Netavisens nyhedslinks uge 48
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Global finanskrise truer danskernes pengepung
[Netavisen - link 31.11.07] avisen.dk
Det begyndte med risikable lån til fattige amerikanere – og er foreløbigt endt med milliardtab for alverdens banker og virksomheder. Nu truer en generel økonomisk verdenskrise også Danmark med kommende fyringer.

Afghanistan-deltagelse - hvor længe endnu?
[Netavisen - link 30.11.07] Politikken
Gade: Regeringen ved godt, at befolkningens opbakning til Afghanistan-indsatsen er vigende. Hvis tendensen fortsætter, kan engagementet ikke fastholdes.

Dræbte soldater udsat for guerillataktik
[Netavisen - link 30.11.07] Politikken
De to dræbte besættelses soldater i Afghanistan døde som led i modstandsbevægelsens guerilla angreb. En krig besætterne på længere sigt er dømt til at tabe.

Faglig formand: "Militans er et uundværligt redskab"
[Netavisen - link 30.11.07] Modkraft
Fagbevægelsen har en moralsk ret til i et vist omfang at bruge militante midler i den faglige kamp, mener stilladsarbejderformanden John Jakobsen. Men det skal ske velgennemtænkt med et klart mål – ikke i frustration.

Ungdomshus-aktivister råber ikke hurra – endnu
[Netavisen - link 29.11.07] Modkraft
Der er endnu ikke grund til at råbe hurra for den foreløbige aftale med kommunen om et nyt ungdomshus, lyder ungdomshus-aktivisternes officielle reaktion.

Regeringen får hård kritik for at sylte kræfttal
[Netavisen - link 29.11.07] avisen.dk
Rigsrevisionen retter en hård kritik mod regeringen for, at den har ladet kræft registreringen gå i stå. Siden 2003 har regeringen konsekvent undladt at opdatere det såkaldte Cancerregister, med store konsekvenser for forskning og vurdering af behandlingsmetoder.

Søren Kam på top ti nazi-liste
[Netavisen - link 29.11.07] Politiken
Simon Wiesenthal-centret lancerer næste uge 'Operation Sidste Chance' for at retsforfølge tilbageværende, formodede nazikrigsforbrydere - blandt dem Søren Kam.

Dansk polarforsker: Nu smelter halvdelen af indlandsisen
[Netavisen - link 29.11.07] Ingeniøren
Nye undersøgelser foretaget af en dansk forsker bekræfter, at indlandsisen smelter langt hurtigere, end FN's Klimapanel antager. I øjeblikket omdannes halvdelen af indlandsisen langsomt til vand.

EU-lov kan blive bombe under danske sygehuse
[Netavisen - link 28.11.07] Politiken
De danske hospitalers økonomi og planlægning vil blive ramt af kaos, hvis et nyt EU-forslag vedtages, lyder det i sundhedsvæsnet.

Amnesty: Starthjælpen er ulovlig og diskriminerer
[Netavisen - link 28.11.07] avisen.dk
Den særligt lave starthjælp rammer især folk med anden etnisk baggrund, og er dermed diskrimination i strid med internationale konventioner, udalerr Amnesty International.

G13-aktion banede vejen for nyt ungdomshus
[Netavisen - link 28.11.07] Modkraft
Ifølge Københavns overborgmester var det G13-aktionen i oktober, der banede vejen for forhandlinger om et nyt ungdomshus. En konkret aftale om husets drift er nu plads – men der er endnu ingen adresse.

Principaftale for ungdomshus på plads
[Netavisen - link 27.11.07] Politiken
Eter møder mellem brugerne af det tidligere ungdomshus på Jagtvej 69, Fonden Jagtvej 69 og overborgmester Ritt Bjerregaard er der nu opnået en aftale om hvordan et kommende ungdomshus skal organiseres.

SOSU’er vil holde DF fast på valgløfte
[Netavisen - link 26.11.07] A4
73 procent af sosu-personalet giver i en meningsmåling foretaget for A4 udtryk for, at Dansk Folkeparti vil svigte sine valgløfter, hvis partiet ikke sikrer de offentligt ansatte et særligt stort lønløft.

PET-agenten Lars: Den femte mand
[Netavisen - link 26.11.07] berlingske.dk
PET provokatør agent Lars fra Vollsmose terrorsagen. En tidligere gennemgang af nogle af hans meriter - det hovedvidne de 3 dømmte i Vollsmosesagen blev dømt efter og fik langvarige straffe.

Hennes & Mauritz køber bomuld fra børnearbejde
[Netavisen - link 26.11.07] Aftonbladet (sv)
Menneskeretsorganisationer siger, at cirka 450.000 børn i Usbekistan arbejder på markerne i plukkesæsonen. Den usbekiske stat, en af verdens mest politisk repressive, tjener milliarder på den så godt som monopoliserede bomuldssektor hvert år.

Bryghuset fører klar ideologisk linje
[Netavisen - link 26.11.07] Arbejderen
Nørrebro Bryghus fyrede en kok, som nægtede at melde sig ud af 3F, da konflikten startede i juni. Da hun ikke bøjede sig for pres og trusler, kom fyresedlen.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder