Netavisens nyhedslinks uge 02
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Zionist-demonstration for folkemord gennemført under massiv politibeskyttelse
[Netavisen - link 10.01.09] Modkraft
Et massivt politiopbud sikrede gennemførelsen af en demonstration på Rådhuspladsen i København for Israels folkemord i Gaza. Det racistiske, antiarabiske og antimuslimske regeringsstøtteparti DF talte. D

Norge: Gadekampe blev fremprovokeret af Israel-støtter
[Netavisen - link 10.01.09] Dagbladet.no
Olaf Svorstøl, leder af Fellesutvalget for Palestina, siger at det proisraelske Fremskridtsparti og dets leder Siv Jensen, der demonstrerede for Israels massakre i har deres del av ansvaret for at demonstrationen udenfor Stortinget udartede. Politiet gik uhørt hårdt frem.
Se også
Som Paris og Athen
[Netavisen - link 10.01.09] Klassekampen
Optøjerne i Oslo minder om hvad der er set i Paris og Athen.

Mange arbejdsløse får halveret deres indkomst
[Netavisen - link 09.01.09] DR
Økonomerne advarer om, at arbejdsløsheden vil stige markant i det kommende år. Og nu viser nye tal, at det vil ramme mange af de ledige særdeles hårdt på pengepungen. Hvert fjerde medlem af fagforbundet 3F vil således få halveret deres bruttoindkomst (deres indkomst før skat), hvis de bliver arbejdsløse og går fra et fast job til dagpenge. 

Salmesang forever: Alt i guds, Haarders og DFs hånd
[Netavisen - link 09.01.09] DR
Den sorte skoles minister Bertel Haarder opfordrer kraftigt til, at alle skoler i Danmark indfører morgensamling med både fadervor og salmesang. I Sverige, hvor kirke og stat er adskilt, er religiøs propaganda i skolerne ikke tilladt.
Se også
Dansk Folkeparti vil have kristen statsskole
[Netavisen - link 09.01.09] DR
Det fremmedsjendske DF vil indføre obligatorisk kristendomsundervisning samt gøre faget obligatorisk til eksamen. Salmesang/morgensang skal være indført på alle skoler indenfor en overskuelig fremtid.

Heftige gadekampe i Oslo
[Netavisen - link 09.01.09] Modkraft
Oslo centrum dannede torsdag aften rammen om både en fredelig kæmpedemonstration mod krigen i Gaza samt heftige gadekampe. Oslos centrum endte i et kaos af tåregas, fyrværkeri, sten og brandbomber.

Dansk-israelere drager i krig
[Netavisen - link 09.01.09] JP
Israelere bosat i Danmark tager hjem og melder sig som soldater i kampen mod Hamas i Gaza

Krisehjælp: Banker betalte regeringens valgkamp
[Netavisen - link 07.01.09] Politiken
VK-ministre er på vej med op mod 100 milliarder til de selvsamme banker, som støttede dem under valgkampen i 2007. Fogh-regeringen støttede spekulationsrovet - og hjælper nu med at betale regningen, for borgernes penge.

Gade kendte til kriminelle ekssoldater
[Netavisen - link 07.01.09] Berlingske Tidende
Danske ekssoldater med en fortid på i Kosovo eller Afghanistan er dybt involveret i rockermiljøet og bliver blandt andet brugt til opkrævning af penge. De oplysninger blev videregivet til forsvarsminister Søren Gade (V) mere end to måneder før våbenrøveriet på Antvorskov Kaserne. Han tav om det og foretog sig intet.

Største boligprisfald nogensinde
[Netavisen - link 07.01.09] epn
Regeringens og vismændenes spådom om et beskedent fald i huspriserne på op mod 5 pct. i 2008 er overhalet af virkeligheden

Højeste antal konkurser siden 1979
[Netavisen - link 07.01.09] epn
I december gik 430 virksomheder konkurs. Det er det største antal konkurser, Danmarks statistik nogensinde har registreret i en enkelt måned

Bestyrelsesboss forudser dyb og langvarig krise
[Netavisen - link 06.01.09] borsen.dk
Bestyrelsesformanden i bl.a. SAS, Dong Energy og Post Danmark forudser en dyb økonomisk krise som minder om krisen i 1929.

Nationalbanken: Ledigheden kan nå 200.000
[Netavisen - link 06.01.09] epn.dk
Nu erkender Nationalbanken at dansk økonomi i værste fald ståroverfor en af de dybeste økonomiske kriser i efterkrigstiden, fremgår det af Nationalbankens seneste analyse om den finansielle situation ii Danmark.

Landoffensiv skaber massiv vrede blandt danske palæstinensere
[Netavisen - link 05.01.09] Modkraft
Vreden blandt danske palæstinensere er stor efter Israels landoffensiv mod Gaza. Det viste demonstration ved den israelske ambassade, der kulminerede i spredte uroligheder.

Reform koster udsatte dyrt
[Netavisen - link 05.01.09] Arbejderen
Med strukturreformen blev de gamle amter nedlagt og en række af deres opgaver fordelt på kommunerne og de nyoprettede regioner. Det betød, at kommunerne overtog størstedelen af amternes ansvar for blandt andre handicappede, socialt udsatte og misbrugere.

Fyringsvarsler eksploderet
[Netavisen - link 05.01.09] Fagbladet 3F
Antallet af fyringsvarsler er fordoblet fra 2. til 3. kvartal, og firdoblet på et år, viser beskæftigelsesregionernes indberetninger til Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Demonstranter anholdt ved Israels ambassade
[Netavisen - link 04.01.09] Politiken
Der er uro ved den israelske ambassade i København, hvor der demonstreres mod krigen i Gaza.

Sverige og Norge fordømmer Israels invasion; hvad gør Danmark?
[Netavisen - link 04.01.09] Politiken
Både Sverige og Norge fordømmer Israels landinvasion af Gazastriben, der truer med at spænde ben for en politisk løsning af krisen. Hvad gør Danmark?

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder