Netavisens nyhedslinks uge 09
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue


Direktørers lønninger er røget i vejret
[Netavisen - link 02.03.08] DR
Steget voldsomt siden 1996 - Hvor en topdirektør i 1996 tjente godt 8 gange så meget som en industriarbejder, så var dét tal vokset til 15 gange lønnen for en industriarbejder i 2006.

Fogh skamroser verdens krigsforbryder no. 1
[Netavisen - link 02.03.08] berlingske.dk
“du, hr. præsident, og USA har mere end nogen anden fremmet denne vision om frihed og demokrati" !! Ulovlige krige og besættelser og med mere end en million dræbte i Irak er for sådanne krigsforbrydere en nødvendighed for USAs forsøg på verdensdominans og oliekontrol.

LO: Grønt lys til konflikt mod kristelige
[Netavisen - link 01.03.08] 3F
LO's hovedbestyrelse har sagt ja til konflikt mod kristelige arbejdsgivere. Men konflikten bliver først en realitet, hvis Arbejdsretten giver de kristelige ret til at udrense frisører og bruge løntrykkende kristelig overenskomst.

Forlig for kommunalt ansatte i nat
[Netavisen - link 01.03.08] 3F
Det indgåede forlig består af en beskeden lønramme på 12,8%. Alligevel kan formanden for 3F’s offentligt ansatte endnu ikke vurdere, om hun kan anbefale medlemmerne at stemme ja til det forlig, som forhandlingsparterne på det kommunale område gik med til i nat
.

Forlig for 3000.000 kommunalt ansatte
[Netavisen - link 01.03.08] Politiken
Toppene i Kommunernes Landforening og forhandlingsfællesskabet KTO er enige om en ny overenskomst som holder sig indenfor de sølle 12,8 pct som hos forliget med de statsansatte. Men hele FOA med de mange sosu-assistenter er ikke med i forliget. Et er også hvad topforhandlerne anbefaler, noget helt andet er hvad medlemmerne synes, når de bliver spurgt ved en urafstemning.

Uffe Ellemann: Skadeligt at trykke tegning
[Netavisen - link 01.03.08] berlingske.dk
De danske avisers genoptryk af den mest omstridte af Jyllands-Postens 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed har en direkte negativ effekt på ytringsfriheden i den muslimske verden fastslår Uffe Ellemann-Jensen

Rosenkrantz-Theil: EL stak Asmaa i ryggen
[Netavisen - link 29.02.08] Jyllands Posten
Enhedslistens tidligere stemmesluger Pernille Rosenkrantz-Theil anklager på sin hjemmeside partiledelsen for at stikke Asmaa i ryggen. Folketingsgruppen afviser anklagen.
Se
Travlt ved håndvasken i Enhedslisten

Plejehjem: Rationering på mad til de ældre
[Netavisen - link 29.02.08] BT
Velfærdsdanmark anno 2008: Vand og tørt brød. Sådan er menuen for de ældre på plejehjemmet Østervang i velhaverkommunen Frederiksberg. Der er nemlig kommet rationeringer på bordet.

Kommunale tillidsrepræsentanter kræver flere penge
[Netavisen - link 29.02.08] Arbejderen
Det er langt fra godt nok! Sådan indledes en udtalelse, vedtaget af tillidsrepræsentanter fra de kommunale arbejdspladser i Århus Kommune.

Ruth Evensens datter: Mor stjal mit barn
[Netavisen - link 29.02.08] Politiken
Historien om Ruth Evensen, der rev Ungdomshuset Jagtvej 69 ned, er historien om en kvindelig sektleder med et sygeligt magtbegær - en kvinde, der er parat til at hjernevaske alle, der omgiver hende, for at fastholde netop den position, og stjal hendes barn, udtaler hendes datter.

Menneskeretsdom går imod udvisning af de to tunesere
[Netavisen - link 29.02.08] berlingske.dk
Danmark kan ikke udvise to tunesere, der er mistænkt for mordplaner på tegner, siger AI efter menneskerets-dom. Integrationsministeren vil se på dommen.

Kommunale forhandlinger brudt sammen
[Netavisen - link 29.02.08] 3F
OK 08: På mandag varsles der konflikt for langt hovedparten af de ansatte i kommuner og regioner. Torsdag aften er de kommunale overenskomstforhandlinger brudt helt sammen. Konflikt vil kunne starte 1. april men Forligsmanden har mulighed for udsættelse af konflikten 2 x 14 dage.

Stress fører ofte til førtidspension
[Netavisen - link 29.02.08] 3F
Næsten hver tiende førtidspension blev sidste år tildelt som følge af en stress-relateret sygdom. Det er ny rekord, viser en opgørelse fra Ankestyrelsen, som omtales i Dansk Arbejdsgiverforenings magasin Agenda
.

Ruths Evensens datter anklager sin mor
[Netavisen - link 28.02.08] berlingske.dk
Faderhusets religiøse sektleder, Ruth Evensen, der stod bag nedrivningen af Ungdomshuset Jagtvej vil blive anklaget af sin egen datter i en selvbiografisk bog. "Jeg ønsker at gøre det klart, hvilken farlig sekterisk mentalitet jeg kommer fra, og forhåbentlig være en stemme af frihed og håb ind i de menneskers liv, som stadig er fanget i Faderhusets greb eller i andre lignende situationer", udtaler hun til Berlingske Tidende.

Asmaa dropper sit folketings-kandidatur i et år
[Netavisen - link 28.02.08] Modkraft
Asmaa Abdol Hamid, Enhedslisten er utilfreds med situationen i Enhedslisten og opstiller ikke som folketingskandidat i år. Hun har valgt at springe et år over og se tiden an, men fastholder sin suppleantpost til folketinget.

OK-skævdeling holder 3F'erne udenfor
[Netavisen - link 27.02.08] 3F
OK 08: Offentlige arbejdsgivere tilbyder skævdelingspulje, hvor ufaglærte grupper holdes helt udenfor. Stærkt provokerende, mener 3F.

Hver fjerde nye byggefirma beskæftiger kun østarbejdere
[Netavisen - link 27.02.08] 3F
En fjerdedel af byggefirmaerne, som er etableret efter EU-udvidelsen, har udelukkende ansat østarbejdere.

De fattige har dårligere tænder
[Netavisen - link 27.02.08] Politiken
Tændernes tilstand hænger nøje sammen med vores socio-økonomiske vilkår.

FOA forlader fælles overenskomstforhandlinger
[Netavisen - link 26.02.08] FOA
Pressemeddelelse: - Der er ikke enighed i KTO om, hvad der bør være det præcise mål for en strejke blandt de ansatte i kommuner og regioner. Derfor har FOAs forhandlingsdelegation i dag meddelt, at FOA forlader det fælles KTO-bord ved de igangværende overenskomstforhandlinger
.

Fogh tavs om Bush-samtaleemner
[Netavisen - link 26.02.08] Politiken
Fogh vil ikke på forhånd love, at han vil tage de mere end stærke indicier på ulovlige CIA flyvninger i Grønland, op på mødet med Bush senere på ugen. Måske skyldes det den store gensidige fortrolighed der er imellem disse to krigsforbrydere.

Lavtuddannede risikerer pensionschok
[Netavisen - link 26.02.08] Politiken
Højt uddannede og boligejere kommer til at have flere penge mellem hænderne som pensionister, end de forventer. For de lavt uddannede er det omvendt.

Blokade og demonstration mod polske Gal-Met
[Netavisen - link 25.02.08] Faglig ansvar
Torsdag d. 28. februar 2008 kl. 6.00, er der blokade og demonstration mod Gal-Met på adressen Matthæusgade 7, Vesterbro (Toves Galleri, ReTeam)

Klar til faglig krig mod kristelige virksomheder
[Netavisen - link 25.02.08] 3F
3F bakker LO 100 procent op i udsigten til konflikt mod kristelige arbejdsgivere. Det gælder både retten til konflikt og nej til dumpingløn, siger 3F-formand.

LO formand lægger op konflikt mod Kristelig Fagforening som svar på lock-out
[Netavisen - link 25.02.08] Politiken
LO-fagbevægelse mener, at principperne på arbejdsmarkedet er så truede, i forhold til retten til at strejke, med stadig flere i Kristelig Fagforening, at LO forbereder sig på konflikt med 800 virkesomheder over hele landet som svar på firsør arbejdsgivernes lock-out.

Dansk soldat dræbt i Afghanistan
[Netavisen - link 25.02.08] Fagligt Ansvar
Endnu en dansk besættelses soldat er dræbt i Afghanistan. Den omkomne blev dræbt ved en vådseskudsulykke i Helmlandsprovinsen under en skydeøvelse.

Søfolk betaler for rederikrise
[Netavisen - link 25.02.08] 3F
200 danske søfolk ansat på skibe ejet af A.P. Møller-Mærsk er blevet afskediget. Rederiet indrømmer blankt, at udenlandske søfolk nu skal overtage de 200 job, fordi de er billigere i drift end de danske!

Det vrimler med uorganiserede østarbejdere
[Netavisen - link 25.02.08] Ugebrevet A4
Håndværkere fra Østeuropa melder sig stort set ikke ind i danske fagforeninger. Kun tre ud af hundrede østarbejdere er organiseret, viser ny undersøgelse.

Lønudviklingen er ikke den store samfundsøkonomiske skurk
[Netavisen - link 25.02.08] Fagligt Ansvar
Nye beregninger viser, at højst 10 pct. af forværringen af betalingsbalancen med 50 mia. kr de seneste to år skyldes løn. En hovedårsag til forværringen af betalingsbalancen er tværtimod det af Regeringen på alle måder forkælede privatforbrug.

SF som populistisk "lov og orden" parti
[Netavisen - link 24.02.08] Politiken
SF enige med VKO og S: Der skal mere politi på gaden, og unge og deres familier skal mandsopdækkes. En reel støtte til Foghs afledning "Det er ikke samfundets skyld".

Natasja topscorer ved Danish Music Awards
[Netavisen - link 24.02.08] Politiken
For anden gang på en måned resulterede Natasjas arbejde i priser. Hun vandt fire statuetter ved Danish Music Awards.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder