Netavisens nyhedslinks uge 23
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Bush mødt af 150.000 demonstranter i Rom
[Netavisen - link 10.06.07] DR
Bush blev i Rom mødt af 150.000 demonstranter der blev passet op af 10.000 betjente. Det kom til sammenstød mellem politi og demonstranter.

Politiprovokatør afsløret af G8-aktivister
[Netavisen - link 08.06.07] modkraft.dk
Under blokaderne mod G8 afslørede aktivister en betjent, der havde klædte sig ud som »autonom«, blandet sig med blokadeaktivister og opfordrede til vold mod politiet.

Tysk politi løj om begivenhederne i Rostock
[Netavisen - link 06.06.07] indymedia.dk
433 politibetjente var blevet såret – heraf mellem 30 og 41 alvorligt, lød det officielt. Men politiet manipulerede groft med tallene for at dække over deres brutale adfærd og lægge ansvaret for konfrontationerne over på den militante del af demonstranterne. På baggrund af politiets røverhistorier kræver regeringspolitikere anti-terrorkorpset GSG-9 sat ind mod G8-demonstranterne.

Hårde kampe ved G8 demonstration
[Netavisen - link 05.06.07] indymedia.dk
Den massive demonstration imod G8 udviklede sig i søndag til voldsomme gadekampe mellem aktivister og politi. Politiet havde dog taget munden for fuld og må se tilbage på en dag hvor ikke alt gik som de ville have det. Selv 20.000 betjente med det bedste uro-udstyr i hele Europa måtte se sig magtesløse over for de 80.000 demonstranter.

USA vil gøre Libanon til terrorkrigs-skueplads
[Netavisen - link 04.06.07] Proletæren (sv)
Det er naturligvis USA og Saudi-Arabien, som - af flere grunde - må anses for bagmænd bag kampene i Libanons flygtningelejre. Et splittet og sønderrevet Libanon er i USA's optik betydeligt bedre end en situation, hvor den store fjende Hizbollah spiller en ledende rolle i landet. (Indeholder desuden baggrundsdata om Libanon).

Billedet af borgerkrig i Irak er falsk
[Netavisen - link 04.06.07] Flamman (sv)
Flamman har truffet Asrar A. Abdullatif fra Iraks Kommunistiske Parti (Centralkommandoen) og diskuteret modstanden mod okkupationen.

Sahariernes kamp foregår hver dag
[Netavisen - link 04.06.07] Flamman (sv)
Reportage fra det glemte, marokkansk besatte Vestsahara. EU har med Frankrig i spidsen støttet Marokkos brutale assimileringspolitik gennem 30 år.

Solidaritetsarbejdere: Tv-lukning i Venezuela er demokratisk
[Netavisen - link 04.06.07] Revolusjon (no)
De norske Latinamerika-grupper advarer imod hetzen mod Venezuela pga. inddragelsen af sendetilladelsen til en fascistisk tv-station. De 81 privatejede tv-stationer i Venezuela har fremdeles en markedsandel på over 90 %. Samtlige af de fire tilbageværende største tv-stationer støtter åbent oppositionen.

Internationale medier manipulerer mod Chávez

[Netavisen - link 04.06.07] Arbejderen
Brasiliens præsident Lula og Mexicos tidligere vicepræsident støtter nu Chávez` beslutning om at lukke tv-kanalen RCTV.Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder