Netavisens nyhedslinks uge 18
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Farverig 1. maj for fristeder
[Netavisen - link 02.05.07] Modkraft
Årets største 1. maj-demonstration blev uden sammenligning Ungdomshus-sympatisørernes. Minimum 2.000 edmonstranter krævede »Ritt ud af byen« og »Fristeder til alle«.

Uroligheder på Nørrebro
[Netavisen - link 02.05.07] Modkraft
En fest med ca. 1000 deltagere i Folkets Park på Nørrebro udviklede sig tidligt tirsdag aften til spredte sammenstød mellem politi og deltagere i en 1. maj-fest. Politiet skød store mængder tåregas, inden de trak sig tilbage igen.
Se også
Nørrebro slap nådigt fra urolig aften
[Netavisen - link 02.05.07] DR
Trods brosten, flasker og tåregas gennem luften, slap Nørrebro forholdsvis nådigt fra en urolig 1. maj-aften. På Politigården oplyste man ud på natten, at man i alt havde syv anholdte. ^

Slå provokationer og hetz mod Blitz-huset tilbage
[Netavisen - link 02.05.07] Revolusjon (no)
Omk. 1500 mennesker deltog i en fredelig demonstration mod NATO-møtet den 26. april. Demonstrantene fik ikke lov tyil at komme i nærheden af Rådhuset, for at banden af krigsforbrydere ikke skulle få middagen galt i halsen.
Se også
Blitz stormet som hævn
[Netavisen - link 02.05.07] Revolusjon (no)
Efter at politiet arresterede over 260 personer på vej hjem efter den uformelle demonstration ved NATOs topmøde, gik politiet til razzia mod Blitz - men det er NATO, som smider bomber, ikke Blitz
Pressemeddelelse Blitz

OK07/Jyske bybusser holder stille
[Netavisen - link 01.05.07] Malerforbundet
Bybusserne holder tirsdag stille i både Esbjerg og Kolding. I begge byer besluttede chaufførerne ved faglige møder tirsdag morgen - på arbejdernes internationale kampdag - at gå hjem . Buschaufførerne er utilfredse med den overenskomst, der netop er vedtaget.

Nej-sigere til kamp mod OK-regler
[Netavisen - link 01.05.07] Politiken
Afstemningsreglerne er udemokratiske og skal ændres før næste overenskomst, mener nej-sigerne. De fortsætter deres kampagne.

3F-nej trodsede forbundets ledelse
[Netavisen - link 30.04.07] Politiken
Stod det til 3F's medlemmer, var vi på vej mod en storkonflikt. Et flertal af 3F'erne stemte nemlig nej til den nye overenskomst.

FOA-nej til OK 07
[Netavisen - link 30.04.07] FOA
53,6 procent privatansatte FOA-medlemmer stemte nej.

Tidligere politimand klager over politivold
[Netavisen - link 30.04.07] TV2/Lorry
Hun har selv 20 år i politiet bag sig, men mandag valgte en kvinde at stå frem og fortælle om politiets hårdhændede behandling af hendes to sønner.

Norge: Aktionsdag og politisk strejke imod pensionsforringelser
[Netavisen - link 30.04.07] Revolusjon (no)
I den nye pensionslov tages fra dem, som har dårlig helse, lav levealder og dårlig økonomi, og overføres til dem, som har god helse, høj levealder og god økonomi. Norge, et af verdens rigeste lande, indfører ændringerne for at spare offentlige udgifter i størrelsesordenen 30 milliarder i 2050.

Delvis norsk standby i velfærds-slagten
[Netavisen - link 30.04.07] Flamman (sv)
Den norske regering har valgt at imødekomme en ny linje for udførelsen af kommunale opgaver, udsprunget af faglige kræfter, som betyder færre privatiseringer og demokratiske arbejdslivsreformer til gavn for både de ansatte og effektiviteten. "Modelkommune"-forsøget er i modstrid med
udliciteringspolitikken, der dikteres i EU.
Se også:
Historien bag "modelkommunerne" i Norge
[Netavisen - link 30.04.07] Flamman (sv)
Som det bl.a. forklares her, inkluderer den norske kommunalreforms-model naturligvis også en faglig fredspligt.

NATO ud af Norge
[Netavisen - link 30.04.07] Revolusjon (no)
Frækt bliver det hævdet, at Nato har sikret freden i mere end femti år. Dette er en af de største løgne i norsk udenrigspolitik. En løgn gentaget så mange gange, at mange tror på den.

Dansk besættelses-soldat såret i Afghanistan
[Netavisen - link 30.04.07] Politiken
En dansk besættelses soldat i Helmand-provinsen i Afghanistan, blev søndag såret da han blev ramt af i nakken af skud fra modstandsbevægelsen.

_________________________________

Tilbage til Nyheder