Netavisens nyhedslinks uge 32
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fidel Castro´s 80 års fødselsdag fejres i Harlem
[Netavisen - link 13.08.06] Granma (eng)
På Cuba har Fidel Castro bedt om at udskyde festligholdelsen af hans 80 års fødselsdag til han er kommet sig helt efter sin operation. Men f. eks. i i downtown Harlem vil der på mandag være festligholdelse for at fejre den cubanske revolution og Fidel Castros fødselsdag. Til stor fortrydelse for USA´s regering og de kontrarevolutionære cubanere i Miami.

Castro fylder 80 år
[Netavisen - link 13.08.06] DR
Ved sin 80 års fødselsdag den 13. august er imperialismens spekulationer og forhåbninger om Fidel Castros sygdom åbenlyse. De ønsker den nationale befrielseshelt på Cuba død og borte. Mens folkene ikke mindst i Sydamerika fejrer Fidel Castro med respekt i deres kamp imod yankie imperialismen.

London lørdag den 5. august: Massedemonstration imod Israels krig mod Libanon
[Netavisen - link 13.08.06] SocialistWorkerOnline (eng)
Lørdag den 5. august samledes over 100.000 mennesker i Londons gader i protest mod Israels og USA´s krig og besættelse. Et faktum som er gået næsten ubemærket hen i de danske topstyrede pro USA og Israel medier.

Israel- protester: Træk tropperne hjem
[Netavisen - link 13.08.06] Indymedia
Den 5. august blev der i Tel Aviv afholdt den største demonstration mod krigen indtil nu som samlede over 10.000 deltagere.

USA: Opråb til handling imod den amerikansk-israelske krig
[Netavisen - link 10.08.06] ANSWER (eng)
Antikrigsbevægelsen ANSWER har sammen med orsganisationen af arabisk amererikanere (NCA) og muslimske amerikanere MASFF indkaldt til kæmpedemonstration i Washington lørdag den 12. august imod besættelsen af Libanon og Palæstina og Iraq.

Protestaktioner mod officielt valgresultat i Mexico udvides
[Netavisen - link 09.08.06] Modkraft
Mexico City har været ramme om store protestmøder imod valgsvindel, siden den konservative præsidentkandidat Calderón officielt vandt valget med mindre end en procent af stemmerne i starten af juli. Tirsdag åbnede demonstranter for betalingsanlægget til de tre største motorveje ind til byen og blokerede indgangen til landbrugsministeriet

Israels gangsterpolitik fortsættes med angreb på flygtningelejr
[Netavisen - link 09.08.06] DR
En israelsk krigsskib har i nat beskudt Libanons største palæstinensiske flygtningelejr - mindst en person meldes dræbt, mens tre blev såret, heraf flere børn, oplyser redningsfolk.

- Israel lancerede den religiøse stat i Mellemøsten
[Netavisen - link 07.08.06] Klassekampen (no)
"Hizbollahs sejre er de første søm i den zionistiske stat Israels ligkiste. Og hvis Israel taber, vil alle de udemokratiske regimer i den arabiske verden ryste i deres grundvold," siger den norsk-libanesiske historiker og krigsveteran Salim Nazzal.

Israel bruger uranbomber
[Netavisen - link 07.08.06] Klassekampen (no)
Israel bruger miljøskadelige, langtids-dræbende uranbomber i angrebene mod Libanon, advarer militæreksperten Doug Rokke, tidligere leder for uranprojektet i den amerikanske hær, som kalder anvendelsen af våbnene en forbrydelse mod menneskeheden.

Menneskeretsorganisation stempler Israel som krigsforbryder
[Netavisen - link 07.08.06] Klassekampen (no)
Organisationen Human Rights Watch fremlægger dokumentation for, at Israel bevidst har gået efter at ramme civile mål i Libanon.

Rædslen spreder sig i Beirut
[Netavisen - link 07.08.06] Flamman (sv)
Reportage fra det krigshærgede Libanon, hvor hele nationen deltager i den civile modstandskamp. Situationen minder allerede om Irak.

Situationen i Ukraine
[Netavisen - link 07.08.06] Flamman (sv)
Under den vestligt støttede Jusjtjenkos år på Ukraines præsidentpost er økonomien kørt yderligere ned, og reallønnen er faldet med en tredjedel. Glansbilledet af den såkaldt orange revolution holdt ikke fem meter, og den folkelige opbakning til Jusjtjenko er i bund.

     ______________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder