Netavisens nyhedslinks uge 27
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Officerer: Ørkesløs krig i Afghanistan
[Netavisen - link 06.07.08] DR
Danmark har siden 2002 haft soldater i Afghanistan og siden 2006 bekæmpet Taleban i Helmand-provinsen, men kilden til problemet og vejen til sejr ligger ikke i Afghanistan, men i Pakistan, siger flere danske officerer. De vil have en krig mere ...

Pengene fosser ud af folkekirken
[Netavisen - link 06.07.08] Politiken
Folkekirken får færre medlemmer, men udgifterne stiger. »Vi er bange for, at Djævelen kommer efter os, hvis vi rører kirken«, forklarer provst.

Mælken er ikke hvad den har været
[Netavisen - link 06.07.08] DR
Når vi hælder den over cornflakes, er det svært at opdage, at mælken selv smager af majs. Køernes diæt i dag gør nemlig mælken sødere, men mindre sund.

Allergi: Flere plages af røde øjne og træthed
[Netavisen - link 06.07.08] Jyske Vestkysten
Antallet af positive allergitests i blodprøver er fordoblet over en 25-årig periode.

De danske krige har udmattet hæren
[Netavisen - link 04.07.08] Politiken
Forsvarsministeriet erkender i internt notat, at det næppe er muligt at opfylde regeringens ambitiøse mål for det danske bidrag til internationale militære operationer.

Danmark giver EU en forsmag på recession
[Netavisen - link 03.07.08] Reuters (eng)
Europa fik en forsmag på recession tirsdag, da Danmark, et land som har været forrest i boligboomet i det sidste årti, konstaterede, at produktionen er faldet to kvartaler i træk.

Staten tjener på a-kasserne
[Netavisen - link 03.07.08] DR
Indtægter fra a-kassekontingenter er nu større end udgifter til arbejdsløshedsdagpenge. A-kassernes Samvirke vil have kontingentet ned.

Boligejere slog 3 mia. af prisen
[Netavisen - link 03.07.08] epn
Kampen om boligkøberne bliver stadig mere indædt. De seneste tre måneder blev i tredobbelt forstand rekordkvartal for prisfald.

Regeringsplan mod holdninger
[Netavisen - link 02.07.08] Arbejderen
Regeringen vil bekæmpe radikale holdninger hos unge med øgede beføjelse til PET og større samarbejde mellem efterretningstjeneste, pædagoger og lærere
.

Finanskrise dræner pensionskasser
[Netavisen - link 02.07.08] berlingske.dk
Den danske økonomi der er gået i recession rammer også pensionskasser. Danske pensionsselskaber har tabt så mange penge på finanskrisen og aktienedturen, at pengekassen er ved at være tom. Selskaberne afviser, at det ser så sort ud. »Vi finder pengene et andet sted, når reservekassen er tom,« lyder meldingen.

Dansk miljøindsats uhjælpelig bagefter
[Netavisen - link 02.07.08] Information
Danmarks klima- og miljøindsats kommer ind på en sølle 26. plads i verden. Lige bag Albanien, langt fra Colombia, og slet ikke i nærheden af de andre nordiske lande.

Kviksølvofre krydsforhørt af Danisco
[Netavisen - link 01.07.08] 3F
Egon og Grethe Andersen bad om målinger fra tiden i kviksølvafdelingen og blev inviteret på Danisco. Men de følte sig udsat for tredjegradsforhør og fik intet med hjem. Danisco har ingen kommentarer.

EU-forsker fortryder kritik om utidig politisk indblanding
[Netavisen - link 01.07.08] Politiken
Seniorforsker Ian Manners klagede oprindelig over politisk indblanding under DIIS’ arbejde med EU-rapport. Men nu vender han på en tallerken. Det var en misforståelse, siger han nu.

Choktal for dansk økonomi betyder dansk recession
Netavisen - link 01.07.08] jp.dk
Dansk økonomi har det værre end frygtet af topøkonomer. Nu har vi faktisk nået det stadium, som hedder teknisk recession.

Danmarks økonomi ramt af krisen
[Netavisen - link 01.07.08] Politiken
To kvartaler i træk har den økonomiske aktivitet været for nedadgående, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at den årlige vækstrate nu er minus 0,7 procent. -Det er den svageste årsvækst siden 2003, og det bekræfter vores billede af en dansk økonomi, der står over for en hård opbremsning«, siger cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken.

Danmark hårdere ramt af nedtur
[Netavisen - link 30.06.08] Børsen
Den internationale kriser rammer også Danmark som resten af Norden. Men Danmark mest hvilket tydeligst kan ses udfra de stærkt faldende huspriser.

Faldende ordretilgang i byggeriet
[Netavisen - link 30.06.08] 3F
Selv om ledigheden endnu er lav, så betyder faldende ordretilgang i byggeriet også en stigning i arbejdsløsheden i de kommende måneder og år.

Lønfest i bestyrelseslokalerne
[Netavisen - link 30.06.08] Børsen
Bestyrelseshonorarer fortsætter deres stigninger med uformindsket styrke. Eksempelvis er de menige medlemmers honorar steget med 18 procent fra regnskabsåret 2006 til 2007.

Private firmaer overtager jobcentre
[Netavisen - link 30.06.08] ugebrevet A4
Jobcentret er sat til salg i Gribskov, og i Køge har et udenlandsk firma overtaget ansvaret for hver anden ledig. HK frygter, at de private firmaers indmarch i jobcentrene med deres kamp for profit især vil ramme de svageste ledige.

Norsk sproglov med ambitioner
[Netavisen - link 30.06.08] Klassekampen (no)
Truslen fra engelsk får Norge til at vedtage en sproglov, der skal sikre modersmålets fortrinsstatus i alle domæner. Der arbejdes også fortsat på at styrke statusen for "nynorsk", dvs. vestlandsk.

Diplomater: Foghs udenrigspolitik er skadelig
[Netavisen - link 30.06.08] avisen.dk
Regeringens udenrigspolitik har på flere områder skadet Danmark, mener tidligere topembedsmænd fra Udenrigsministeriet

Krigsforbryder Fogh: Oppositionen føjer terrorister
[Netavisen - link 29.06.08] Politiken
Statsministeren benytter det gamle kneb om tyven der råber stop tyven når han kræver 100% underlæggelse af hans aktive terrorristiske udenrigspolitik.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder