Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Bevar så det ungdomshus
[Netavisen - link 22.12.06] Modkraft
Politikere tag jer sammen!- Vi er vrede! Nytårsoptog for et København med plads til alle fra Skt. Hans Torv til Ungdomshuset lørdag den 30. december kl. 15.00.

Oslo: Succesfuld Irak seminar på trods af provokationer
[Netavisen - link 22.12.06] Antiimperialist Camp (eng)
Lørdag den 16. december blev der i Oslo afholdt Irak seminaret "Stemmer fra Irak" med oplægsholdere: Sheik Jawan al-Khalisi, Shiite leder, den kurdiskeprofessor Kamal Majid og Hind Al Naemi Kjær fra Iraks Patriotiske Alliance.

Faderhuset vil rive Ungdomshuset ned
[Netavisen - link 22.12.06] Politiken
Faderhuset er nu igang med provokatoriske skridt for at rive det alternative kulturhus Ungeren ned. Faderhusets leder, Ruth Evensen, mødte torsdag op hos overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), for at snakke om en nedrydningtilladelse. På anbefaling fra politidirektøren vil frikirken rive Ungdomshuset ned, så snart det er ryddet.

Ritt Bjerregård tror ikke på forslag fra Fonden
[Netavisen - link 22.12.06] Politiken
Overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), er glad for, at Fonden Jagtvej 69 vil købe en nyt hus til aktivisterne i Ungdomshuset. Men hun erklærer samtidig, at hun ikke er optimistisk. Hvilket sikkert kan oversættes til at hun overhovedet ikke er interesseret i et selvstyrende alternativ hus som Ungdomshuset uanset hvor det er.

Fond lancerer ny plan for Ungdomshuset
[Netavisen - link 22.12.06] Politiken
Fonden Jagtvej 69 foreslår, at de unge i Ungdomhuset skal have et nyt hus. Fonden vil gerne betale for købet, men forlanger samtidig, at kommunen skal betale for driften.
Men de unges fokus er ikke et nyt hus men at fastholde Ungdomshuset Jagtvej 69.

Lokal-tv i dyb krise
[Netavisen - link 22.12.06] Århus Stiftstidende
Århus: Medieforliget betyder at lokal-tv fremover skal forsøge at overleve på almindelige markedsvilkår.
Indtil videre er Århus lokaltv sløjfet af de store antenneforeninger fra nytår.

Cheminova trodser FN
[Netavisen - link 21.12.06] Jyllandsposten
Cheminova bør så hurtigt som muligt stoppe produktionen og salget af nogle af verdens mest farlige sprøjtegifte, mener FN's Landbrugsorganisation, FAO.

Danskerne vil have mindre ulighed
[Netavisen - link 21.12.06] 3F
Forskellen på rig og fattig er for stor i Danmark, og regeringen gør for lidt for at stoppe uligheden. Det mener et stort flertal af danskerne i en ny Vilstrup-måling.

Sejr på Sluseholmen
[Netavisen - link 20.12.06] Modkraft
Efter længere tids aktioner har bygningsarbejderne på Sluseholmen i København nu vundet. De uorganiserede russiske arbejdere er nu organiseret i 3F til betaling med dansk lønniveau.

Seniorer vil på pension!
[Netavisen - link 20.12.06] Ugebrevet A4
Hverken den aktuelle mangel på arbejdskraft eller debatten om behovet for at arbejde længere får i nævneværdig grad seniorerne til at udskyde deres tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Efterlønnen lokker, og kun hver fjerde har planer om at arbejde, til de bliver 65, viser ny undersøgelse. Beskæftigelsesministeren efterlyser en holdningsændring.

Officerer flygter fra hæren
[Netavisen - link 20.12.06] DR
Intet mindre end 80 officerer har forladt forsvaret i utide i år. Og den danske hær har allerede modtaget 20 opsigelser til starten af 2007.  

Forsker finder Gud - i hjernen
[Netavisen - link 20.12.06] TV2
En ph.d.-studerende ved Aarhus Uni­versitet har ved hjælp af en hjerne­scanner kunnet konstatere, at noget ty­der på, at Gud findes i hovederne på de indremissionske unge, han har brugt i et forsøg, skriver Information

Nørrebro-anholdte nægtet advokat
[Netavisen - link 20.12.06] DR
Politiet nægtede anholdte fra Ungdomshus demonstrationen lørdag ret til at kontakte en advokat. Dommer Lisbeth Christensen indskærpede over for politiets anklager, at der ikke forelå en grund til at tilsidesætte reglen om at få lov til at ringe til en advokat. Det var dybt beklageligt, sagde dommeren.

Brev fra politiet frikender beboere i Ungdomshuset
[Netavisen - link 20.12.06] Politiken
Ungdomshusets brugere var ikke kriminelle, da politikerne i 1999 besluttede at sætte dem på gaden. Det skriver politiet i et brev til Københavns Kommune, der ellers har brugt påstanden om de unges kriminalitet som årsag til at smide dem ud.

Massiv støtte til Ungdomshuset
[Netavisen - link 19.12.06] DR
Støttegrupper for ungdomshuset på Jagtvej i København, lader sig ikke skræmme af sammenstødene i lørdags. De unge har stadig deres fulde støtte.

Massiv kritik af Post Danmarks arbejdsmiljø
[Netavisen - link 18.12.06] Fagbladet 3F
Det er blevet decideret sundhedsskadeligt at arbejde som postbud. De forringede arbejdsvilkår giver en markant forekomst af psykiske og fysiske sygdomme, konkluderer Arbejdstilsynet.

_________________________________

Tilbage til Nyheder