Netavisens nyhedslinks uge 27
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

 

Alle links åbner i selvstændigt vindue

 

Statsadvokat syltede klagesager mod politiet
[Netavisen - link 08.07.07] berlingske.dk
Statsadvokat
Karsten Hjorth ville inden sin pensionering sortere selvdefinerede "kværulanter" fra i bunken af klagesager.
Se også:

Politiets forlængede arm

[Netavisen - link 08.07.07] berlingske.dk

Fogh nægter at udlevere EU-papirer
[Netavisen - link 05.07.07] Jyllands-Posten
Dansk forhandlingsstrategi under EU-topmøde hemmeligstemples nu endegyldigt af statsministeren. Fogh afviser at udlevere papirer, som kan afdække, hvorvidt regeringen har presset på for at undgå folkeafstemning om ny EU-traktat.

Provst: Kirke kan blive nyt ungdomshus
[Netavisen - link 05.07.07] Jyllands-Posten
Lej Frederiksholm Kirke i Sydhavnen eller køb den for 10 mio. kr. og brug den som nyt ungdomshus. Advokat Knud Foldschack, talsmand for Fonden Jagtvej 69, som forsøgte at købe det tidligere ungdomshus på Jagtvej i København, finder forslaget "meget interessant."

Advokat: Staten vil forhindre retssag om afghansk fange
[Netavisen - link 04.07.07] Politiken
Forsvarsministeriet ønsker at undgå den retssag, som en afghansk fange har rejst, udtaler afghanerens advok
at.

Enighed om stor manifestation 2. oktober
[Netavisen - link 04.07.07] Fagligt Ansvar
Velfærdsbevægelser i København forbereder stjernedemonstrationer og lægger op til bredtfavnende manifestationer når folketinget åbner.

Måling: Mere i løn til plejepersonale
[Netavisen - link 03.07.07] DR
To ud af tre af vælgere siger, at plejepersonalet bør have en lønforhøjelse her og nu, viser en meningsmåling, Catinét har lavet for Ritzau.

Politianklager: Sag mod 26 demonstranter er vanskelig og uoverskuelig
[Netavisen - link 03.07.07] Modkraft
Københavns politi indrømmer, at sagen mod 26 demonstranter anholdt i knibtangsmanøvren på Nørrebrogade den 1. marts er vanskelig og uoverskuelig fordi ingen har kastet med sten eller flasker men blot har været tilstede.

Psykisk nedslidning vokser i det offentlige
[Netavisen - link 02.07.07] A4
4 ud af 10 invalidepensioner blandt skolelærere, socialpædagoger, socialrådgivere og social- og sundhedsassistenter skyldes en psykisk lidelse. Det er dobbelt så mange som for 10 år siden.

Nu er det nok, mener plejere
[Netavisen - link 02.07.07] A4
Karina Petersen er en af de mange ansatte i ældreplejen, der i sidste uge nedlagde arbejdet. Hun er ligesom mange af sine kolleger sur over, at der ikke faldt noget af til dem i trepartsforhandlingerne. »Det her var nok dråben, der har fået os til at rejse os sammen,« siger hun.

Fogh ses stadig som minimalstatstilhænger
[Netavisen - link 02.07.07] A4
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har vanskeligt ved at slippe af med sit image som superliberalist. 53 procent af de adspurgte siger i en ny A4-undersøgelse, at de ikke tror, statsministeren har lagt sin bog om minimalstaten fra sig. Det er 11 procentpoint flere end i en tilsvarende undersøgelse for halvandet år siden.

Chauffører falder i søvn i bybussen
[Netavisen - link 02.07.07] epn.dk
20 århusianske buschauffører er blevet spurgt, om de har prøvet at falde i søvn bag rattet. Over en tredjedel sagde ja - et par af dem havde endda prøvet det flere gange.

Århus Sporveje chikane: Johnnys nedtur
[Netavisen - link 02.07.07] foa
Århus Sporvejes ledelsesstil ramte også chaufførernes formand. Formand for de chauffører som igennem lang tid har kæmpet for ordnede arbejdsforhold:
Læs det som PDF i Fag og Arbejde juli/august 07 side 5-7

Bedre liv med 30 timers-uge
[Netavisen - link 01.07.07] Proletæren (sv)
I Sverige fik Arbejdslivsinstituttet faktisk påbegyndt et praktisk forsøg med arbejdstidsforkortelse på Engelholms sygehus, indtil Reinfelts nye regering nedlagde instituttet. Og resultaterne var markant positive i alle aspekter.

Norges vand skal tvangsprivatiseres

[Netavisen - link 01.07.07] Revolusjon (no)
Norge er B-medlem af EU via EØS-aftalen, der hører under EFTA-domstolen. Nu har denne domstol gjort vitterligt, at Norge ikke må have "monopol" på sine egne vandkraftværker.

Etanol truer mennesker og miljø
[Netavisen - link 01.07.07] Proletæren (sv)
Det rosenrøde billede af etanol, som er malet af miljøvenner og "grønne" kapitalister, er falsk. At anvende jordbrugsland til at producere etanol til brændstof vil forhøje prisen på mad og skabe massesult og en gigantisk miljøødelæggelse.

Mere svensk naziterror
[Netavisen - link 01.07.07] Dagbladet i Sundsvall (sv)
En kommunalpolitiker af sydlandsk etnisk oprindelse i Sundsvall er blevet udsat for sabotage mod sin bil, som kunne have ledt ham og hans familie i døden. Selv føler han sig overbevist om, at der står højreradikale og racistiske motiver bag.


_________________________________

Tilbage til Nyheder