Netavisens nyhedslinks uge 01
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV


Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Top USA-republikaner trækker sig
[Netavisen - link 08.01.06] DR
Den republikanske toppolitiker Tom DeLay opgiver sine forsøg på at vende tilbage til posten som flertalsleder i Repræsentanternes Hus, den næstvigtigste politiske post i USA. DeLay har arbejdet tæt sammen den republikanske toplobbyist Jack Abramoff der forleden erklærede sig skyldig i bestikkelse, skattesvig og svindel, og indgik aftale med justitsministeriet om samarbejde i efterforskningen af bestikkelsessagernes modtagere.

Bush på "usikkert" juridisk grundlag
[Netavisen - link 08.01.06] DR
Præsident Bushs ordre til efterretningstjenesten NSA om aflytning af telefonsamtaler og e-mail til og fra amerikanske statsborgere og personer bosat i USA hviler på et usikkert juridisk grundlag, mener et "parti-neutralt research-kontor" i USA's Kongres. Bush-modstandere kræver i stigende grad en rigsretssag mod præsidenten

Tribunal i USA anklager USA's præsident m.fl. for krigsforbrydelser
[Netavisen - link 07.01.06] uruknet.info (eng)
Præsident Bush og andre angivne personer i det Hvide Hus i Washington modtager anklage. En anklage for krigsforbrydelser og forbrydelser imod menneskeheden. Konklusionen på anklagerne vil blive draget på et offentlig tribunal der afholdes i New York fra 20-22 januar arrangeret af: The International Commission of Inquiry on Crimes Against Humanity Committed by the Bush Administration of the United States.

30 års fængsel for internetkritik af Irak-kurderledere
[Netavisen - link 07.01.06] uruknet.info (eng)
Journalister uden grænser kræver den østrigske statsborger Kamal Sayid Qadir af kurdisk oprindelse løsladt. Kamal Sayid Qadir advokat og skribent er gået i sultestrejke efter at han den 19. december er blevet idømt 30 års fængsel for på internet at have kritiseret de irakiske kurder ledere for korruption og selvudnævnelse.
læs også
Arrestationen en test på Kurdistans Regionale Regering (KRG)
[Netavisen - link 07.01.06] KurdishMedia.com (eng)

Syriens tidligere vicepræsident vil vælte al-Assad
[Netavisen - link 07.01.06] aljazeerah (eng)
Syriens tidligere vicepræsident Khaddam som har bosat sig i Paris udtaler meget belejligt for USA og deres imperialistiske planer for regimeskift at han vil arbejde for at vælte den syriske præsident. Khaddam påstod pluselig fornylig af at den syriske præsident truede al-Hariri i Libanon måneder før han blev dræbt.
I Syrien bliver den afhoppede Khadadam opfattet som en landsforræder der konspirerer med udenlandske interesser imod Syrien.
læs også
Syrien afviser FN-møde med præsident Assad
[Netavisen - link 07.01.06] Politiken
Syrien afviser FN's ønske om et møde med Syriens præsident, Bashar al-Assad, i sagen om drabet på Libanons tidligere premierminister.
Præsident Al-Assad afviser FN afhøring
[Netavisen - link 07.01.06] aljazeerah (eng)

Republikanske lobbyist Jack Abramoff belaster USA's Kongres
[Netavisen - link 07.01.06] DR
Korruptionsskandale, der er eksploderet i den amerikanske forbundshovedstad truer med at rive mange af Bush folk med sig. Efter at anklagemyndigheden i månedsvis har boret i sagen, erklærede den indflydelsesrige republikanske lobbyist Jack Abramoff sig skyldig i blandt andet bestikkelse, bedrageri og skattesvindel. Han har nu indgået et aftale om at samarbejde med anklagemyndigheden mod et løfte om strafnedsættelse.
læs også
Jack Abramoff: Super Zionist
[Netavisen - link 07.01.06]uruknet.info (eng)

Arcata Byråd Californien kræver Bush anklaget for højforræderi
[Netavisen - link 06.01.06] uruknet.info (eng)
Et flertal i Arcata Citys byråd har vedtaget en resolution som kræver Bush og Cheney anklaget for højforræderi på grund af brud på international lov, brud på den amerikanske forfatning, vildledning af den amerikanske kongres og befolkningen mv.

"Intelligent design" ud af læseplan i US-stat
[Netavisen - link 05.01.06] DR
Det påståede alternativ til Darwins biologiske udviklingslære, den religiøse teori om "intelligent design", har lidt to alvorlige nederlag på hjemmebane i USA på kun to uger.

Chavez tilbyder Bolivia olie betalt i naturalier
[Netavisen - link 04.01.06] Aljazeera (eng)
Hugo Chavez, Venezuelas præsident, har tilbudt Bolivias nyvalgte præsident, dieselolie med handelsbegunstigelser og hjælp til gennemførelse af Bolivias sociale reformer. Et led i at cementere båndene imelllem de to lande og imødegå USA's politik for at kontrollere Latin Amerika

USA lukker for penge til genopbygning i Irak
[Netavisen - link 03.01.06] Politiken
Knap tre år efter det amerikanske angreb på Irak savner civilbefolkningen i dele af landet stadig el, vand og olie med jævne mellemrum. Nu lukker USA for flere penge til civile opgaver.

Lav irakisk olieproduktion
[Netavisen - link 03.01.06] Aljazeera (eng)
Irak-landet med de næststrørste kendte oliereserver i verden - har i dag kun en olieeksport der har ramt det lave niveau fra før krigen med sanktioner.

Venezuela får større greb om dets olie
[Netavisen - link 02.01.06] Aljazeera (eng)
32 private firmaer der opererer i de venezuelanske oliefelter er ved årsskiftet overgået til statskontrol.

USA: Klar til "forebyggende" hurtige slag med eller uden atomvåben på globalt plan
[Netavisen - link 02.01.06] Global Research (eng)
I en pressemeddelelse "oplyser" USA¨s strategic Command at man nu har gennemtestet USA's kapacitet og er klar til hurtigt at kunne gennemføre "forebyggende" slag mod mulige mål overalt i verden med eller uden atomvåben.

USA øger luftangrebene i Irak
[Netavisen - link 02.01.06] Timesonline (eng)
De amerikanske styrker udvider massivt luftangrebene imod modstandsfolkene i Irak som led i at trække grundtropper tilbage

Pakistan, Indien og Iran modstår amerikansk pres imod etablering af gaspipeline
[Netavisen - link 02.01.06] irakwar (eng)
Gasleverancer fra Iran til Asien passer ikke ind i USA's plan for kontrol med Mellemøsten/Asiens naturresourcer men ser nu ud til at blive en realitet. Fornylig er der også lavet aftale om japansk investering i iransk olieudvinding på trods af amerikansk modstand.

Rusland skruer ned for gasforsyningen til Ukraine
[Netavisen - link 02.01.06] Politiken
Moskva beskylder Kijev for at stjæle gas fra transitledninger. Leverancerne til Europa fortsætter angivelig som hidtil. Vestlige eksperter frygter potentiel energikrise.
læs også
Russisk-ukrainsk gasstrid kan nu mærkes i Europa
[Netavisen - link 02.01.06] Politiken

        _________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder