Netavisens nyhedslinks uge 49
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyhaeder om krig og fred - Se Antiwar
tEU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCtjeOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Iran dropper dollaren i handel med olie
[Netavisen - link 09.12.07] rawstory.com (eng)
Iran der er verdens 4. største olie-eksportør er holdt helt op med at sælge olie i dollar på grund af den aktuelle dollarkrise . Iran har iøvrigt gennerelt i takt med USAs trusler og sanktioner mod Iran reduceret sin afhængighed af dollaren.

EU kræver forklaring fra Tyskland i Søren Kam-sag
[Netavisen - link 08.12.07] Politiken
EU's justitskommissær kræver forklaring fra den tyske justitsminister for, hvorfor Tyskland ikke kan udlevere Søren Kam til Danmark efter der er afgivet dansk arrestordre over naziforbryderen.

Bush anklages for at lyve om Iran
[Netavisen - link 07.12.07] Politiken
Vicepræsident Cheney har ifølge journalist Seymour Hersh i over et år undertrykt en efterretningsrapport om atomvåben.

Seymur Hersh "havde ret" om ny Iran efterretningsvurdering
[Netavisen - link 07.12.07] therawstory (eng)
Seymur Hersh vurderer Cheney indtil nu har forhindret offentliggørelse af - CIA rapport. Rapporten vurderer Iran ikke er i færd med at producere atomvåben. En CIA vurdering Seymur Hersh har beskrevet siden november 2006. Se her også video interview med Seymur Hersh.

Bolton kræver heksejagt i CIA efter anti-Bush folk
[Netavisen - link 06.12.07] thinkprogress.org (eng)
Bush høgen John Bolton, fortaler for angreb på Iran og tidligere FN ambassadør,afviser CIA's rapport og kalder den politiseret med egen agenda. Kræver en nu en kongresundersøgelse.

Israel ignorerer FN's rapport om humanitær katastrofe i Gaza
[Netavisen - link 05.12.07] palestinemonitor.org (eng)
FNs rapport om en escalerende humanitær katastorfe blev offentliggjort samme dag Annapoliskonferencen sluttede. Israels beslutning om herefter at forøge den kriminelle kollektive afstraffelse vidner om Israels totale desrespekt for international ret og menneskers liv.

USA forsøger at afværge boligkrisens konsekvenser
[Netavisen - link 04.12.07] epn.dk
USA's Finansminister Henry Paulson håber en frivillig aftale om at fastfryse renten på ellers variable boliglån vil forhindre tusinder af tvangsauktioner og dermed afværge, at den amerikanske økonomi kastes ud i en egentlig recession.

Palæstinensere forenedes om principerklæring imod Annapolis
[Netavisen - link 03.12.07] stopthewall.org (eng)
Den palæstinensiske græsrodsorganisation Anti-Apartheid Wall Campaign var forud for Annapolis konferencen initiativtager til denne princip erklæring imod Annapolis. Underskrevet af en lang række organistioner og baggrund for den fredelige anti-Annapolis demonstraton på Vestbredden der blev mødt med voldeligt Abbas politi der angreb og sårede demonstranter og skød og dræbte en demonstant.

Strejkebølge i Europa
[Netavisen - link 03.12.07] A4
Lokoførerne i Frankrig, sygeplejerskerne i Finland og postarbejderne i Storbritannien har fået nok af stress, lav løn og politikere, der ikke anerkender deres arbejde. Overalt i Europa går de offentligt ansatte på barrikaderne.

Chavez taber folkeafstemning i Venezuela
[Netavisen - link 03.12.07] DR
Med et afstemningsresultat der næsten var dødt løb på målstregen faldt Chavez's nye forfatningsforslag. Chavez fik 49,29 procent af stemmerne, mens 50,7 procent stemte nej.

Somalia bliver Afrikas svar på Irak
[Netavisen - link 03.12.07] Proletæren (sv)
En forhenværende topembedsmand i FN har kaldt det, som sker i Somalia, for "den mest lovløse krig i vor tid". Han lægger ansvaret for katastrofen på "det internationale samfund", som accepterede Etiopiens invasion og installeringen af et "meget upopulært regime" i Somalia, som overlever ved at sætte skræk i og dræbe masser af mennesker. Det er et resultat af en krig ført af USA og Etiopien.

Kontrarevolutionær opmarch i Bolivia
[Netavisen - link 03.12.07] Flamman (sv)
Bolivia er i dag en heksekedel af klassekonfrontationer mellem en stadigt mere åben fascisme og den organiserede folkebevægelse af arbejdere, bønder, studenter og oprindelige befolkninger. Situationen er alvorlig, med fascisterne i total kontrol over byen Sucre samt hele regioner under politisk kontrol af oppositionen.
Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder