Netavisens nyhedslinks uge 45
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Endnu en norsk soldat dræbt i Afghanistan
[Netavisen - link 09.11.07] NRK
En norsk soldat er blevet dræbt af en vejbombe i Afghanistan, mens en andne blev hårdt såret. Det er den tredie norske soldat, som dør i krigen, som den norske forsvarsminister ikke vil kalde 'krig'. Norge har 500 soldater i Afghanistan og vil sende 100 mere, selvom modstanden i den norske befolkning er stor og voksende.

Forsvaret er valgkampens blinde punkt
[Netavisen - link 09.11.07] Information
Danmarks væbnede styrker er på sammenbruddets rand, mener kritikere, men politikerne, pressen og vælgerne virker ligeglade.

Regeringen vildleder om olie og energiforsyning
[Netavisen - link 09.11.07] Information
Finansminister Thor Pedersen og den for nyligt afgåede transport- og energiminister Flemming Hansen og disses embedsmænd har gjort sig skyldige i ansvarsforflygtigelse og vildledning hvad angår et afgørende vilkår for transport- og energipolitik: Olieforsyningen

Megafon: Ny Alliance i styrtdyk
[Netavisen - link 09.11.07] TV2
Khaders og NA's krumspring koster dyrt. På et døgn har partiet ifølge megafon mistet en trediedel af sine potentielle vælgere.

Efterlønnere får nu udbetalt feriepenge.
[Netavisen - link 08.11.07] jp.dk
Claus Hjort frederiksen har vendt på en tallerken midt i valgkampen og har nu opgivet at anke efterlønssagen. 30.000 efterlønnere skal have udbetalt næsten en halv milliard.

Flere må ty til kunstig befrugtning
[Netavisen - link 08.11.07] DR
En undersøgelse af danske værnepligtiges sæd viser, at hver femte har en svagere koncentration af sædceller end den, som WHO betegner som normal.

VK og NA i hemmelige forhandlinger
[Netavisen - link 08.11.07] politiken
Ny Alliance i hemmelige forhandlinger med VK bekræfter NA rolle som et initiativ der skal forsøge at sikre en nedslidt Fogh regerings forsættelse.

Messerschmidt: Send kriminelle indvandrere ud på en øde ø
[Netavisen - link 07.11.07] berlingske.dk
Den nuværende socialminister Karen Jespersens gamle forslag fra tiden som socialminister i Nyrup-regeringen om at sende kriminelle asylansøgere ud på et center på en øde ø, mens deres sager blev behandlet, bliver nu fulgt op af et lignende forslag fra Morten Messerschmidt Dansk Folkeparti.

Kræftsyge forvist til hospitalsgangen
[Netavisen - link 06.11.07] Politiken
I hovedstadsområdet placeres dødssyge kræftpatienter på gangene.

Regeringen løj over for de irakiske myndigheder
[Netavisen - link 04.11.07] 3F
Den danske regering har løjet om de vilkår, afviste irakiske asylansøgere lever under i Danmark. Løgnene optræder i korrespondance med myndighederne i Irak, som Nyhedsbrevet 3F er i besiddelse af.

Lidt træg, men optimistisk kommunist-samling i Norge
[Netavisen - link 05.11.07] Klassekampen (no)
Den norske samlingsorganisation KPML har nu eksisteret et halvt år. Både det parlamentariske parti Rødt og en udbrydergruppe fra samlingsprocessen har voldt besvær, men de kommunistisk sindede med forskellige baggrunde i KPML fortsætter en konstruktiv organiseringsproces mod et nyt kommunistparti på principielt afklaret grundlag.
_________________________________

Tilbage til Nyheder