Netavisens nyhedslinks uge 34
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Kommuner klar til straf med reduceret børnecheck
[Netavisen - link 25.08.06] Arbejderen
Odense og Helsingør kommuner vil gøre brug af regeringens ny lov, der tillader økonomisk afstraffelse af "dårlige" forældre ved at trække dem i børnechecken.

Fagforening: Soldater måtte flygte fra lejr i Afghanistan
[Netavisen - link 25.08.06] Politiken
Den danske besættelsesstyrke blev presset til at forlade militærbasen Musa Qala i Afghanistan, siger deres fagforening.

Smuthul for billige østarbejdere er ulovldigt
[Netavisen - link 24.08.06] 3F
De danske myndigheder afviser lovligheden af den såkaldte entreprisemodel, hvor arbejdsgivere uden videre hyrer østarbejdere gennem en udenlandsk stråmand og nøjes med at betale dem en symbolsk løn.

3F kræver overenskomst for avisbude
[Netavisen - link 24.08.06] Modkraft
Bladkompagniet, der står bag distributionen af de to nye gratisaviser, Dato og 24timer, vil ikke lave ny overenskomst med fagforeningen 3F.

Flere danske soldater til Afghanistan
[Netavisen - link 24.08.06] DR
Den danske besættelsesstyrke befinder sig i en "håbløs situation" erkender reræsentant for soldaterne. Nu afsendes jægersoldater i håb om at kunne slå tilbage mod modstandsbevægelsen hvis aktiviteter er i kraftig vækst..

8000 færre offentligt ansatte
[Netavisen - link 23.08.06] DR
Antallet af ansatte i det offentlige falder. Men hver enkelt offentligt ansatte arbejder flere timer, skriver dagbladet Børsen onsdag. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. Opgørelsen viser, at der på et år er blevet 8000 færre offentligt ansatte.

Arbejdstiden steg i 2005
[Netavisen - link 22.08.06] BT
Antallet af præsterede arbejdstimer steg fra 2004 til 2005 med mere end 72 millioner timer. Det svarer til en stigning på 1,7 procent i perioden.

Overlæge: Nye sygeplejersker kan for lidt sygepleje
[Netavisen - link 22.08.06] Politiken
Teori fylder i dag så meget i sygeplejeuddannelsen, at nyuddannede ikke kan finde ud af at udføre basal sygepleje – såsom at skifte bandager, udtaler overlæge. Samtidig er der stort frafald under uddannelsen, mange finder den nye sygeplejeuddannelse for akademisk.

Begmand til Århus Politi
[Netavisen - link 22.08.06] Arbejderen
Efter flere klager har Statsadvokaten givet politimesteren i Århus besked om at forsætte efterforskningen mod det højreekstreme miljø vedr. overfaldet ved Cafe Oscar i november måned.

Veje og kloakker forfalder for milliarder
[Netavisen - link 21.08.06] Berlingske Tidende
Danske eksperter slår alarm: Det kommer til at gå lige så galt med veje, bygninger og kloakker, som det er gået med skinnerne, hvis ikke politikerne snart investerer milliarder i infrastrukturen.
Læs også
Infrastrukturens politiske dilemma under kapitalismen
[Netavisen - link 21.08.06] Berlingske Tidende
- Infrastrukturen er altid taberen, når politikerne skal prioritere de offentlige opgaver. Lige indtil toget kører af sporet, udtaler professor Bent Flyvbjerg.

Finske reservister siger nej til Libanon
[Netavisen - link 21.08.06] Hufvudstadsbladet (sv)
Den finske hærs reservistforbund modsætter sig, at Finland deltager i FN-operationen i Libanon. Forbundet retter en anklagende finger mod Israel.

__________________________________

Tilbage til Nyheder