Netavisens nyhedslinks uge 48
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Rumsfeld's memo med forslag om nye tiltag
[Netavisen - 02.11.06] New York Tmes (eng)
Rumsfeld skrev et par dage før han trådte tilbage en liste over forslag til nye tiltag mod Irak herunder: "Assist in accelerating an aggressive federalism plan, moving towards three separate states - Sunni, Shia, and Kurd."

Journalister: Fogh kendte til tilfangetagelser i Afghanistan
[Netavisen - 02.11.06] Politiken
Statsministeren er i flere omgange blevet orienteret om de danske troppers tilfangetagelse af 31 afghanere, der blev mishandlet i en amerikansk fangelejr, hævder de to journalister bag tv-dokumentaren "Den Hemmelige Krig". Men Anders Fogh Rasmussen benægter påstanden.
Se også
Journalister: Minister fik besked om mishandling sidste år
[Netavisen - 02.11.06] Politiken

Film: Danmark sendte 31 fanger til mishandling i amerikansk fangelejr [Netavisen - 01.11.06] Politiken
Folkeretsekspert, Frederik Harhoff anklager i ny dokumentarfilm, som bliver sendt på DR, regeringen for at have givet misvisende oplysninger om fangerne til Folketinget

Rydnings-pause lægger pres på politikere
[Netavisen - 01.11.06] På Gaden
Politiets udsættelse af rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej bringer politikerne på Københavns Rådhus i fokus. Fra flere forskellige fronter kritiseres politikerne – og ikke mindst den socialdemokratiske overborgmester Ritt Bjerregaard, for ikke at tage ansvaret for en fredelig politisk løsning.
Se også
Forældre for Ungdomshuset
[Netavisen - 01.11.06] Forældre for Ungdomshuset

Rydning af Ungdomshuset foreløbig aflyst
[Netavisen - links 30.11.06] Politiken
Officielt er rydningen af Ungdomshuset senest den 14. nu aflyst indtil videre uden fastsat dato. En oplysning som må bruges til at styrke den brede solidaritet for Ungdomshusets forbliven endnu mere.

LO-Storkøbenhavn: Støtte til Ungdomshuset
[Netavisen - links 30.11.06] LO-Storkøbenhavn
Fagbevægelsen i Storkøbenhavn har et stort hjerte for Ungdomshuset. Et hus, som blev til som forsamlingshus for arbejderne på Nørrebro i 1898. Et hus, som bærer på sin del af arbejderbevægelsens historie og den demokratiske udvikling i København. Vi opfordrer alle parter til at finde en fredelig løsning, hedder det i udtalelsen.

EU-kritik af Danmark i CIA-undersøgelse
[Netavisen - links 30.11.06] Berlingske Tidende
CIA har foretaget mindst 1245 flyvninger gennem europæisk luftrum, afslører rapport. Danske ministre har ikke villet vidne foran undersøgelsesudvalg.

Reaktionær lejer-udsmidningsdom ankes
[Netavisen - links 30.11.06] Modkraft
Brabrand Boligforening har gennem Vestre landsret fået medhold i at foretage kollektiv afstraffelse mod familier hvis børn eller unge har udøvet kriminalistet. - Der er næppe tvivl om, at sagen for Brabrand Boligforening er en sag, som kan skabe en asocial og usolidarisk præcedens, udtaler Indvandrerrådgivningen.

Ungdomshusaktiviteter
[Netavisen - links 29.11.06] Ungdomshuset
Ungdomshuset har et omfattende program november og december måned for at hindre Ungdomshuset bliver ryddet som tidligere annonceret senest 14. december.

Støtte-CD for Ungeren
[Netavisen - links 28.11.06] gaffa
Annisette, Anne Eltard, Ooh Sticky, Natasja og Johan Olsen medvirker på "Ungdomshuset Blir!" - en støttesang for Ungdomshuset. Den præsenteres på Christiania i Den Grå Hal 1. december.
Se også
Video med sangen her

Amnesty vender sig mod politiets amokløb
[Netavisen - links 28.11.06] Politiken
Amnesty stiller sig meget kritisk overfor politiets brug af stave ved masseanholdelsen af unge protesterende i Rødovre. Efter at have set billeder og film med siddende unge, der bliver slået i hovedet, går statsadvokaten ind i sagen og undersøger den nærmre.

Politi amok igen mod unge aktionerende
[Netavisen - links 27.11.06] Politiken
- Enhver der ser optagelserne på Politiken.dk fra Rødovre i dag vil forstå hvorfor Ungdomshuset har et anstrengt forhold til politiet, udtaler Ungdomshuset
Se også
Klokken er 13.48 og nu får I tæsk
[Netavisen - links 27.11.06]Indymedia.dk

Ungdomshuset: Hvorfor gør politikerne ingenting?
[Netavisen - links 27.11.06] Politiken
Politikerne og politiet er skyld i konfrontationerne med Ungdomshuset, mener brugerne af huset på Jagtvej.

Hård kritik af regeringens "kvalitetsreform"
[Netavisen - links 27.11.06] A4
Ledendende forskere tror ikke på regeringens "kvalitetsreform". Forventer ikke at det vil betyde en generel forbedring af den offentlige service, og at slutresulatet endog kan betyde en forringelse.

Svensk elite lå på knæ for Hitler
[Netavisen - links 27.11.06] Politiken
Sverige var ikke neutral, men kynisk under 2. Verdenskrig, og lå indtil krigslykken for nazisterne vendte, på knæ for Hitler, konstaterer en ny svensk bog om perioden.

FN angriber Cheminova
[Netavisen - links 27.11.06] Politiken
Brasilianske landarbejdere er i høj risiko for at blive forgiftet og i værste fald dø af det sprøjtemiddel, methyl parathion, som den danske kemivirksomhed Cheminova netop er begyndt at sælge i Brasilien. Nu kræver FN at Cheminova og alle andre kemivirksomheder øjeblikkeligt stopper salget af det livsfarlige stof.

Beskidt spil om servicedirektivet
[Netavisen - link 27.11.06] Revolusjon (no)
Toppen af den norske fagbevægelse prøver at mane græsrøddernes protester i jorden og medvirke til en vedtagelse af EU's servicedirektiv.

Sverige: "Fagoreninger må på op på barrikaderne"
[Netavisen - links 27.11.06] Proletæren (sv)
Den nye svenske regering har fremlagt sine drakoniske lovforslag til forværringer i a-kasse-systemet. Nu hober protesterne sig op fra de fagligt aktive græsrødder.
Se også
Til kamp mod a-kasse-slagteri
[Netavisen - links 27.11.06] Proletæren (sv)
Se også
Faglige klubber kræver politisk strejke
[Netavisen - links 27.11.06] Flamman(sv)

Kristelig korporatisme-ånd
[Netavisen - link 27.11.06] Arbejderen
En overenskomst er arbejdsgiverens tilbud til den ansatte, som han kan takke ja til eller også finde et andet arbejde, mener direktøren for Kristelig Arbejdsgiverforening. 100 pct. arbejdsgiver-diktat er, hvad man får for de penge, man sparer i kontingent ved at hoppe af til de gule.

_________________________________

Tilbage til Nyheder