Netavisens nyhedslinks uge 24
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Undersøgelse af massakre i Irak er slut
[Netavisen - link 17.06.06] DR
En undersøgelse af, hvorvidt marinekorpset dækkede over den formodede massakre på op mod 24 civile i byen Haditha i Irak, er færdi, skriver det britiske nyhedsbureau Reuters.

Oprørere med i regering i Nepal
[Netavisen - link 17.06.06] DR
Nepals regering og maoistiske oprørsbevægelse enedes fredag om at bilægge flere års voldelig konflikt og danne en midlertidig regering, oplyste parterne i en fælles erklæring.

Irak: Fanger sad fastspændt på vand og brød i 17 dage
[Netavisen - link 17.06.06] DR
Amerikanske specialtropper i Irak har holdt irakiske fanger fastspændt i små rum i op til 17 dage, fremgår det af en rapport fra det amerikanske militær.

Italiens venstrefløjsfanger snart fri ?
[Netavisen - link 16.06.06] geronimo og medea/autonom-infoservice
Den italienske justitsminister Clemente Mastella fra den nye centrum-venstrekoalition har brudt en årtier lang konservativ blokade: Han har påbegyndt løsladelsen af de resterende politiske venstrefløjsfanger fra 70'ernes og 80'ernes militante og væbnede modstand.

Flere mennesker i verdens storbyer end ude på landet
[Netavisen - link 16.06.06] DR
- Hvis man ikke hjælper de millioner og atter millioner af desperat fattige i verdens storbyers slumkvarterer. Hvis man ikke giver dem medindflydelse, så vil de selv tage magten gennem revolutioner, forudsiger FNs talskvinde Anna Tibaijuka.

Iran tilbyder energisamarbejde ved det asiatiske SCO topmøde
[Netavisen - link 16.06.06] Yahoo.news (eng)
Irans præsident Ahmadinejad tilbød torsdag energisamarbejde ved det asiatiske SCO topmøde i Shanghai, en gruppering der består af Kina, Rusland, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan and Uzbekistan og hvor Iran deltog som en af fire observatører.

Iran i samtale om sikkerhedsalliance imod "Vesten"
[Netavisen - link 16.06.06] TimesOnline (eng)
I tilknytning til SCO topmødet i Shanghai i Kina førte Irans præsident Ahmadinejad samtale med Ruslands og Kinas ledere om opbygning af en sikkehedsgruppering i modsætning til USA og Nato.

Iran, Syrien underskriver en forsvarsaftale
[Netavisen - link 16.06.06] Yahoo.news (eng)
Forsvarsministrene fra Iran og Syrien har indgået en aftale for mililtær samarbejde imod fælles trusler fra Israel og USA.

Italiensk fascistleder truer med udemokratiske metoder
[Netavisen - link 16.06.06] DR
Umberto Bossi, lederen af det regionalseparatistiske italienske Lega Nord-parti, taler nu om at gribe til ikke-demokratiske metoder, hvis højrefløjens forslag til forfatningsændringer falder i folkeafstemningen den 25.-26. juni.

Italien trækker soldater ud af Irak
[Netavisen - link 15.06.06] DR
Ved udgangen af juli vil Italien have trukket 1600 soldater ud af Irak, rapporterede italiensk stats-tv. Den sidste halvdel af de godt 3000 mand vil være ude ved udgangen af året.

Irak-politik største trussel mod verdensfred
[Netavisen - link 15.06.06] Politiken
På et år er USA's popularitet faldet markant blandt befolkningen i en række lande verden over. Også Iran vækker stigende bekymring.

USA største trussel mod verdensfreden
[Netavisen - link 14.06.06] Børsen
Glem alt om Nordkorea, islamisk terrorisme og iranske atomvåben. Verdensfredens primære trussel kommer fra USA's politik i Irak, mener et flertal i Europa og Mellemøsten.

Israel vil gøre muren til grænse
DR
Muren er en ulovlig annektions- og apartheidmur.- Israel vil ikke under nogen omstændigheder gå med til en fuldstændig tilbagetrækning fra den besatte Vestbred, siger premierminister Ehud Olmert.

Israel godkender våben til Fatah
[Netavisen - link 13.06.06] Politiken
Israel blander sig i den interne palæstinensiske konflikt og giver grønt lys for overførsler af våben til præsident Mahmoud Abbas' sikkerhedsstyrke til kampen mod Hamas. For Israel er en palæstinensisk borgerkrig et ønskemål.

Tidligere Bush-rådgiver slipper for tiltale
[Netavisen - link 13.06.06] Politiken
I sagen om lækningen af en CIA-agents navn - også kaldet 'Plamegate' - slipper Bushs tidligere højre hånd Karl Rove for tiltale.

Fogh vil have et indre marked for Nordatlanten
[Netavisen - link 12.06.06] Politiken
Med EU som forbillede skal der laves et indre monopolernes marked for Nordatlanten, der omfatter EU og USA, foreslår Fogh, - på opdrag af USA?

Nordkorea tager afstand fra USA-spionflyvninger
[Netavisen - link 12.06.06] DR
Nordkoreas flyvevåben meddeler at de fremover vil straffe de amerikanske spionfly der ulovligt krænker deres territorum.

Tusinder af soldater får psykiske mén
[Netavisen - link 12.06.06] Politiken
Især de civilt ansatte har svært ved at få hjælp fra arbejdsgivere og forsikringsselskaber.

Ny mystik om Zarqawis påståede død
[Netavisen - link 12.06.06] Politiken
Militæret har ændret forklaring, og et øjenvidne siger, at Zarqawi blev tævet ihjel af amerikanske soldater.

Garcias hvedebrødsdage ovre
[Netavisen - link 12.06.06] Klassekampen (no)
I Peru er der ligesom i det øvrige Latinamerika voldsomme folkelige protester imod de planlagte frihandelsaftaler med USA. Borgerskabets nye socialdemokratiske præsident Garcia får det svært.

Besværlig propagandasejr

[Netavisen - link 12.06.06] Revolusjon (no)
Efter nyheden om den mystiske storterrorist Abu Musab al-Zarqawis død har lagt sig, får de imperialistiske medier problemer med at forklare, at modstandskampen i Irak uanfægtet fortsætter. USA får nok behov for, at det mystiske Al Qaeda udråber en afløser på top-posten på det onde hold i propagandamytologien.

Demokrati på venezuelansk
[Netavisen - link 12.06.06] Proletæren (sv)
Dette forår har Venezuelas regering taget vigtige skridt til at styrke de tusindvis af lokale råd, som allerede er oprettet, og understøtte skabelsen af nye råd ud over landet. Ifølge den lov, som trådte i kraft i april, skal rådene være "de værktøj, gennem hvilke de organiserede masser kan overtage den direkte administration af politikken og projekter, som er skabt for at imødegå lokalsamfundenes behov og bestræbelser i opbygningen af et retfærdigt samfund".

     ______________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder