Netavisens nyhedslinks uge 12
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Kampflyet Joint Strike Fighter bliver over 100 millioner kroner dyrere stykket
[Netavisen - link 22.03.09] Ingeniøren
Prisen på kampflyet JSF er nu næsten steget til det tredobbelte af, hvad politikerne blev stillet i udsigt, da udviklingen gik i gang. Nu har de amerikanske myndigheder nemlig hævet prisen til 779 millioner kroner stykket. Inden sommerferien forventes Folketinget at beslutte sig for, hvilket kampfly der skal afløse F-16 flyene.

Jyder bliver fyret i bundter
[Netavisen - link 22.03.09] Berlingske Tidende
Krisen rammer ekstra hårdt i udkantsområder. Tusindvis fyres i Vestjylland. Arbejdsløsheden er på ét år steget med 73 procent alene i Struer.

Hospitalsdød: FOA kræver politisk handling
[Netavisen - link 20.03.09] FOA
En livsfarlig tarmbakterie har kostet 12 patienter livet i Region Hovedstaden – og mindst 100 er smittede. En af årsagerne til dødsfaldene er nedprioritering af rengøringen på sygehusene. FOA har tre konkrete forslag til, hvordan politikerne kan forbedre rengøringen på sygehusene.

Regeringens syge menneskesyn
[Netavisen - link 20.03.09] Fagligt Ansvar
- Det er chokerende og dybt problematisk, at fagbevægelsen kan bakke op om en lovgivning, som i den grad hæver pisken over de syge, og som ikke har hold i virkeligheden, mener Lis Pedersen, BUPL’s forretningsudvalg.

Enhedslisten stiver profilen af
[Netavisen - link 20.03.09] Politiken
Efter 15 år på tinge går Enhedslisten i en ny retning og indsætter en politisk ordfører. Det bliver partiets unge håb.

Slutspurt i gang: USA støtter Fogh som Nato’s leder
[Netavisen - link 20.03.09] Politiken
Efter tænkepause satser Washington på danskeren, siger en højtstående Nato-kilde.

Folkepension reduceres i retning af fattighjælp
[Netavisen - link 18.03.09] dinepenge.dk
Nuværende og tidligere regeringsbærende partier samt SF og Dansk Folkeparti er enige om at gøre op med den solidariske folkepension.

Fyringsrunder rammer familieliv og helbred
[Netavisen - link 18.03.09] berlingske.dk
Ansatte som mister jobbet på grund af fyringer har markant højere risiko for skilsmisse, at dø tidligt og for at børnene klarer sig skidt i skolen.

Landbrugslån og faldende jordpriser
[Netavisen - link 18.03.09] borsen.dk
Faldende jordpriser betyder krise for mange overbelånede landbrug og banker frygter det er et nyt tabsområde ved siden af byggesektoren.

Aktivister vil "åbne" klimatopmødet
[Netavisen - link 17.03.09] Modkraft
Trænge frem til Bella Center, åbne konferencen og skabe et alternativt klimatopmøde. Det er kernen i det aktionskoncept, som 200 internationale aktivister besluttede på et møde i København i weekenden.

PET-kommissionen beskyldes for ensidighed
[Netavisen - link 16.03.09] Information
PET-kommissionen har afhørt over 90 repræsentanter for systemet, men kun ganske få af dem, der blev overvåget under Den Kolde Krig. Flere potentielle vidner undrer sig. Rapporten har kostet 10 mio. kr. og har været ti år undervejs. Det frygtes, at PET-kommissionen vil anbefale at lukke eller brænde PETs arkiv, så snart kommissionsarbejdet er overstået.

Svensk metal-lønnedgang åbner sluserne
[Netavisen - link 16.03.09] Proletæren (sv)
Selv om der rejses skarp kritik fra en række forbund mod IF Metalls nylige aftale om "fleksibilitet", vejrer arbejdsgiverne morgenluft og er optimistiske mht. at fremtvinge tilsvarende ordninger på hele arbejdsmarkedet.

Den evige muslim
[Netavisen - link 16.03.09] Klassekampen (no)
Holdningerne til islam og muslimer i Norge er i færd med at ændre sig. Det toneleje, som længe har været vanlig i dansk offentlighed og på højreradikale og fremmedfjendtlige blogge i Norge, ser nu ud til at have spredt sig til større dele af norsk offentlighed.

Private forsikringer truer sundhedsvæsnet
[Netavisen - link 16.03.09] Ugebrevet A4
De skattebegunstigede sundhedsforsikringer skaber et A- og et B-hold i sundhedsvæsnet. Det er helt urimeligt over for den enkelte, dybt uetisk og en trussel mod vores velfærdsmodel, lyder den indtrængende advarsel fra overlæge Claus Moe. Han taler om en ny klassekamp og kalder fagbevægelsen til kamp.

Danskerne er alt for fede
[Netavisen - link 16.03.09] Ugebrevet A4
Flere end 800.000 danskere er nu så overvægtige, at det truer deres helbred, levetid og arbejdsevne. Ifølge ny A4-undersøgelse er godt hver femte – 21,4 procent – voksne danskere svært overvægtige. Synd for de overvægtige og dyrt for samfundet, siger forskere om fedmeepidemien.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder