Netavisens nyhedslinks uge 50
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Græske protester kan varsle mere uro i Europa
[Netavisen - link 12.12.08] Hurruyet (eng)
Regeringerne er belymrede over, at vold og protester kan sprede sig fra Grækenland over hele Europa under finanskrisen. Hundreder blev anholdt i Spanien, Frankrig og Danmark ved protest- og solidaritetsmanifestationer. Politikerne er bange for mere oprør.

San Francisco: Fire anholdt for solidaritet med Chicago-arbejdere
[Netavisen - link 12.12.08] PSL (eng)
Fire aktivister er blevet anholdt ved en sit-in i Bank of America i solidaritet med arbejderbesættelsen Republic Windows and Doors' fabrik i Chicago.

Afghanistan: NATO er ved at blive underløbet af Taleban
[Netavisen - link 12.12.08] Modkraft
Taleban vinder frem i hele Afghanistan og har lagt et jerngreb omkring hovedstaden Kabul, skriver international tænketank i ny rapport.

Græsk fagforening: »Landet er gået i stå«
[Netavisen - link 11.12.08] Politiken
Ifølge fagforeningerne strejker millioner af grækere imod regeringen. Demonstrationerne fører til sammenstød med politiet.

Græsk politi skyder varselsskud
[Netavisen - link 10.12.08] Modkraft
Begravelsen af Alexandros Grigoropoulos havde deltagelse af op mod 6.000 mennesker og endte med sammenstød mellem politi og demonstranter. Under nye gadekampe senere på aftenen trak en betjent sin pistol og skød adskillige gange op i luften.

FNs menneskerettighedserklæring 60 år: Menneskerettighederne i krise
[Netavisen - link 10.12.08] Information
På 60-års dagen lovpriser verdens regeringer konventioner og traktater, samtidig med at de bygger hemmelige fængsler og fangelejre og lovgiver i strid med menneskerettighederne

Israelsk båd til Gaza stoppet
[Netavisen - link 10.12.08] Arbejderen
Endnu et skib, der ville bryde blokaden af Gaza, er stoppet. Skibet med syv ton medicin og legetøj til børnene måtte slet ikke komme ud af Jaffa havn

Grækenland er en kæmpestor konfliktfyldt servicefabrik
[Netavisen - link 10.12.08] Modkraft
Mange danskere kender det smukke Middelhavsland fra ferierejser til det græske øhav. Men sandheden om nutidens Grækenland er, at de sociale problemer er omfattende, og at klassekampen koger lige under overfladen. Støtteaktion varslet i København.

Grækenland på randen af undtagelsestilstand
[Netavisen - link 09.12.08] Modkraft
De massive protester efter politidrabet på en 15-årig dreng fortsætter med uformindsket styrke og forventes at skærpes yderligere, når offeret i dag begraves. Regeringen holder krisemøde og overvejer undtagelsestilstand.

Pakistan: NATO's krigsforsyninger til Afghanistan truet
[Netavisen - link 08.12.08] DR
Lange rækker af udbrændte militære køretøjer står nu tilbage i tre lejre ved byen Peshawar i det nordlige Pakistan. Der er både amerikanske humvee-biler til patruljer og lastbiler

Arbejderne besætter fabrik i Chicago i protest mod lukning
[Netavisen - link 08.12.08] Workers World (eng)
Arbejderne på Republic Windows Factory i Chicago nægter at forlade fabrikken i protest mod dens lukning uden varsel. Der demonstreres udenfor til støtte for dem, og en international solidaritetskampagne er ved at gå i gang.

Græsk politi skyder 15-årig dreng: Voldsomme protester
[Netavisen - link 08.12.08] Indymedia, autonom info-service
Lørdag aften, d. 6. december 2008, blev den 15-årige Alexandros Andreas Grigoropoulos dræbt af en politibetjent på patrulje i Athens alternative kvarter Exarchia. Siden er Grækenland eksploderet i protester og gadekampe mod et stadig mere repressivt politi og statsterror.

Finanskrisen: "Det er bankernes skyld"
[Netavisen - link 08.12.08] epn
Mange internationale banker har ikke blot tabt milliarder i det seneste år - nu ser det ud til, at de er ved at tabe et nok så vigtigt aktiv, nemlig deres troværdighed. Deres topledelser og - ikke mindst - bestyrelser får skylden for finanskrise og recession.

Snablen i besættelses-olie
[Netavisen - link 08.12.08] Klassekampen (no)
I den forløbne weekend har USA arrangeret en konference i Bagdad for håbefulde krigsprofitører med henblik på at fordele kontrakter på Iraks olie. Det norske Statoil er med.

Imperialistisk valg-indblanding i Venezuela
[Netavisen - link 08.12.08] Arbejderen
Hel- og halvstatslige fonde i USA, Tyskland og Spanien støtter oppositionen i Venezuela og påvirkede konkret lokalvalget for to uger siden.

_____________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder