Netavisens nyhedslinks uge 39
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Maoisterne i Nepal har forladt regeringen
[Netavisen - link 30.09.07] Antiimperialist Camp (eng)
Maoisterne har slået fast at der ikke kan være tale om virkelige parlamentsvalg uden forudgående opløsning af monarkiet. Da de ikke har kunnet få det igennem har maoisterne forladt den regering som skulle forberede valg.

ANSWER USA: Frikend de 6 fra Jena
[Netavisen - link 30.09.07] ANSWER (eng)
Protest foran USAs Justitsministerium tirsdag den 2. oktober: Drop alle anklagerne. - Sagen i Jena har åbenbaret for hele verden USA's uretfærdige paktisering af deres strafferetssystem.

Helmand er besættelses soldaternes mareridt
[Netavisen - link 28.09.07] DR
I juni vurderede britiske militærkilder, at situationen i Helmand hvor 2 danske soldater lige er blevet dræbt, er noget af det værste, som britiske styrker har været konfronteret med siden Anden Verdenskrig. Modstandsstyrkerne står stadig stærkere i deres guerillakrig.

USA: Antiterrorlov strider mod forfatningen
[Netavisen - link 27.09.07] Ekstrabladet
Dele af den antiterrorpakke, som blev vedtaget i USA efter 11. september 2001, er i strid med USA's forfatning. Det fastslog en amerikansk domstol onsdag

PLO grundlægger død
[Netavisen - link 27.09.07] miftah (eng)
Tusinder fulgte begravelsen af Haida Abdel Shafi, som var med ved grundlæggelsen af PLO . Han afgik ved døden tirsdag på et hospital i Gaza 88 år gammel og døde af cancer. Hamas kaldte ham "en af de mest vigtige symboler på det palæstinensiske folk og dets historiske kamp for at opnå sine legitime rettigheder".

USA's Senat vil stemme om opdelingsplan for Irak+
[Netavisen - link 25.09.07] yahoo.news(eng)
USA's Senat forventes i slutningen af ugen at stemme om forslaget om opdeling af Irak efter etniske/religiøse linier. En gammel zionistisk og neo conservativ plan som frenlægges af den demokratiske senator og præsidenthåb Joseph Biden.

Grundlægger af PLO er død i Gaza
[Netavisen - link 25.09.07] palestine-info (eng)
Dr. Haidar Abdel Shafi, en prominient palæstinensisk nationalistleder og grundlægger af PLO i 1964 er tirsdag død af cancer på et af Gazas hospitaler i en alder af 88 år.

Demonstrationer med deltagelse af hundretusinder i Myanmar fortsætter
[Netavisen - link 25.09.07] Politiken
Anført af omkring 30.000 buddhistiske munke trodsede tusinder af protesterende et demonstrationsforbud, som Myanmars militærstyre indførte i dag med trusler om at skride til handling. Alligevel bebudede de at fortsætte demonstrationerne de kommende dage.

Amerikanske snigskytter brugte "madding" til likvideringer
[Netavisen - link 25.09.07] DR
Dokumenter, der er fremlagt i en militær retssag viser, at amerikanske snigskytte-enheder i Irak har fået instruktioner i at bruge "madding" for at efterfølgende at likvidere de der tog maddingen op som formodede modstandsfolk.

Blackwater forbliver aktiv i Irak
[Netavisen - link 24.09.07] yahoo.com (eng)
Besættelsesmagten USA har besluttet at Blackwater fortsat skal arbejde aktivt med besættelsen af Irak og sådan bliver det. "Premierminister" al-Maliki's alibi er iværksættelse af en "fælles undersøgelse" vedr. drabene på civile irakere.

Rygter om statskup i Bolivia
[Netavisen - link 24.09.07] Flamman (sv)
Med USA's og CIA's hjælp arbejder den fascistisk-racistiske opposition med basis i det gamle oligarki stadig mere ihærdigt på at styrte Evo Morales' demokratiske styre i Bolivia.

Antallet af mord på fagligt aktive stiger
[Netavisen - link 24.09.07] Fagbladet 3F
144 tillidsfolk blev myrdet i 2006. Tendensen er stigende, og verdens farligste land er Colombia, der står for over halvdelen af mordene.

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder