Netavisens nyhedslinks uge 17
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Studerende: Besættelse har været en succes
[Netavisen - link 24.04.09] Politiken
Fundamentatet er blevet lagt til en ny universitetspolitisk bevægelse, mener de studerende, der i to dage har holdt Københavns Universitets besat.

Kommune trækker lønnedsættelse tilbage
[Netavisen - link 24.04.09] Politiken
Gribskov Kommune i Nordsjælland har opgivet truslen om at sætte sine næsten 400 ansatte i ældreplejen ned i løn og i nogle tilfælde op i tid.

København nedskærer 78 mio på børneområdet
[Netavisen - link 24.04.09] Politiken
I stedet for at tilføre endnu flere penge til børneområdet kræver Københavns Kommune via ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgård (SF) nu besparelser på 700 institutioner og skoler. Deres kyniske argumentation uventet højt børneantal.

Ansatte: Nej tak til 42 timers arbejdsuge
[Netavisen - link 24.04.09] 3F
HKs accept ved overenskomst som åbner op for - ikke kortere-men længere arbejdstid end de nuværende 37 timer afvises af de ansatte.

Regeringens jagt på de syge fortsætter
[Netavisen - link 22.04.09] 3F
Regeringen vil presse kommunerne økonomisk til at aktivere syge allerede efter ni uger. 3F raser og kalder det et aftalebrud.

Demonstration mod markedsgørelse af uddannelser
[Netavisen - link 21.04.09] indymedia.dk
Demonstration 22. april mod markedsgørelse af vore uddannelser og for frigørende uddannelser. Arr. Reclaim your Education.

Aktivister forsøgte at standse udvisning
[Netavisen - link 21.04.09] Modkraft
Aktion i Københavns Lufthavn. En gruppe på omkring 35 aktivister forsøgte at forhindre en tvangsudvisning af en 58-årig mand ved at blokere tre check-in-skranker. 35 er blevet anholdt.

En million vil mangle vand i København
[Netavisen - link 21.04.09] berlingske.dk
Københavns Energi aner ikke, hvor størstedelen af drikkevandet til én million mennesker skal komme fra, når de gældende tilladelser til at indvinde drikkevand udløber næste år.

Slaveforhold: 318.000 får ingen hjælp ved fyring
[Netavisen - link 21.04.09] Politiken
Godt 13 procent får hverken dagpenge eller kontanthjælp, hvis de bliver fyret. Indtil al friværdien og ægtefællens løn er brugt, er kassen lukket.

Nu afgøres slagsmålet mellem Nyrup og kapitalfondene
[Netavisen - link 21.04.09] Politiken
Flere års opgør mellem danskeren Poul Nyrup Rasmussen og de internationale kapitalfonde kulminerer i disse dage. I dag brød det løs i Financial Times, og i næste uge kommer et politisk indgreb fra EU Kommissionen.

Sverige: 'Samfundet svigter de unge'
[Netavisen - link 21.04.09] Dagens Nyheter (sv)
Det yngste rigsdagsmedlem i Sverige nogensinde, den tidligere miljøpartist Gustav Fridolin, er nu desillusioneret expolitiker og journalist. Han giver i en ny bog et interessant portræt af sin generation - dem der er født i 1980'erne, ofre for nyliberalismens hærgen. Det er 'nedskæringsgenerationen', den første, der ikke kan håbe at få det bedre end forældrene.

Kommunalt: Ansatte i ældresektoren tvinges ned i løn og op i tid
[Netavisen - link 20.04.09] borsen.dk
I skal ned i løn og muligvis op i tid. Det er essensen i et brev Gribskov Kommune har sendt til sine næsten 400 ansatte i ældresektoren i denne uge. FOA kalder det rent selvmord og truer med at trække kommunen i retten.

Svenske pirater går til modangreb efter dom
[Netavisen - link 20.04.09]Dagens Nyheter (sv)
Piratpartiet er medlemsmæssigt blevet Sveriges fjerdestørste parti over en nat, efter at fire "pirater" blev dømt til fængsel og millionerstatning for at virkeliggøre internetteknologiens kulturelle potentiale med fildelingsservice. Partiets ungdomsforbund er landets største.

Google i fare efter piratdom
[Netavisen - link 20.04.09] DR
Et uskyldigt ungdomsoprør kan ende med milliongæld og en tur i fængsel. Og samtlige netbrugere risikerer, at internetudbyderne tvinges til at blokere for Google, Youtube og Facebook.

Koda: Pirate Bay er ustoppelige
[Netavisen - link 20.04.09] Politiken
Pirate Bay kommer til at fortsætte trods fængselsdommen til bagmændene, erkender rettighedsorganisationen Koda.

Virksomheder stikker feriepenge i egen lomme
[Netavisen - link 20.04.09] borsen.dk
Hvert år forsvinder omkring 70 millioner kroner uhævede feriepenge.

IT-folk advarer: Du overvåges på nettet
[Netavisen - link 20.04.09] Politiken
IT-fagforeningen PROSA mener, at terrorloven krænker borgernes privatliv og truer selve demokratiet. Risiko for misbrug.

Norsk besætter dræbt i Afghanistan
[Netavisen - link 20.04.09] Frit Afghanistan Blog
En norsk besætter blev 17. april dræbt af en vejsidebombe syv kilometer vest for Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan. Han var 30 år og efterretningsofficer.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder