Netavisens nyhedslinks uge 10
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

FN-domstol afviser obduktion i Moskva
[Netavisen - link 12.03.06] DR
Slobodan Milosevic udtrykte fornylig frygt for at blive forgiftet i sin celle. FN's krigsforbryderdomstol vil lade to patologer fra Beograds militærdomstol deltage i obduktionen af Milosevic. Men ikke i Moskva som ønsket af hans familie.

Politi slår til mod studerende i Frankrig
[Netavisen - link 11.03.06] DR
Med stave og tåregas gik politiet til angreb mod 400 studerende, der havde barrikaderet sig på Sorbonne universitetet i Paris. I torsdags demonstrerede 100.000 studerende i byer over hele Frankrig. Fredag var der demonstrationer på 40 forskellige franske universiteter på grund af ny lov, der skal gøre det let at fyre unge.

Bush underskriver 'Patriotlov'
[Netavisen - link 10.03.06] Politiken
USA's præsident, George W. Bush, underskrev torsdag en fornyet udgave af landets såkaldte "antiterror-lov", den såkaldte patriotlov på trods af bred folkelig modstand mod den fordi den undergraver folks retssikkerhed.

Rice: "Iran er USA's værste trussel "
[Netavisen - link 10.03.06] DR
Igen vendes tingene på hovedet når USA's udenrigsminister Condoleezza Rice udpeger det iranske præstestyre som den største trussel for USA.

FN: Israels mur tvinger palæstinensere ud
[Netavisen - link 09.03.06] Aljazeerah (eng)
En FN ekspert udtaler at Øst-Jerusalem undergår store forandringer på grund af bygningen af muren som skal reducere antallet af palæstinensere fra deres by.

Irans atomprogram op i Sikkerhedsrådet
[Netavisen - link 09.03.06] Politiken
Med fremlæggelsen af IAEA's rapport om Irans atomprogram for FN's Sikkerhedsråd i næste uge er sanktioner mod Iran nu rykket et skridt nærmere. Dermed bryder IAEA sine egne statutter vedr. Irans rettigheder og bøjer dem for USA.

USA varmer op til krig mod Iran efter et velkendt mønster
[Netavisen - link 08.03.06] Politiken
Det kunne ligne en opblødning af kursen over for Iran, da USA for nogle dage siden accepterede en ny gasledning mellem Iran og Indien. Men tag ikke fejl: På flere andre fronter er der optræk til øgede spændinger.

Fattigdom i det olierige Nigeria
[Netavisen - link 08.03.06] uruknet.info (eng)
Selvom Nigeria-Deltaet er noget af Afrikas olierigeste område lever befolkningen i dyb fattigdom. Harmen mod udplyndringen af de store udenlandske olie-monopoler afspejles også i at der bliver ført væbnet kamp mod olieproduktionen.

Tjekiet: Forbud udsat igen
[Netavisen - link 08.03.06] Arbejderen
Det erkærede kommunistiske ungdomsforbund, KSM, opfordrer til at fortsætte protesterne mod regeringens trusler om at forbyde KSM

Væbnet modstand har knust USA's politiske proces
[Netavisen - link 07.03.06] Baath-partiet, Frit Irak blog
USA's evne til at samle alle forræderne og anvende forræderiske irakiske og regionale modsætninger vil have virkninger på det politiske, militære og sikkerhedsmæssige felt på grund af fiaskoen for USA's besættelsesprojekt.
Udtalelse fra Iraks Baath-parti

Abortmodstandere går i offensiv i USA
[Netavisen - link 07.03.06] DR
Guvernøren i den amerikanske delstat South Dakota har underskrevet en lov, der afskaffer den fri abort og gør det til en forbrydelse for læger at foretage abort.

USA har stadig hemmelige fanger, siger HRW
[Netavisen - link 07.03.06] DR
Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch beskylder USA for i al hemmelighed at tilbageholde "spøgelsesfanger" på Guantanamobasen i Cuba, selvom USA i sidste uge identificerede flere hundrede af de indsatte på basen.

USA-ambassadør: Iran-problemet kan løses ved bombning
[Netavisen - link 07.03.06] Børsen
USA's FN-ambassadør John Bolton har fortalt britiske politikere, at et enkelt angreb på Irans atomproduktion vil være nok til effektivt at bremse landets uranberigelse.

Tysk-franske planer om ny EU-traktat .
[Netavisen - link 06.03.06] DR
Den tyske kansler og den franske præsident vil ifølge der Spiegel tage dele ud af EU-traktaten i et forsøg på at undergrave de tidligere folkeafstemninger i Holland og Frankrig der sagde klart Nej til EU-traktaten.

USA og Iran bag moské sprængning
[Netavisen - link 06.03.06] uruknet.info, Frit Irak blog
Vort parti mener, at angrebet og forbrydelsen mod Imam Ali Al-Hadi-moskeen udførtes af iranske agenter med støtte fra USA, der med magt ønsker at inddrage sunnimuslimske partier i den politiske proces.
Udtalelse fra Iraks Baath-parti

USA truer Iran før FN-møde
[Netavisen - link 06.03.06] DR
USA's FN ambassadør, John Bolton, siger, at det kan få alvorlige konsekvenser for Iran, hvis landet fortsætter med sit atomprogram.

Prygl loves til evt. demonstranter
[Netavisen - link 06.03.06] Flamman (sv)
Det næste verdensøkonomiske topmøde for den imperialistiske og selverklæret 'demokratiske' verden skal endnu en gang finde sted i et demonstrations-frit land, nemlig Singapore, hvor IMF og Verdensbanken mødes til efteråret.

Bondeaktivister i Venezuela myrdet af fascister fra Colombia
[Netavisen - link 06.03.06] Flamman (sv)
Mere end 150 lederfigurer i de igangværende demokratiske jordreformer i Venezuela er hidtil myrdet af colombianske leje-dødspatruljer som et led i den beskidte krig mod Chavez-regeringen.

Kvindekamp op ad bakke
[Netavisen - link 06.03.06] Klassekampen (no)
Abortkampen i USA bliver hårdere. Bare i fjor vedtog tyve delstater love, som begrænser retten til abort og prævention. Klassekampen har besøgt USA og ser i en ny artikelserie nærmere på abort-debatten.

Hvad skulle Bush i Indien
[Netavisen - link 06.03.06] Klassekampen (no)
USA ser Indien som en 'geopolitisk modvægt' til Kina, som kan være en støtte for Pax Americana. Modsat ser Washington på Kina som 'den største potentielle militære konkurrent'. Men USA er nervøs for Indiens egne stormagtsambitioner.

     ________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder