Netavisens nyhedslinks uge 08
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

SF som populistisk "lov og orden" parti
[Netavisen - link 24.02.08] Politiken
SF enige med VKO og S: Der skal mere politi på gaden, og unge og deres familier skal mandsopdækkes. En reel støtte til Foghs afledning "Det er ikke samfundets skyld".

Natasja topscorer ved Danish Music Awards
[Netavisen - link 24.02.08] Politiken
For anden gang på en måned resulterede Natasjas arbejde i priser. Hun vandt fire statuetter ved Danish Music Awards.

LO formand lægger op til konflikt mod Kristelig Fagforening
[Netavisen - link 23.02.08] Politiken
LO-fagbevægelse mener, at principperne på arbejdsmarkedet er så truede, i forhold til retten til at strejke, med stadig flere i Kristelig Fagforening, at LO forbereder sig på konflikt med 800 virkesomheder over hele landet.

Politiet ændrer taktik på Nørrebro
[Netavisen - link 23.02.08] Politiken
Hundepatrujler og grupper af betjente, som i så lang tid har virket provokerende, må ikke længere visitere personer i området omkring Blågårds Plads og Folkets Park.

Landsret skal vurdere udvisning af tunesere
[Netavisen - link 22.02.08] Politiken
En domstol bliver nu bedt om at vurdere, om de særlige administrative udvisningsregler i udlændingeloven er i strid med menneskeretten. En række juridiske eksperter har tidligere fremført at administrativ praksis med udvisning af flygtninge og indvandrere er i strid med grundloven.

Gymnasieelever går på gaden i protest
[Netavisen - link 21.02.08] jp.dk
Oh No Ono er blandt koncertnavnene, når tusindvis af gymnasieelever og elever fra tekniske skoler mødes til protestkoncerter i Århus og København. Den 4.marts afholder gymnasieeleverne, handelsskoleeleverne og erhvervsskoleeleverne demonstrationer i Århus og København mod nedskæringerne.

Kassedamer kræver ligeløn
[Netavisen - link 21.02.08] epn.dk
Kassedamer får stadig langt mindre i løn end deres mandlige kolleger, og forskellen vokser, viser en ny undersøgelse. HK overvejer retssager.

Flere og flere unge falder fra erhvervsuddannelser
[Netavisen - link 20.02.08] Politiken
Frafaldet stiger fortsat på erhvervsuddannelserne. Nye tal fra Danmarks Statistik viser en stigning på 2143 flere unge, der dropper ud. Og intet tyder på, at det vil gå den anden vej, vurderer ekspert.

Hvem vil strejke og hvornår?
[Netavisen - link 19.02.08] epn.dk
Hvis forhandlingerne mellem KL og KTO ikke bliver til forlig, som skal godkendes af medlemmerne, skal en lang række kommunalt ansatte nedlægge arbejdet i konflikt. Men hvem? Og hvornår?

Det kriminalpræventive Råd: Uro skyldes dansk intolerance
[Netavisen - link 20.02.08] Politiken
Over en uge med brande og hærværk burde få danskerne til at vågne op og behandle nydanskere ligeværdigt. Det siger formand Eva Smith for Det Kriminalpræventive Råd.

Søvndals skærpede retorik møder kritik på venstrefløjen
[Netavisen - link 20.02.08] Politiken
Nuværende og tidligere SF’ere lægger afstand til Villy Søvndals nedladende udfald mod Hizb-ut-Tahrir og muslimer som gruppe.

Villy vil tage stemmer fra Pia
[Netavisen - link 20.02.08] avisen.dk
De bonede gulve kalder: Når SF-formanden beder yderligtgående muslimer gå ad helvede til, laver han en ren 'Pia Kjærsgaard', vurderer politisk ekspert.

Sverige vil måske genoverveje euro
[Netavisen - link 20.02.08] DR
Det sagde den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt, da han var på besøg i Europaparlamentet.

Skattelettelser forgylder de rigeste
[Netavisen - link 20.02.08] Ugebrevet A4
De rigeste får næsten 15 gange mere ud af regeringens skattelettelser end de fattigste. Det viser den første analyse af samtlige skattelettelser under VK-regeringen. Der bliver med tiden skabt en ulighed, som kan give alvorlige spændinger mellem samfundets bund og top, advarer eksperter.

PET holder brug af terrorloven hemmelig
[Netavisen - link 20.02.08] DR
Politiets Efterretningstjeneste vil ikke sige, hvor ofte man har brugt de nye redskaber, som politikerne har givet PET i de to terrorpakker.

KL: Vi har tilbudt maksimum
[Netavisen - link 19.02.08] epn.dk
Fastholder Kommunernes Landsforening (KL) deres udmelding om at der ikke kan blive tale om lønstigninger uover det som de har tilbudt de statsansatte, er kursen sat mod konflikt.

Sammenbrud i kommunale forhandlinger
[Netavisen - link 19.02.08] business.dk
Otte timers forhandlinger endte natten til tirsdag med et sammenbrud i forhandlingerne om nye overenskomster for omkring en halv million kommunalt ansatte.

Politi: De unge klager over racistiske betjente
[Netavisen - link 19.02.08] Politiken
Racisme og ydmygelser fra politiets side. Det er nogle af de årsager unge fra hovedstaden giver for nætter med uro, ifølge to betjente.

Politidirektør vil granske racismeanklager
[Netavisen - link 19.02.08] Politiken
Politidirektør Hanne Bech Hansen vil undersøge påstande om, at unge af anden etnisk oprindelse klager over racisme og ydmygelser fra politiets side.

Unge på Nørrebro afblæser ballade
[Netavisen - link 19.02.08] Politiken
En gruppe unge på Nørrebro siger, at urolighederne stopper nu. Årsagen til tumulterne er, at politiet efter deres opfattelse opfører sig brutalt og krænkende.

Den neo-konservative Søren Pind får lov til at hyle
[Netavisen - link 18.02.08] Nyhedsavisen
Man kan ikke være reaktionær nok mener Søren Pind fra Venstre idet han i skinger tone angriber enhver der prøver at forstå den reelle baggrund for 2. generationens oprør. Og Anders Fogh har slet ikke tænkt sig at stoppe det. Under dække af personlige "synspunkter" udgør de en uskøn alliance for reaktionens fremstød.

Skattelettelser forgylder de bedst lønnede
[Netavisen - link 18.02.08] A4
De vellønnede har fået 15 gange mere ud af VK-regeringens samlede skattelettelser siden 2001 end de lavtlønnede, viser nye beregninger. Forskere advarer mod konsekvenserne af den øgede ulighed: Spændinger mellem befolkningsgrupper og øget kriminalitet.

Optøjerne er resultat af massiv opsparet vrede
[Netavisen - link 18.02.08] Modkraft
En enkelt episode er ikke nok til at udløse landsdækkende uroligheder, understreger ekspert i forstadsoptøjer. Der skal langvarig ydmygelse og udstødelse til, før det går så galt.

"De vil ikke pisses på mere"
[Netavisen - link 17.02.08] Politiken
Uroen og de mange brande er et samfundsskabt problem. udtaler integrationskonsulent Manu Sareen.

Skolebrande et symbol på samfundsudstødning
[Netavisen - link 17.02.08] Politiken
Skolerne er et symbol på samfundet for de unge. Det samfund hvor de som en minoritet har ringere muligheder end majoriteten.

Pervers retsløshed
[Netavisen - link 17.02.08] Information
Under påskud af kamp mod terror undergraves demokratiske rettigheder mere og mere som i tilfældet med de to tunesiske flygtninge der er stemplet som "terrormistænkte" uden mulighed for at forsvare sig. I FNs Sikkerhedsråd sidder terroristiske stormagter og definererer hvem der er terrorister.

 

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder