Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Århusianske pædagoger indleder storstrejke
[Netavisen - link 16.09.06] Modkraft
Storstrejke blandt pædagogerne i Århus Kommune er nu en realitet på baggrund af det netop indgået spareforlig, som pædagogerne betegner som en massakre for børneområdet.

Uhyrligt: Terrorsigtedes familier kan blive sat på gaden
[Netavisen - link 16.09.06] Politiken
Hvis de syv terrorsigtede mænd fra Vollsmose dømmes, vil boligselskaberne sandsynligvis opsige deres lejemål. Boligselskab deltager nu også aktivt i terrorhetzen mod de anholdtes familier, som om de ikke er hårdt nok ramt af "terrorsagen".

Nazimøder bekymrer ikke Danmark
[Netavisen - link 16.09.06] Politiken
Nazister fra Danmark og Tyskland udvikler deres nazistiske samarbejdet på tværs af grænsen. I Danmark mødes de under nazisymboler som ikke vil blive tålt i Tyskland.

Århus skærer 410 millioner i budgettet
[Netavisen - link 15.09.06] Politiken
Stort flertal i Århus byråd har indgået budgetforlig om nedskæringer på 410 millioner kroner. Det vil især ramme børn og de ældre.

Bibliotekerne rammes af en bølge af lukninger
[Netavisen - link 15.09.06] Politiken
En lukningsbølge ruller hen over bibliotekerne i denne tid. Sparekrav og ikke mindst større kommuner er årsagen. Lokalsamfundene protesterer.

Nederlag til Metal-top
[Netavisen - link 14.09.06] Arbejderen
Forslag om efterløn blev i første omgang manipuleret ned på Metal kongressen. Men en krævet skriftlig afstemning afslørede massivt flertal for efterlønsforslaget.

Minister skal forklare PET-skandale
[Netavisen - link 13.09.06] Politiken
De fire oppositionspartier kræver nu, at justitsministeren kommer med en forklaring på, hvordan PET kunne glemme en rapport med særdeles fortrolige oplysninger om anholdelsesaktionen i Vollsmose

Tvindsagen kommer for landsretten
[Netavisen - link 12.09.06] Politiken
Anklagemyndigheden anker sagen mod de fleste af af Tvinds ledere. To slipper for en ny retssag - deres frifindelser indbringes ikke.

Forsvarer til terrormistænkte: Der er en læk
[Netavisen - link 12..09.06] Politiken
Det kan næppe skyldes en fejl, at en fortrolig rapport fra beredskabsstyrelsen blev offentliggjort i dagbladet B.T, mener forsvareren for de terrormistænkte. Også professor i retsvidenskab, Eva Smith, mener, at det lyder 'utroligt usandsynligt'.

På opdrag for NATO, Israel og Statoil
[Netavisen - link 11.09.06] Revolusjon (no)
Når norske skibe skal medvirke til at opretholde en de facto israelsk blokade af Libanon, handler det også om at forsvare strategiske olieinteresser for både Norge og Israel.

Israels håndlangere
[Netavisen - link 11.09.06] Klassekampen (no)
Den skandinavisk-tyske flåde, som skal placeres ved Libanons kyst som led i FN-styrken, vil i realiteten blive underlagt israelsk militær jurisdiktion.

Omsorgs-slagtning og folkeprotester
[Netavisen - link 11.09.06] Proletæren (sv)
Forud for valget i 2002 lovede alle svenske partier øgede satsninger på sundhedssektoren. Men løfterne blev brudt. Bare et halvt år efter valget begyndtes en omfattende nedslagtning af den offentlige sundhedssektor. De folkelige protester herimod har været massive. Profitterne for den voksende private sundhedssektor lover godt.

EU-staten forties i svensk valgkamp
[Netavisen - link 11.09.06] Proletæren (sv)
Samtlige etablerede svenske rigsdagspartier har gemt EU-spørgsmålet godt af vejen i valgkampen, både tilhængere og modstandere. Ikke mindst forties forfatningstraktaten, som efter planen skal lempes igennem uden folkeafstemning i næste mandatperiode.

Dødelig aktivering
[Netavisen - link 11.09.06] Fagbladet 3F
Sidste år omkom Dan Danhøj Christiansen, mens han var i aktivering. Arbejdsmiljøet i det firma, hvor han arbejdede, haltede. Men kommunerne har ikke ansvar for lediges sikkerhed.

Godnat til natarbejde som normalarbejdstid ...?
[Netavisen - link 11.09.06] Fagbladet 3F
Heller ikke denne gang ser det ud til, at Dansk Industri kommer igennem med sit ønske om en overenskomst uden genetillæg. 3F og CO-industri afviser blankt udspillet.

CIA tjekker pengeoverførsler
[Netavisen - link 11.09.06] Arbejderen
CIA kan kigge med, når du sender penge til din moster i udlandet. Jyske Bank
tror ikke på det. Danske Bank finder det helt naturligt.

__________________________________

Tilbage til Nyheder