Netavisens nyhedslinks uge 36
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Buschauffører sagde nej til FynBus-forslag
[Netavisen - link 06.09.08] Fyens Stiftstidende
Regionalbuschaufførerne hos Fynbus har sagt nej til et nyt forslag til køreplan. De kræver at der indregnes 5 min. til at gøre bussen klar til ny rute og 5 min. til at indhente forsinkelser. Der vil tidligst komme til at køre regionalbusser på Fyn tirsdag. Fynbus drives af Arriva.

Notat: Regeringens udlændingepolitik kan ikke opretholdes
[Netavisen - link 05.09.08] DR
Regeringen og DF's stramme udlændingepolitik kan ikke opretholdes. Det konkluderer Integrationsministeriets jurister i et internt notat. Over for det står statsministerens udsagn om, at den seneste EU-dom - dommen der kaldes Metock-dommen - kun berører et hjørne af den danske politik.

Anklager dropper eget vidne i terrorsag
[Netavisen - link 05.09.08] DR
Anklageren dropper tre vidner. Først afviste Østre Landsret anklagemyndighedens ønske om at bruge domme fra det colombianske retssystem til at bevise, at de syv tekstilsælgere fra Fighters and Lovers støttede terror ved samle penge ind til oprørsgrupperne FARC og PFLP. Senere meddelte anklagemyndigheden så, at et af dets i alt tre vidner trækkes fra sagen.

Inflationen tager kæmpebid af dansk lønhop
[Netavisen - link 04.09.08] Børsen
Hele 70 pct. af danskernes lønstigninger bliver ædt op af den hastigt accelerende inflation, viser nye beregninger

Dansk økonomi på hastig nedtur
[Netavisen - link 04.09.08] epn
Danmarks Statistik offentliggjorde i går nye nationalregnskabstal, der viser, at den økonomiske vækst var 0,6 pct. fra første kvartal til andet kvartal i år. Den svage udvikling i væksten kommer bag på regeringen.

Skatteministeren giver den offentlige ejendomsvurdering dødsstødet
[Netavisen - link 04.09.08] Politiken
Det er uholdbart at opretholde den, siger han. Mæglerne glæder sig.

Retten afviser beviser i T-shirt-sag
[Netavisen - link 04.09.08] Politiken
Retten har forkastet beviser i ankesagen om terrortiltalte Fighters+Lovers, fordi beviserne kan være fremkommet ved tortur.

Sindelagskontrol i skoler og fritidsklubber
[Netavisen - link 04.09.08] berlingske.dk
Københavns Kommune forsøger at misbruge lærere og pædagoger til sindelagskontrol og indberetning til et såkaldt "demokratikontor". Det er ikke politikere der går ind for ulovlig krig de tænker på.

White Pride: Dommer nægter politisk motiv
[Netavisen - link 04.09.08] Århus Stiftstidende
En gruppe højrerabiate voldsmænd fra white pride miljøet i Århus, fik kun 2 måneder for et groft overfald, ved en dom onsdag. De dømte kunne fornøjede konstaterer at dommeren ikke ville anerkende de skærpende omstændigheder: 1. at det var politisk motiveret, 2. at det var et planlagt, 3. at der er tale om "vaneforbrydere".

Fynske busser forbliver i garagen i protest
[Netavisen - link 03.09.08] Fyens Stiftstidende
De fynske regionalbusser bliver i garagen. Efter formiddagens møde mellem FynBus og chaufførerne er der ingen udsigt til regionalbusser på gaden foreløbig. Det fortæller John Noach, der er brancheformand for 3F Odense transport. På basis af kaotiske nye køreplaner fastholder chaufførerne deres ultimatum om, at FynBus skal gå tilbage til den gamle køreplan og lade regionalbusserne parkere på den gamle holdeplads bag Banegårdspladsen.

Fighters + Lovers forventer frifindelse
[Netavisen - link 03.09.08] Information
I dag skal aktivisterne fra foreningen Fighters + Lovers for Landsretten, men de satser på en frikendelse og endnu en sejr over justitsminister Lene Espersens terrorspøgelser, fortæller Katrine Willumsen, der selv skal i retten i dag

Kommuneaftale må genåbnes - service forringes kraftigt
[Netavisen - link 03.09.08] FOA
Landets tre store faglige organisationer på det kommunale område - FOA, Danmarks Lærerforening og BUPL - opfordrer nu regeringen og kommunerne til at genåbne den kommuneaftale, der vil betyde serviceforringelser i et flertal af de danske kommuner næste år.

Kæmpe overskud på statens finanser
[Netavisen - link 03.09.08] DR
Det går vældig godt for statens finanser midt i den globale økonomiske afmatning. Nye tal fra Nationalbanken viser et overskud, der er 8,8 milliarder kroner større end forventet.

DR: Interview med Annisette
[Netavisen - link 03.09.08] DR Aftenshowet
Interview med Annisette fra Savage Rose om hendes liv og musikalske kariere i anledning af hendes 60 års fødselsdag.

Rige er mest lige for loven
[Netavisen - link 03.09.08] Berlingske Tidende
Vil du anlægge en retssag, er størrelsen af din pengepung afgørende. Så markant lyder udmeldingen fra en række advokater, der retter kritik mod systemet for fri proces

Lynjustits mod White Pride
[Netavisen - link 02.09.08]Berlingske Tidende
Fem White Pride-folk kommer for retten onsdag. De har tilstået at have overfaldet en yngre mand fra det venstreorienterede miljø på Århus Banegård.

Regeringens anlægsstop betyder forfald i velfærd
[Netavisen - link 02.09.08] Politiken
Regeringens anlægsloft betyder overfyldte daginstitutioner. Vinduer med gaffatape til at holde kulden ude. Nedslidte klasselokaler.

3F-top ude af trit med afdelinger
[Netavisen - link 02.09.08] Arbejderen
3F`s hovedbestyrelse vil ikke på forhånd afvise at forhandle om dagpengeperiodens længde til fordel for højere sats. Men det vil 21 ud af 25 3F-afdelinger.

Rasende aktionær-farvel til Roskilde Bank
[Netavisen - link 02.09.08] business.dk
Griskhed og dumdristig adfærd. Regnskaber præget af skønmaleri fra a til å. En ledelse uden overblik og en bestyrelse, der er direkte ringe. Svindel og bedrag. Tyveri. Det haglede ned med kritik over bestyrelsen for Roskilde Bank, da der blev afviklet ekstraordinær generalforsamling i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, hvor flere end 4.000 vrede aktionærer var samlet i tre store haller.

Sverige: Fredsaktivister får dagbøder
[Netavisen - link 01.09.08] Modkraft
Fem aktivister er blevet idømt mellem 40 og 60 dagbøder for at have plantet vin og figentræer på våbenfabrikken SAAB Microwave i Sverige.

EU-rettigheder skjult for syge danskere
[Netavisen - link 01.09.08] Dagbladet Ringkøbing, Skjærn.
Sundhedsministeriet har i årevis holdt danske patienters ret til behandling i andre EU-lande skjult.

Velfærdsimage styrtdykker
[Netavisen - link 01.09.08] ugebrevet A4.dk
Kvaliteten af den offentlige service er ringere i dag end for fem år siden, konstaterer 53 procent af danskerne i en ny A4-måling. For to år siden havde 45 procent den holdning, og sidste år var tallet 47 procent.

Brød Folketingets mandat i Irak
[Netavisen - link 01.09.08] dr.dk
De danske besættelsesestyrker havde med den danske illegetime betslutning om at gå i krig kun fået mandat til at ty til selvforsvar, da den blev indsat i juni 2003. Det havde et bredt flertal i Folketinget besluttet. Alligevel blev de underlagt de britiske styrker og deres strategi. Bruddet møder skarp kritik fra flere eksperter i den nye bog "Blindt ind i Basra".

Lavvækst kan koste velfærd
[Netavisen - link 01.09.08] Business.dk
Den lave økonomiske vækst kan koste Danmark et velfærdstab på mindst 150 mia. kr. OECD’s fungerende cheføkonom, Jørgen Elmeskov, vurderer, at Danmark risikerer at få den laveste vækst i hele OECD-området med en økonomisk vækst på omkring én procent om året i de næste 10 år.

De 15 mest eksponerede banker
[Netavisen - link 01.09.08] TV2Finans
Banker med høj udlånseksponering er i farezonen i krisetid. Det har sagerne om Bank Trelleborg og Roskilde Bank med al tydelighed vist.

Boligpriserne rasler ned i Århus
[Netavisen - link 01.09.08] epn.dk
I den sydlige del af Århus Kommune er salgspriserne på villaer og rækkehuse i løbet af det seneste år faldet med over 25 pct

Polakker på byggeplads får 35 kroner i timen
[Netavisen - link 01.09.08] 3F.
Byggefagene i København forudser en sej kamp for at skabe ordnede forhold på byggepladsen "Mønten", hvor der arbejder omkring hundrede underbetalte polakker.

Nyhedsavisen bukker under
[Netavisen - link 01.09.08] Politiken
Medarbejderne på Nyhedsavisen har fået at vide, at eventyret om gratisavisen er slut.

Danske soldater kunne ikke skyde
[Netavisen - link 01.09.08] DR.
Danmark var så uforberedt på Irak-krigen, at det var blindt held, at tabstallet ikke blev højere. Otte soldater omkom, 19 blev såret, men det kunne være gået meget værre, afslører en ny bog her ét år efter, at Danmark trak sig ud af Irak

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder