Netavisens nyhedslinks uge 46
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

fNorske nyheder


Beskæftigelsen i træindustrien er i frit fald
[Netavisen - link 16.11.08] erhvervsbladet.dk
På ét år er ledigheden i Vestjylland gået fra 0,5 til 7 procent.

International kritik af dansk særlov
[Netavisen - link 15.11.08] epn.dk
Internationale organisationer retter en hård kritik mod regeringens remsatte lovforslag for personer på "tålt ophold". Loven bryder med internationale konventioner, når man vil tilbageholde personer på ubestemt tid uden dom eller for minimale forbrydelser.

Mærsk lægger containerskibe op
[Netavisen - link 15.11.08] epn.dk
Den økonomiske krise og den medfølgende nedgang i verdenshandelen er nu så alvorlig at Mærsk Line for første gang vil lægge egne containerskibe op.

Bankkrisen fortsætter
[Netavisen - link 14.11.08] epn.dk
Frygt for nedsmeltninger i banksektoren med store tab for aktionærerne sendte en række danske bankaktier ned i det laveste niveau siden finanskrisens begyndelse.

Ebh Bank erklærer sig insolvent
[Netavisen - link 13.11.08] Politiken
Nordjyske Ebh Bank melder om ekstra nedskrivninger i den kriseramte bank og er truet af lukning. Solvensgraden er langt under lovens mindstekrav, og banken er derfor gået til Finanstilsynet.

Byggedirektør påkørte blokadevagt
[Netavisen - link 13.11.08] Politiken
Ny optrapning i konflikten om at få byggeplads i Fredericia overenskomstdækket.

Riv Muren Ned aktivister lavede trafikblokade ved Christiansborg
[Netavisen - link 12.11.08] Politiken
Aktivister fra Riv Muren Ned kampagnen blokerede indkørslen til Christiansborg fra Slotspladsen i protest mod Israels apartheid mur.

Danske kvinder mindst ligestillet i Norden
[Netavisen - link 12.11.08] Information
Kvinder i Norge, Finland, Sverige og Island er mere ligestillede med mændene i deres lande, end de danske kvinder er herhjemme. Det viser den årlige opgørelse over ligestilling i verden fra World Economic Forum.

Ulandsbistand går til ngo-klimatopmøde
[Netavisen - link 12.11.08] DR
Det er u-landene, der betaler størstedelen af regningen, når ngo'er fra hele verden mødes i København i forbindelse med klimatopmødet næste år, skriver Information.

Thulearbejder: Forsvunden atombombe lækker radioaktivt stof
[Netavisen - link 12.11.08] Politiken
Den atombombe, der blev væk efter et flystyrt på Grønland, lækker radioaktivt stof mener mand, der ryddede op efter ulykken.

Brintbombe in Thulefjorden
[Netavisen - link 11.11.08] DR
Da et amerikansk B-52 bombefly i 1968 styrtede ned ved Thulebasen i Nordgrønland, blev resterne af tre brintbomber bjærget. Men frigivne dokumenter fra amerikanske arkiver beviser nu, at der var en fjerde bombe ombord. Den er aldrig blevet fundet. Der er nu bevis for det, som blandt andet de tidligere Thule-arbejdere længe har hævdet - nemlig at resterne af den fjerde brintbombe havnede på bunden af Thulefjorden.

Antallet af danske nazi-afhoppere stiger
[Netavisen - link 11.11.08] Modkraft
Nedlæggelsen af det racistiske netværk »Dansk Front« giver antifascister travlt. Antallet af afhoppede højreekstremister er nemlig steget drastisk, fortæller aktivister fra Antifascistisk Aktion.

Grønlandske efterskoleelever mistrives i Danmark
[Netavisen - link 11.11.08] DR
Grønlandske børn er slet ikke forberedt godt nok, før end de bliver sendt på ophold på en efterskole i Danmark. Det siger forstanderen på Klank Efterskole

Truckerne truer med nye blokader
[Netavisen - link 11.11.08] DR

Andelsboligejere hårdt ramt af økonomisk krise
[Netavisen - link 11.11.08] borsen.dk
Stigende udgifter til lån, faldende priser på andelsboliger og et marked med stigende udbud betyder at især mange nye andelsboligejere har det økonomisk svært.

Århusianere mod nazisme og White Pride
[Netavisen - link 10.11.08] Århus Stiftstidende
Blandt mange andre steder var der antifascistisk demonstration i Århus på mindeaftenen for Krystalnatten. Her havde folk ekstra aktuel grund til at møde frem.

Krystalnatten mindet i København
[Netavisen - link 10.11.08] Indymedia

Forældre til kamp mod politiet
[Netavisen - link 10.11.08] Politiken
Politiet må ikke slippe af sted med at gøre det sværere at klage over politivold, mener Foreningen Forældre Mod Politibrutalitet.

Ungdomshus-sag: Ritt hælder vand ud af ørerne
[Netavisen - link 10.11.08] Politiken
"Når de begynder at kunne mobilisere fuldstændig almindelige gymnasieelever, der synes, der er begået uret, så skal man tage en bevægelse alvorligt," siger Københavns overborgmester i dette interview om slaget om Jagtvej 69.

Motorvejsplan er en miljøbombe
[Netavisen - link 10.11.08] Information
Et nyt kæmpemæssigt motorvejsanlæg mellem Frederikssund og Ballerup vil fjerne passagerer fra S-toget og øge kuldioxidudslippet langt mere end en foreslået grøn trafikløsning. Det viser tal fra Vejdirektoratet, som alligevel fraråder den grønne model.

USA og Per Stig Møller klar til krig uden FN igen
[Netavisen - link 09.11.08] Politiken
Udenrigsministeren forudser, at Barack Obama akkurat som Bush 'vil blive nødt til' at gå i krig uden FN’s opbakning. Europa får sig en overraskelse, når Barack Obama indtager roret som øverstkommanderende for verdens førende militærmagt.

Politiet: Det skal koste at klage over os
[Netavisen - link 09.11.08] Politiken
A
utonome og christianitter klager for meget over politiet, mener de københavnske betjente. Det skal koste. DF bakker betjentene op.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder