Netavisens nyhedslinks uge 37
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Wall Street må selv redde storbanken Lehman Brothers
[Netavisen - link 14.09.08] epn.dk
I første omgang afviser regeringen at nationalisere Lehman Brothers som står overfor kollaps. I stedet opfordres banker til at påtage sig stortab ved at tage ansvar for den skrantende storbank. En Roskilde Bank saga i megaformat.

USA krisemøde: Storbank foran kollaps
[Netavisen - link 14.09.08] epn.dk
Lehman BrothersAmerikanske finansbosser var fredag aften indkaldt til krisemøde med finansministeren og chefen for finanstilsynet. Emnet for krisemødet var den truende kollaps for investeringsbanken Lehman Brothers, som i disse dage befinder sig i den værste krise i sin 158-årige historie.

Bolivia: Oppositionen forsøger at starte statskup
[Netavisen - link 13.09.08] Modkraft
Bolivia bevæger sig nu på randen af borgerkrig. Regeringen har indført delvis undtagelsestilstand som reaktion på den voldsbølge som den højreorienterede opposition har iværksat for at forpurre regeringens reformplaner.

Ron Paul: 'USA i Georgien for olierørledning'
[Netavisen - link 13.09.08] Press TV (eng)
En amerikansk kongreskomité er ikke enige om, hvem der var aggressor i Georgien-krigen. Kongresmedlem Ron Paul erklærer, at USA er i Georgien ikke for demokrati, men for en olieledning, der går udenom Rusland - Baku-Tbilisi-Ceyhan-rørledningen.

International meningsmåling: Ikke enighed om hvem der stod bag 9/11
[Netavisen - link 13.09.08] World Public Opinion (eng)
En international opinionsundersøgelse i 17 lande viser, at
kun i 9 af dem mener et flertal at Al Qaeda stod bag angrebet 11. septemnber 2001. Mange mener, at enten USA eller Israel stod bag.

Dødspatruljer: Hemmeligt amerikansk drabsprogram i Irak
[Netavisen - link 13.09.08] Netavisen Nordkysten
Det store fald i volden i Irak skyldes hovedsageligt USA's hemmelige program for udryddelse af terrorister, hævder Watergate-journalist.en Bob Woodward.

USA: Rekordmange huse på tvangsauktion
[Netavisen - link 13.09.08] epn.dk
Nedturen vil ingen ende tage for det amerikanske boligmarked. Antallet af tvangsauktioner er steget med hele 12 pct. siden juli.

Chavez udviser amerikansk ambassadør og truer med oliestop
[Netavisen - link 12.09.08] DR
Præsident Hugo Chavez truer med at stoppe Venezuelas eksport af olie til USA, hvis regeringen i Washington angriber hans egen ledelse. -De forsøger at gøre det samme i Venezuela, som de forsøger i Bolivia, udtalte Chavez.

USA vil angribe på pakistansk jord
[Netavisen - link 11.09.08] DR
USA vil trodse pakistansk suverænitet og angribe områder inde i Pakistan hvis de selv finder det passende. En tilladelse med praksis der i al hemmelighed blev givet af Bush tilbage i juli måned.

Bolivia udviser USA's ambassadør for sammensværgelse
[Netavisen - link 11.09.08] DR
USA's ambassadør i Bolivia blev sent onsdag bedt om at forlade landet . - USA's ambassadør deltager i en sammensværgelse mod demokratiet og ønsker, at Bolivia bliver opdelt, understregede Morales.

Oprør over fransk Big Brother
[Netavisen - link 11.09.08] DR
Store dele af Frankrig er i oprør, efter at præsident Nicolas Sarkozy har indført et nyt, avanceret overvågningssystem. I fremtiden skal franskmændenes politiske tilhørsforhold, sundhedstilstand, omgangskreds og selv seksuelle præferencer registreres i en stor database.

Bølger fra USA's boligkollaps når Kina
[Netavisen - link 11.09.08] DR
Hvad angår værdipapirer fra de to konkurstruede institutioner Fannie Mae og Freddie Mac, sad Kina i første halvår af 2008 med investeringer for næsten 2000 milliarder kroner. Kina stod for en fjerdedel af de udenlandske investeringer i de to realkreditinstitutioner.

Ukraine tilbyder USA/NATO provokerende missilsamarbejde
[Netavisen - link 11.09.08] Politiken
Ukraine vil samarbejde om missilforsvar med Vesten, nu da forholdet mellem Rusland og Polen har nået lavpunkt på grund af polsk deltagelse i USA's missilangrebssystem
Se også
Rusland vil rette missiler mod skjold
[Netavisen - link 11.09.08] Politiken
Russisk general siger, at det amerikanske angrebssystem i Tjekkiet og Polen kan blive udpeget som mål for Ruslands interkontinentale missiler.

USA: Appelret løslader morddømt Ku Klux Klan-medlem
[Netavisen - link 11.09.08] Modkraft
En morddømt tidligere politimand og formodet Ku Klux Klan-medlem er blevet løsladt – på grund af forældelsesfrist i lovgivningen.

Isen på Grønland smelter i rekordfart
[Netavisen - link 10.09.08] DR
Isen i Grønlands gletschere smelter nu mere end dobbelt så hurtigt, som den gjorde for bare et par år siden.

Økonomer: Værste krise siden 1930'erne
[Netavisen - link 09.09.08] DR
Historisk skal verden tilbage til krisen og den store depression i 1930'erne for at finde noget tilsvarende, udtaler to cheføkonomer efter at USA's regering blev tvunget til at tage kontrol med to kreditgiganter Fannie Mae og Freddie Mac.

Soldatermor kæmper videre mod krig
[Netavisen - link 08.09.08] Klassekampen (no)
I dag mandag kommer den amerikanske antikrigsaktivist Cindy Sheehan til Norge. Hun stiller op til Kongressen på et anti-imperialistisk program med sociale punkter.

Iran vinder på USA-Rusland-modsætning
[Netavisen - link 08.09.08] Flamman (sv)
På grund af Georgien-situationen er det nu næsten udelukket, at USA skulle nå at angribe Iran, inden George W. Bush forlader præsidentposten i starten af næste år. Samtidig er sandsynligheden for, at Rusland støtter amerikanske krav på skærpede sanktioner mod Iran, kraftigt mindsket.

Social uretfærdighed dræber
[Netavisen - link 08.09.08] Arbejderen
Der er f.eks. 28 års forskel i den gennemsnitlige levealder mellem to bydele i Glasgow

_____________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder