Netavisens nyhedslinks uge 50
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

fNorske nyheder


Forsvaret mørklægger sin økonomi
[Netavisen - link 12.12.08] Politiken
Forsvaret får over 20 milliarder kroner om året, men offentligheden og politikerne har svært ved at få besked om, hvad pengene præcis bruges til. I de seneste år er der for eksempel blevet brugt mindst en milliard sparede lønkroner på at holde den opslidende indsats i Afghanistan kørende, men politikerne aner ikke, hvordan pengene er blevet brugt.

Islandske aktivister afbryder regeringsmøde
[Netavisen - link 12.12.08] Politiken
Den finansielle krise på Island har udløst omfattende protestdemonstrationer og direkte aktioner mod banker og parlament.

Danskerne lever kortest i Vesteuropa
[Netavisen - link 10.12.08] Politiken
Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at danske mænd i gennemsnit bliver 75,9 år, mens kvinderne bliver 80,5 år. Selv om det henholdsvis er cirka fire og tre år mere end for 20 år siden, så ligger Danmark helt i bunden blandt landene i den vestlige del af Europa. Regeringens målsætning for danskernes levealder er uambitiøs, mener en forsker.

Asger Jensby anklages for groft skattesvig
[Netavisen - link 10.12.08] epn.dk
Storspekulanten Asger Jensby, formand for bestyrelsen i det skandaleramte IT Factory, er nu blevet inddraget i en sag om groft skattesnyd.

15.000 danskeres liv kunne reddes hvert år
[Netavisen - link 09.12.08] Arbejderen
15.000 danskere dør hvert år af sygdomme, der kunne behandles. Det skyldes blandt andet, at vi investerer mindre i sundhed end nabolandene, siger sundhedsøkonomJes Søgaard, direktør i Dansk Sundhedsinstitut. Danmark har de sidste 35 år investeret cirka ti procent mindre i sundhedsvæsenet end vores vesteuropæiske nabolande.

Euro-afstemning kan være lige om hjørnet
[Netavisen - link 09.12.08] Ugebrevet A4
Meget tyder på, at danskerne i 2009 skal tage stilling til, om euroen skal erstatte kronen. Euro-høring på Christiansborg i slutningen af januar 2009 kan give statsminister Anders Fogh Rasmussen platformen til at holde folkeafstemning om euroen allerede i foråret. Alternativt kan den holdes først på efteråret, vurderer eksperter.

Danskernes arbejdstid slår rekord
[Netavisen - link 08.12.08] Ugebrevet A4
Siden 1995 er danskernes arbejdstid vokset og vokset, og væksten sætter international rekord. Vi er suverænt det land inden for OECD-samarbejdet, der har hævet arbejdstiden mest fra 1995 til 2007, viser nye tal

Ingen vil ansætte ledige 3F'ere
[Netavisen - link 08.12.08] Fagbladet 3F
Landet over annoncerer 3F's lokale afdelinger efter ledige job til medlemmerne. Men med meget få undtagelser er der ikke bud efter 3F's ledige medlemmer, på trods af rygterne om fortsat mangel på arbejdskraft.

Privathospitaler skovler penge ind
[Netavisen - link 08.12.08] Ugebrevet A4
Egenkapital og overskud vokser i rasende fart på de store private hospitaler, viser analyse af deres regnskaber. Eksempelvis har Privathospitalet Mølholm tredoblet sit overskud på to år

Klima-demo: Ikke flere tomme ord - handling NU!
[Netavisen - link 07.12.08] Indymedia, Af Frida Og Medea / Autonom Info Service
En reportage fra København: Der var sortklædte, hvidklædte, hætteklædte, damer med hat og herrer med stok , børn i klapvogn samt isbjørne, rensdyr og pingviner. Anledningen var den globale klimaaktionsdag lørdag d. 6. december.

Se også
KlimaX blokerer Klima- og Energiminsteriet Indymedia

Foghs Klimahykleri Indymedia

 

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder