Netavisens nyhedslinks uge 14
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Lønpres: Avisbude mister en tredjedel af lønnen
[Netavisen - link 03.03.09] Fagligt Ansvar
Dansk Avisomdeling udnytter den økonomiske krise og sætter lønnen til budene ned med en tredjedel.

SF støtter nu NATO
[Netavisen - link 03.03.09] Modkraft
SF’s ledelse siger nu også ja til NATO. Intet kan længere overraske. I sine hede ministerdrømme er intet helligt for det tidligere erklærede anti-Nato og anti-EU parti..

EU-direktiv truer princippet om lige og gratis adgang til sundhedsvæsenet
[Netavisen - link 02.03.09] arbejderen.dk
Patienter, der er aktive på arbejdsmarkedet, skal rykkes frem i køen til den bedste behandling, mens ældre og kronisk syge må lades tilbage. Sådan lyder et af kravene i det direktivforslag om patientmobilitet, som EU-parlamentet lige nu arbejder på at få vedtaget.

Flere søger ind på universitetet
[Netavisen - link 02.03.09] 3F
Nye tal fra Københavns Universitet viser, at antallet af kvote 2-ansøgere er steget med 27 procent i forhold til 2008.

Krisen i Danmark bliver ifølge OECD prognose værre end hidtil antaget
[Netavisen - link 01.03.09] Politiken
"At 30 lande (OECD-landene, red.) går i recession samtidig, er aldrig nogensinde set før",siger OECD’s cheføkonom, Klaus Schmidt-Hebbel.

Flere massefyringer på vej
[Netavisen - link 01.03.09] business.dk
Selv om tusindvis af danskere har mistet deres job de seneste måneder, er der udsigt til flere massefyringer i det danske erhvervsliv, vurderer analytikere.

SF støtter NATOs krig i Afghanistan
[Netavisen - link 31.03.09] Politiken
Selv om SF har stemt imod den danske Afghanistan-strategi, så valgte partiet i Folketinget i dag alligevel at støtte en vedtagelse, der opfordrer regeringen til at styrke Nato-alliancen, som »leder af fredsskabende og fredsbevarende operationer som på Balkan og i Afghanistan«, som det hedder i vedtagelsen.

Flagdag 5. september for ulovlig aggressionskrig
[Netavisen - link 31.03.09] Politiken
Danmarks nye flagdag er valgt. 5. september skal der flages officielt for danske soldater, der har deltaget i internationale missioner.

Gaza-demo: Politi anmeldt for krænkelse af demonstrationsret
[Netavisen - link 31.03.09] Modkraft
En advokat anmelder nu politiet for at have opløst en lovlig demonstration i forbindelse med Gaza-krigen. Det sker for at tvinge Statsadvokaten til at gå ind i sagen.

Racistisk chauffør smed kvinde med slør af bussen: Arriva holder hånden over ham
[Netavisen - link 31.03.09] Politiken
En buschauffør på en Arriva-bus i Århus ville ikke køre med en »maskeret« kvinde og smed hende og familien af. Går den, så går den - og racisterne kan udvide deres operationsfelt. Passagerer protesterede - men Arriva vil ikke fyre den racistiske chauffør.

Studenteraktivister vil besætte Københavns Universitet
[Netavisen - link 31.03.09] Modkraft
Studerende vil besætte centraladministrationen på Københavns Universitet som led i en verdensomspændende aktionsuge i april.

De højtlønnede vælger det offentlige fra
[Netavisen - link 30.03.09] Ugebrevet A4
De højest lønnedes opbakning til velfærdsmodellen skrider. Nye tal viser, at 3 ud af 10 har været på privathospital, og hver fjerde har barn i privatskole. Samtidig svinder deres vilje til at betale skat. Den negative spiral ligger lige for, advarer forsker.

Nordea trak tæppet væk under Letland
[Netavisen - link 30.03.09] Information
Letland er på randen af økonomisk kollaps. Nu peger politikere og økonomer på, at svenske banker med Nordea i spidsen bærer en stor del af ansvaret: Først var deres udlån ekstremt risikable, og siden blev kunderne snydt.

Arbejdere stemmer til højre
[Netavisen - link 30.03.09] Klassekampen (no)
Ved det sidste norske stortingsvalg havde Fremskrittspartiet en større andel arbejdere blandt sine vælgere end socialdemokraterne i Arbeiderpartiet, og Høyre havde en større andel end SV. I de seneste årtier er andelen af folk, som definerer sig selv som arbejdere, halveret.

Anti-darwinister i krig med universitet
[Netavisen - link 30.03.09] Århus Stiftstidende
Dansk Selskab for Intelligent Design er ikke længere velkommen på Aarhus Universitet og har derfor klaget til folketingets ombudsmand.

NATO i Sverige
[Netavisen - link 30.03.09] Flamman (sv)
8-16 juni er Sverige vært for en Nato-øvelse. Fredsaktivister er urolige for, at Sveriges øgede samarbejde med Nato er en glidebane ind i organisationen. Flere af de fly, som bliver anvendt i øvelsen, kan også bruges til kernevåben.

Dansk CO2-udslip topper i EU
[Netavisen - link 29.03.09] Jyllands Posten
Vi skulle have reduceret udledningen af drivhusgasser med 21 pct., men det bliver kun 4 pct. Et "ynkeligt" resultat mener Verdensnaturfonden

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder