Netavisens nyhedslinks uge 35
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Løtebrud: Hjort fredede dagpengeregler i 2005
[Netavisen - link 27.08.08] politiken.dk
For tre år siden lovede beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at regeringen ikke vil forkorte dagpengeperiode. Nu er alt i spil under påskud af at skaffe arbejdskraft.

Rekordmange er teknisk insolvente
[Netavisen - link 27.08.08] dr.dk
Finanseksperter vurderer, at omkring 100.000 boligejere i dag bor i huse eller lejligheder, der er mindre værd, end da de købte dem. Værst ser det ud for folk med mindre lejligheder i de større byer og husejere i velhaverkvarterer.

Bankfusioner i vente
[Netavisen - link 27.08.08] borsen.dk
Roskilde Banks reelle fallit betyder at det er blevet sværere for banker at låne i udlandet. Derfor forventes der fusioner af mindre og mellemstore banker i forsøget på at takle kreditkrisen.

Roskilde Bank anklages for at malke kunder
[Netavisen - link 27.08.08] avisen.dk
Både Forbrugerrådet og direktøren for Mybanker kritiserer Roskilde Bank for systematisk at sælge egne aktier til kunderne. Forbrugerrådet kræver regler, der beskytter bankkunder bedre.

Finanslov: Skattelettelse - SP betyder ny reallønsnedgang for de lavestlønnede
[Netavisen - link 26.08.08] berlingske.dk
Iflg Danske Bank er der lavet en opgørelse over Finanslovens umiddelbare økonomiske konsekvenser, der viser at skattelettelse og SP, tvungen opsparing; betyder indtægtsnedgang for de lavestlønnede. I forvejen rammer prisstigninger på transport og mad familier med de laveste indtægter hårdest.

Finansråd: Risiko for flere bankkrak
[Netavisen - link 26.08.08] berlingske.dk
Grådighed og bolispekulation betyder at flere banker risikerer at gå nedenom og hjem.. Nationalbankens overtagelse af Roskilde Bank betyder at regningen sendes videre til skatteyderne. Det kan koste hver dansker op mod 7.000 kr, vurderes det.

Karen Jespernsen: Straf utilpassede unge
[Netavisen - link 26.08.08] berlingske.dk
Ikke nok med at unge utilpassede med problemer skal straffes, som om det skulle hjælpe, det skal deres forældre også. Her skal straffen være økonomiske sanktioner overfor familier som oftest ikke har hold over deres situation og økonomi.

Demonstrationer ved Folketingets åbning
[Netavisen - link 25.08.08] 3F
Elev- og studenterorganisationer vil demonstrere mod nedskæringer i uddannelsessystemet ved Folketingets åbning.

Nationalbanken afvikler Roskilde Bank
[Netavisen - link 25.08.08] epn.dk
Krisen i Roskilde Bank der er udtryk for boligspekulation og finanskrise, er så alvorlig at Nationalbanken nu griber ind for at begrænse tab i hele det finansielle system.
Læs også
Nationalbankdirektøren: Kollaps i Roskilde truer alle banker
[Netavisen - link 25.08.08] epn.dk

Private danskere har tabt over 93 mia. på værdipapirer
[Netavisen - link 25.08.08] epn.dk
Den globale finanskrise har betydet kurser der rasler ned. Private lønmodtagere og pensionister har det seneste år sat over 93 mia. kr. til på investering i aktier, obligationer og investeringsforeninger for frie midler. Nu trækker private sig for alvor fra aktiemarkedet.

OK-kamp vil ikke dø
[Netavisen - link 25.08.08] Arbejderen
Sygeplejerskerne vil ikke opgive kampen for anerkendelse og bedre arbejdsmiljø. Faglige klubber og netværk skyder op flere steder i landet.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder