Netavisens nyhedslinks uge 47
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyhaeder om krig og fred - Se Antiwar
tEU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCtjeOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Danske Bank: Ufine metoder kan komme i brug igen
[Netavisen - link 25.11.07] finansnyheder.dk
Danske Bank prøver at komme på forkant med den økonomiske kreditkrise og varsler endnu mere ufine metoder. Taler åbent om at manøvrere og tage "gråzonen imellem juridisk angribelige og "god opførsel" i brug".

Dollaren kan falde med 90%
[Netavisen - link 25.11.07] United Press Intrnational (eng)
Amerikanske økonomer og tænketanke diskuterer stadig mere åbent muligheden af en dyb amerikansk finanskrise med store konsekvenser og panik i 2008 med muliged for et dollarfald på 90%.

Dollarens fald fortsætter
[Netavisen - link 25.11.07] Global Research (eng)
Det forgældede USAs økonomiske krise og dollarens krise som verdensvaluta fortsætter. Fredag faldt dollaren til sin nye rekordlaveste værdi overfor euroen. 1 euro modsvarer nu 1.4838 dollar.

Krigsforbryder Howard tabte valget i Australien
[Netavisen - link 24.11.07] Politiken
Krigsforbrydereregeringen i Australien anført af USA's miniklon premierminister, John Howard, har tabt parlamentsvalget. Labor-partiet vinder valget og er gået til valg på bl.a. at tage austalske besættelsessoldater hjem fra Irak.

Exitpoll: Howard taber stort ved australsk valg
[Netavisen - link 23.11.07] berlingske.dk
Den konservative John Howard lider et klart nederlag til Labor ved det australske parlamentsvalg. Det viser den første exitpoll efter valglokalernes lukning. Sker det er der lagt op til at de australske tropper trækkes hjem fra Irak.

Australien: Terror-forfalskning i valgkampen
[Netavisen - link 23.11.07] avisen.dk
USA's vigtigste allierede i Irak John Howards parti står til at tabe valget. Deres senestge desperate handling er udsendelse af falske løbesedler til hjemmene om terror i forsøget på at fastholde magten og tropper i Irak.

Israel giver grønt lys for våben til Abbas på Vestbredden
[Netavisen - link 23.11.07] Politiken
Palæstinensernes hovedmodstander den israelske besættelsesmagt støtter oprustning af Abbas i forsøget på at anstifte en egentlig borgerkrig mellem FATAH og Hamas og sikre Abbas som det kort de pt. spiller på.

Bush udtaler støtte til Pakistans Musharraf
[Netavisen - link 21.11.07] Politiken
Bush bakker kupgeneralen Pervez Musharaf Pakhistans enevælgide præsident der har indført undtagelsestilstand under påberåbelse af "kamp mod terror".

Strejkerne i Frankrig en styrkeprøve mod Sarkozy
[Netavisen - link 21.11.07] Politiken
Frankrigs præsident Sarkozy udtaler han står fast på sine reaktionære reformer. Men styrkeprøven fortsætter og på 8-dagen sluttede stadig flere op i kampen mod forringelsen af arbejdernes rettigheder.

Storstrejker i Frankrig går ind i anden uge
[Netavisen - link 20.11.07] Politiken
Offentligt ansatte og studerende slutter sig til de strejkende arbejdere i transportsektoren på storstrejkernes syvende dag i protest mod den
franske præsident Nicolas Sarkozy og hans nyliberale nedskæringsplaner.

Frankrig omfattet af kæmpestrejker mod Sarkozy
[Netavisen - link 20.11.07] BBC (eng)

I Colombia er vi alle terrorister
[Netavisen - link 19.11.07] Fagbladet 3F
Du bliver smidt i fængsel og anklaget for oprør og terrorisme, hvis du er fagforeningsaktiv i Colombia. Mord på fagforeningsfolk er fortsat hverdag.

Dårligt setup i Annapolis
[Netavisen - link 19.11.07] Modkraft
Annapolis-konferencen er en joke, om end ikke det mindste morsom, siger den israelske fredsorganisation Gush Shalom om det amerikansk anførte møde mellem USA, Israel og den palæstinensiske samarbejdsleder Abbas. Ikke mindst kravet om, at palæstinenserne skal "anerkende Israel som en jødisk stat".

100.000 i Genova: "Vi er historien"
[Netavisen - link 19.11.07] Indymedia
100.000 strømmede fra hele Italien til Genova for at udtrykke deres vrede over magthavernes arrogance og menneskeforagt under og i kølvandet på G8-mødet i 2001.

Svensk professor: Stil Bush for retten!
[Netavisen - link 19.11.07] Proletæren (sv)
Mattias Gardell, professor i religionsvidenskab, opfordrer til et folketribunal imod den amerikanske præsident og hans håndlangere for brud på folkeretten.

USA-støttet højreopposition griber til vold mod Venezuelas demokrati
[Netavisen - link 19.11.07] Proletæren (sv)
Den 2. december skal folket sige ja eller nej til et antal demokratiske fremskridt i Venezuelas forfatning. I folkeafstemningen står folkeflertallets interesser mod den tidligere styrende elite, som endnu en gang griber til vold for at forsvare sine privilegier.

Venezuelas "opposition" i blodrus mod røde studenter
[Netavisen - link 19.11.07] Flamman (sv)
Op til folkeafstemningen om Venezuelas nye forfatning øger spændingen i landet. Forrige uges voldsomme angreb på venstreorienterede studenter tyder på en optrapning af volden.

Venezuela: Sådan ser imperialistisk destabilisering ud
[Netavisen - link 19.11.07] Flamman (sv)
Studentervoldsomhederne i Venezuela er i sig selv et meget urovækkende tegn på, at oppositionen ikke vil spille det demokratiske spil i kampen om den nye forfatning. Endnu mere foruroligende er den internationale mediebevågning.

Tchad udnytter Darfur-konflikten

[Netavisen - link 19.11.07] Flamman (sv)
Ifølge den tchadiske oppositionsleder Ngarlejy Yorongar pågår et kompliceret magtspil om kontrollen med regionens naturresurser, og i dette spil bliver civilbefolkningens lidelser et værktøj for at mobilisere opinionen i Vesten. Stridsråbet "red Darfur" giver i praksis regimet i Tchad frie hænder til at undertrykke sit eget folk.Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder