Netavisens nyhedslinks uge 49
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

fNorske nyheder


Klima-demo: Ikke flere tomme ord - handling NU!
[Netavisen - link 07.12.08] Indymedia, Af Frida Og Medea / Autonom Info Service
En reportage fra København: Der var sortklædte, hvidklædte, hætteklædte, damer med hat og herrer med stok , børn i klapvogn samt isbjørne, rensdyr og pingviner. Anledningen var den globale klimaaktionsdag lørdag d. 6. december.

Se også
KlimaX blokerer Klima- og Energiminsteriet Indymedia

Foghs Klimahykleri Indymedia

Salem: Politivold og peberspray mod antiracister
[Netavisen - link 07.12.08] Yelah (sv)
Brutal politivold mødte de antiracister, som var taget til Rönninge station för att demonstrere mod nazisternes årlige march i Salem.

På vej til Salem: Politiet stoppede antiracister
[Netavisen - link 07.12.08] Expressen (sv)
Svensk politi tilbageholdt ved Rönninge station mellem 150-200 venstreaktivister som var på vej til Salem til en lovlig anmeldt moddemonstration. - Vi mödtes af politikæder uden at få nogen information, seger en af de demonstranterne.
Se også
Bus med danske antifacister stoppet af politiet
[Netavisen - link 07.12.08] Expressen (sv)
Politiet stoppede en bus med nogle og tredive danske antifascister, der var på vej til lovlig anmeldt demo i Salem, i Alby ved Stockholm. 24 af dem udvistes af landet, fordi man 'frygtede de vilde begå kriminalitet'.

US krigsforbryder: Fogh er en stærk leder i Nato
[Netavisen - link 06.12.08] Politiken
Den amerikanske krigsforbryder Rice kalder krigsforbryderen Fogh for "en sand leder i Nato" og takker ham for hans venskab med Bush - den mest uønskede præsident i USA nogensinde. Sammen er de medasnsvarlige for over 1 million dræbte i Irak.

Studerende ender som storskyldnere
[Netavisen - link 06.12.08] metroXpress
En hastigt voksende gruppe unge ender som storskyldnere og dårlige betalere efter at have forsødet tilværelsen med statslige studielån.

Tre "terrorsager" afventer Fighters+Lovers dom i Højesteret
[Netavisen - link 05.12.08]Modkraft
Politiet vil afvente den endelige dom i sagen mod Fighters+Lovers før der tages fat på lignende sager mod en gruppe modstandsfolk, en solidaritetsorganisation og en faglig klub.

Nettet strammes om Asger Jensby
[Netavisen - link 04.12.08] DR
Danske Bank stoler ikke på Asger Jensbys uvidenhed og lukker for kassekreditterne og leasingkreditterne i Asger Jensbys investeringsselskab JMI Invest. It Factory blev allerede i 2003  anmeldt for dokumentfalsk og sidste år modtog Asger Jensby en email med en direkte advarsel om svindlen i IT Factory.

Nyt svensk nazi-brandattentat
[Netavisen - link 03.12.08] Modkraft
Formodede nazister satte ild til en fagligt aktiv families lejlighed, mens de befandt sig i den. Det sker få dage efter en påsat brand mod et alternativt kulturhus.

Klimakampen går op ad bakke
[Netavisen - link 03.12.08] Modkraft
Klimaet rangerer højt på den politiske dagsorden, men der er lange udsigter til et gennembrud i befolkningen, viser nye analyser. Et flertal siger nej til grøn skat, mange tror ikke på drivhuseffekten – og DONG bygger fortsat nye kulkraftværker.

Fogh- manipulation med krigs-mail
[Netavisen - link 03.12.08] Arbejderen
FN`s rapport om Iraks ikke-eksisterende masse-ødelæggelsesvåben blev sendt til Statsministeriet, elleve dage før regeringen fremlagde forslag til dansk krigsdeltagelse

Demonstranter tiltvang sig adgang til Islands centralbank
[Netavisen - link 02.12.08] epn.dk
Protesterne i Island fortsætter. Hundreder af demonstranter tiltvang sig mandag adgang til Centralbanken og krævede centralbankens dirketør trak sig tilbage. I weekenden krævede oprørte islændinge at statsministeren træder tilbage på grund af hans takling af finanskrisen.

Lund: Kraftig modstand ved nazimarch
[Netavisen - link 01.12.08] Yelah (sv)
60 nazister. 1500 antiracister. Og massivt med politi. 30. november i Lund blev en lang dag med sammenstød. Over hundrede blev anholdt. Mange danskere deltog
Se også
145 demonstranter anholdt Norra Skåne (sv)

Svensk »ungdomshus« brændt ned
[Netavisen - link 01.12.08] Modkraft
Det selvstyrende kulturhus »Cyklopen« i Stockholm er brændt ned til grunden efter en påsat brand. Aktivisterne mistænker nazister for at stå bag.

Bjarne Riis' sponsor konkurs - direktør forsvundet
[Netavisen - link 01.12.08] DR
Virksomheden IT Factory, der blev kåret til at være Danmarks bedste it-firma i 2008, er gået konkurs. Virksomheden skulle fra 1. januar være hovedsponsor for Bjarne Riis' cykelhold Team CSC og Saxo Bank.
Se også
Fuppet af IT Factory epn
Torsdag var IT Factory bedste danske virksomhed til vækst - mandag var direktøren efterlyst af Interpol, og politiet er igang med at undersøge påstande om bedrageri for mindst en halv mia. kr. i selskabet. Revisionsfirmaet Ernst & Young blåstemplede og føler sig mere end grundigt fuppet af ledelsen.

Mange skal af med formuen ved ledighed
[Netavisen - link 01.12.08] Politiken
En stor del af de 774.000 danskere, der fravælger a-kassen, tror fejlagtigt, at de som ledige automatisk får kontanthjælp.

Leidgheden stiger
[Netavisen - link 01.12.08] business.dk
I oktober steg ledigheden med 1.800 personer til 47.700 personer. Dermed er ledigheden vokset fra 1,6 til 1,7 pct.

Fyringer i rejsebranchen
[Netavisen - link 01.12.08] epn
Den globale økonomiske krise betyder fyringer i rejsebranchen hvor salget af rejser er gået ned

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder