Netavisens nyhedslinks uge 35
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Øget kløft mellem rig og fattig
[Netavisen - link 02..09.06]
Vi står over for en historisk ulighed, der ikke har været større siden 1960erne, siger cand.polit. Finn Kenneth Hansen fra Center For Alternativ Samfundsanalyse (CASA).    

2. september: Velfærdskonference
[Netavisen - link 01.09.06] fagligt ansvar
2. september initiativet for social velfærd, inviterer til Velfærdskonference, den 2. september 2006 kl. 12.00 – 18.00 i Nørrebrohallen, Bragesgade 5, 2200 København N
Læs mere
2. september initiativets hjemmside

Guld til Thomas Koppel
[Netavisen - link 31.08.06] DR
Efter kun fire måneder i handlen kan Thomas Koppels familie i morgen tage imod en guldplade hos pladeselskabet Artpeople. Thomas Koppels cd "Improvisationer - For klaver" har rundet 20.000 solgte eksemplarer.'

Amdi Petersen og Tvind-toppen går fri
[Netavisen - link 31.08.06] Politiken
Tvind-toppen med Mogens Amdi Petersen i spidsen er blevet frifundet med undtagelse af Sten Byrner, der fik en betinget dom på 1 års fængsel.

I dag fældes der dom over Amdi Pedersen

[Netavisen - link 31.08.06] Politiken
Med en nidkærhed - som AP Møllerkocernem aldrig har været udsat trods prisaftaler og svindel - forsøger det borgerlige Danmark at sætte Tvind til vægs. Startet op som et venstreorienteret projekt i 70'erne forsøges det med næb og klør kriminaliseret, som en del af opgøret med venstrekræfterne i Danmark.

Dagen derpå for ungdomshuset
[Netavisen - link 30.08.06] indymnedia.dk
Dagen derpå har været præget af en række aktioner fra aktivister der ikke accepterer landsrettens afgørelse. Der kan blandt aktivisterne ses en vilje til kamp der ikke har været set i mange år. De lover desuden at kampen langt fra er slut!

Danmarks ambassade i Oslo besat
[Netavisen - link 29.08.06] VG Nett (no)
Demonstranter besatte kortvarigt den danske ambassade i Oslo i protest mod dommen over Ungdomshuset i København.

Strukturel diskriminering
[Netavisen - link 28.08.06] Proletæren (sv)
En forskningsrapport om etnisk diskriminering udarbejdet på statsligt opdrag har vakt et ramaskrig i det officielle Sverige. Rapporten påviser, at den koloniale arv lever videre i ikke blot selve diskrimineringen, men også den herskende sprogbrug om flygtninge og indvandrere.

Førtidspensionister lever kortere
[Netavisen - link 28.08.06] Dagens Nyheter (sv)
Et nyt forskningsstudie viser, at risikoen for at dø tidligt er syv gange højere for dem, som bliver tidligt førtidspensioneret.

__________________________________

Tilbage til Nyheder