Netavisens nyhedslinks uge 50
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

150 i strejke efter fyring af fagligt aktiv
[Netavisen - link 14.12.07] Fagbladet 3F
Entreprenørfirmaet E. Pihl & Søn har afskediget en murersvend, fordi han i arbejdstiden har forsøgt at få tyske kolleger til at melde sig i dansk fagforening på grund af underbetaling.

Nyt ungdomshus vedtaget af Borgerrepræsentationen
[Netavisen - link 14.12.07] Politiken
Den model, som skal muliggøre et nyt ungdomshus et sted i København, er NU blevet vedtaget i Borgerrepræsentationen
.

Bryghusblokade fortsætter
[Netavisen - link 14.12.07] Modkraft
Med Arbejdsrettens frikendelse af 3F fortsætter blokaden mod Nørrebro Bryghus. 3F har dog straks inviteret Bryghuset til forhandlinger, og LO’s formand opfordrer til at ændre taktik.

Professor tvivler på terrorlisterne
[Netavisen - link 14.12.07] Politiken
Frifindelsen af syv mennesker fra Fighters and Lovers, der var tiltalt for at støtte terrororganisationer, underminerer terrorlisterne, mener juraekspert.

Absurd terroranklage
[Netavisen - link 13.12.07] jp.dk
"Dommen i dag er et ydmygende nederlag for justitsminister Lene Espersen, der har gjort sig selv til grin ved at prøve på at få dømt en pølsemand som terrorist fordi han har hængt et foto af en t-shirt op i sin pølsevogn," siger en af de frikendte.

Fighters and Lovers er frifundet for støtte til terror
[Netavisen - link 13.12.07] Politiken
T-shirt producenterne Fighters and Lovers er blevet frifundet i den groteske sag om ulovlig støtte til terrororganisationen FARC og en anklage som lagde op til mange års fængsel.

Fogh har underskrevet svindel-traktaten
[Netavisen - link 13.12.07] jp.dk
Traktaten skal nu godkendes i alle 27 EU-lande. Indtil nu er det kun Irland som får lov til en folkeafstemning, tidligere demokratiske tilkendegivelser skræmmer.

Store prisstigninger på fødevarer
[Netavisen - link 13.12.07] business.dk
En gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn bruger næsten 50.000 kr. om året eller godt 4.000 kr. om måneden på fødevarer. Priserne er steget med næsten 7 procent på et år.

Arbejdsretten: Bryghus-konflikt var lovlig
[Netavisen - link 12.12.07] DR

3F er af Arbejdsretten blevet pure frifundet i sagen om blokade af Nørrebro Bryghus. Blokaden er en kamp for at fastholde overenskomstmæssige positioner.

43 skoler har fået akutte påbud af Arbejdstilsynet
[Netavisen - link 12.12.07] DR
Næsten halvdelen af landets skoler får kritik af arbejdstilsynet. 43 af dem har ligefrem fået et påbud om at bringe tingene i orden øjeblikkeligt.

Thorning og Fogh bange for vælgerne
[Netavisen - link 11.12.07] berlingske.dk
Er der nogen der står sammen om monopolernes EU reform traktat er det Thorning og Fogh. Begge frygter vælgernes krav om en afstemning og folkets dom imod en yderligere intensivering af monopolernes projekt.

EU-kurs som frygter afstemning
[Netavisen - link 11.12.07] berlingske.dk
Med en beslutning om at afholde danskerne fra at stemme om EUs reformtraktat bevæger regeringen sig ind på en farlig EU-kurs, mener eksperter.

Danmark dumper i ny miljørapport
[Netavisen - link 10.12.07] Ingeniøren
NO2-svinende dieselbiler indlemmer Danmark i det dårlige selskab, hvor luftforureningen overskrider EU's grænseværdier fra 2010. Det viser ny rapport fra det Europæiske Miljøagentur.

Danskerne sætter rekord i lykkepiller
[Netavisen - link 10.12.07] A4
Danskerne har den største stigning i forbrug af antidepressiv medicin blandt 17 OECD-lande, der netop er blevet sammenlignet. I perioden 2000 til 2005 er forbruget herhjemme steget med 71 procent, og målt i antal dagsdoser er det steget over dobbelt så meget som OECD-gennemsnittet.

Østarbejdere skaber faglig kaos
[Netavisen - link 10.12.07] A4
Polske og litauiske nummerplader på en gammel bilmodel var et særsyn på danske landeveje for 10 år siden. Sådan er det ikke i dag, hvor tusindvis af østeuropæiske håndværkere kører fra byggeplads til byggeplads i deres Fiat Polski. Forskere anslår, at 70.000 udenlandske arbejdere er udstationeret i Danmark, 43.000 af dem alene i byggebranchen. Byggefagenes Samvirke kalder forholdene "totalt kaos".

Uligheden fortsætter med at stige
[Netavisen - link 10.12.07] A4
Uanset om dansk økonomi styrer mod en lavkonjunktur eller højkonjunkturen bliver fastholdt, vil den økonomiske ulighed fortsætte med at stige. Det er dog mest sandsynligt, at uligheden vil stige mest i en situation med lavkonjunktur. Det viser ny A4-undersøgelse på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Myndigheder beskytter Salem-nazimarch
[Netavisen - link 10.12.07] Modkraft
Efter en fredelig demonstration med 1.200 deltagere udviklede protesterne mod den nazistiske Salemmarch sig til voldsomme uroligheder. I alt blev 193 anholdt, næsten alle sammen antifascister.


________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder