Netavisens nyhedslinks uge 4
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Mellemøsten: Massiv vrede mod Danmark
[Netavisen - link 29.01.06] TV2
Vreden mod Jyllandsposten og den danske regering breder sig mere til alle lande i Mellemøsten. Mellemøstens folk er også bekendt med, at den danske deltagelse i anti-islamkampagen, Jyllands Postens Mohammed tegninger, er et land som er aktiv deltager i Bush's krig og besættelse af Irak.
Læs også
Vreden mod Danmark udvikler sig
[Netavisen - link 29.01.06] Børsen
Kræver FN resolution mod Danmark
[Netavisen - link 29.01.06] Aljazeerah (eng)

Jyllands-Posten var advaret om Muhammed-opstand
[Netavisen - link 28.01.06] Politiken
Jyllands-Posten forsøger at spille uskyldig over mange muslimers vrede over tegningerne af Muhammed. Men avisen var advaret af en fremtrædende ekspert på forhånd. Det der skulle være endnu et bidrag til mistænkeliggørelse af muslimer er blevet en boomerang for regeringen og Jyllandsposten - et af deres hoforganer. Det kan også koste på handelsbalancen at så splittelse.

Muhammed-tegninger: Danmark betaler prisen
[Netavisen - link 28.01.06] Middle East Online (eng)
Middle East Online beskriver hvordan presset stiger mod Danmark pga. Jyllands Postens racistiske Muhammed tegninger og den danske statsministers ignorering.

Norge: Sammenlægning af APK og Rød Valgalliance?
[Netavisen - link 27.01.06] Revolusjon (no)
Enhedsforhandlinger imellem Rød Valgalliance i Norge og AKP i Norge er indledt. Rød Ungdom som er ungdomsorganisation for begge partier er inviteret med i forhandlingne.
-En proces er igang men hvor ender den. Under alle omstændigheder betyder det fornyet interesse om revolusionær og kommunistisk organisering. Og det er godt, skriver ML gruppen Revolusjon

Foreningen Al-Aqsa i Danmark for retten for støtte til Hamas

[Netavisen - link 27.01.06] Politiken
Den første retssag i Danmark om økonomisk støtte til en terrorbevægelse begynder i Københavns Byret d. 4 maj og ventes først færdig i september. Foreningen Al-Aqsa i Danmark anklages for at støtte en humanitær palæstinensisk organisation med forbindelse til Hamas (som et flertal af palæstinenserne har støttet ved det netop afholdte valg. Hamas er på EUs stærkt krtiserede terrorliste.
Se også
Foreningen al-Aqsa tiltales for terror

10 millioner til nyt koldkrigscenter
[Netavisen - link 27.01.06] Politiken
Som et led i finansloven oprettes et nyt center til forskning i Den kolde krig som et led i den borgerlkige historieforfalskning. Regeringen og dansk Folkeparti var utilfredse med den tidligere rapport om Danmark og venstrefløjen under Den kolde krig. Det skal laves om ifølge aftale i fiorbindelse med finansloven.

Norge undskylder Jyllandspostens Muhammed-tegninger
[Netavisen - link 27.01.06] DR
Norges undenrigsministerium opfordrer landets ambassadører i arabiske lande til at undskylde, at et norsk tidsskrift har bragt Jyllands-Postens karikaturtegninger af Muhammed og med. - tegninger som uundgåeligt er med til at skabe øge racisme. ( Nu gør det ondt økonomisk - hvornår justerer Fogh sin holdning? )

Meningsmåling: Danskerne vil af med skattestoppet
[Netavisen - link 27.01.06] Politiken
To af tre danskere vil lempe skattestoppet, så der kan flyttes rundt på skatterne, selv om nogen skal betale mere i skat.

Arlas varer fjernes fra hylderne i Saudi-Arabien
[Netavisen - link 26.01.06] Politiken
Den Saudi-Arabiske modvilje mod Arla Foods mejeriprodukter er taget til i styrke i løbet af torsdagen. En boykot kampagne af danske varer synes igangsat på grund af Jyllands Postens deltagelse i muslimhetzen med blasfemiske Muhammed tegninger.
Læs også
Saudi-ambassadør kaldes hjem
[Netavisen - link 26.01.06] Politiken
Saudi-Arabien har hjemkaldt sin ambassadør i Danmark, Mohammed Ibrahim Al-Hejeilan, til konsultationer. Baggrunden er, at den danske regering ikke har grebet kraftigt nok ind i sagen om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, forklarer embedsmænd.

Krigsmodstandere anholdt i Folketinget
[Netavisen - link 26.01.06] Politiken
En gruppe unge aktivister er blevet anholdt efter de begyndte at synge antikrigssange i Folketingssalen på grund af Danmarks krigsdeltagelse.
Web TV: Krigsmodstandere anholdt på Christiansborg

Et svensk stasi?
[Netavisen - link 26.01.06] Proletaren (sv)
Sveriges sikkrerhedschef Klaus Bergstrand oplyser at det svenske sikkerhedspolti Säpo i langt højere grad vil gøre brug af angivere indefor skolen, foreningslivet og socilavæsenet. Under påskud af "krig mod terror" er man ved at sætte en omfattende meningskontrol igang.

Fængsler vil ikke afsløre kunder
[Netavisen - link 26.01.06] 3F
I et svar fra justitsministeren til Enhedslisten erkender Kriminalforsorgen igen ulovlig produktion for Coop. Men fængslerne nægter at fortælle, hvilke andre firmaer, der produceres for. Kriminalforsorgen beklager endnu engang, at to fængsler ulovligt dumpede prisen og lod indsatte pakke varer for Coop-Danmark, langt billigere end ansatte på Coops lager i Odense hidtil havde udført

Saudi-arabisk boykot af Arla-produkter
[Netavisen - link 26.01.06] DR
De saudi-arabiske forbrugere er begyndt at boykotte danske varer som reaktion på Jyllands-Postens deltagelse i anti-islamkampagnen med de meget omtalte tegninger af profeten Muhammed.

Næse til politiet for Christiania-chikane
[Netavisen - link 26.01.06] Politiken
Statsadvokat Karsten Hjorth kritiserer nu politiets hårde linie på Christiania, og politiledelsen lover ændret fremfærd. Betjentene anholder rask væk folk for at råbe ukvemsord, cykle med børn i cykelvogn eller have løse hunde og folk slæbes med til stationen og frihedsberøves i flere timer- en form for særlige straffeaktioner udover bøder.

Strejkende piloter til SAS-top: Giv os en forhandling
[Netavisen - link 25.01.06] Politiken
SAS driver management by fear, , siger de strejkende piloter, der protesterer mod SAS-ledelsens krav om, at piloterne skal fordeles ud på de nationale selskaber.

Kanonsalutter
Kim Larsen og Savage Rose raser mod kulturkanonen
[Netavisen - link 25.01.06]
Lars von Triers videohilsen til kulturminister Brian Mikkelsen
DR
Thomas Koppel om kulturkanonen, Stop Terrorkrigen

Den officielle kanon DR

"Nødvendige" velfærdsforringelser: En myte
[Netavisen - link 25.01.06] Arbejderen
Der bliver langt flere ældre, men samtidig stiger rigdommen i samfundet markant. Det blev slået fast på høring om fremtidens velfærdssamfund

Fogh vil ikke kommentere CIA-fly
[Netavisen - link 24.01.06] DR
Regeringen kender ikke til CIA-fly, som har fløjet mistænkte til afhøring i europæiske lande. Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler at han ikke har seet den rapport om CIA-fly der er blevet afgivet til Europarådets Parlamentariske Forsamling. Rapporten er udformet af rådets særlige efterforsker Dick Martin, som finder det "usandsynligt", at europæiske regeringer ikke har kendt til sagen.
Læs mere her
CIA har bortført mennesker i Europa
[Netavisen - link 24.01.06] DR
Der er ingen tvivl om at den amerikanske efterretningstjeneste CIA har fanget terrormistænkte i europæiske lande og bortført dem til tredjelande fastslår den schweiziske senator Dick Marty der efterforsker anklagerne mod CIA for Europarådet.

ATP dropper klyngebomber
[Netavisen - link 23.01.06] DR
Pensionsselskabet ATP solgte i går sine aktier i selskabet EADS, der producerer dødbringende klyngebomber. Det er sker efter kritik fra medierne og en storm af henvendelser.

Fagtop sender advarsel til S
[Netavisen - link 23.01.06] Politiken
Faglige ledere advarer mod, at S-ledelsen lægger sig op ad regeringens politik og skattestop.

TV2 Østjylland: Fokus på det ekstreme højre
[Netavisen - link 23.01.06] TV2ØJ
Temahjemmeside om det ekstreme højre med TV indslag
TV2 Østjylland har lavet en hel stribe indslag om det ekstreme højre i Århus. Det afsløres ufrivilligt at Århus politi og Århus Stadion dækker over de implicerede og beskylder venstrefløjen for vold. Dansk Front afsløres som en gruppe der er tidligere medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, med forbindelser til MF Morten Messerschmidt. Udsendelsesrækken er delvist blevet en præsentation af Dansk Front og afsluttes mandag den 23. januar på TV2 kl. 20:50. med udsendelsen Station 2:Om politisk vold i DK.
Se TV indslagene her

Pres sikrer kviksølvundersøgelse
[Netavisen - link 23.01.06] DR
Nu skal det alligevel undersøges, om danske klinikassistenter er blevet syge af deres arbejde med kviksølv. Det lover beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen efter fagforenings og medieomtale. Løftet kommer, efter at over 800 tidligere og nuværende klinikassistenter har henvendt sig til deres fagforening, HK, fordi de frygter at de og evt. deres dengang ufødte børn er blevet syge af arbejdet med kviksølv.

Når man skyder arbejdere
[Netavisen - link 23.01.06] Flamman (sv)
Efter Ådalen 1931 har det i princippet været umuligt at anvende militær mod civile i Sverige. Nu vil forsvarskommissionen ændret det. Vänsterpartiet er det eneste riksdagsparti, som protesterer.

Sverige indfører fascistlove ad bagdøren
[Netavisen - link 22.01.06] Proletæren (sv)
Forsvarskommissionens rapport "En strategi för Sveriges säkerhet" tager delvist sit udgangspunkt i kritikken mod Göran Perssons og Laila Freivalds måde at håndtere tsunami-katastrofen. Overfladisk set uantastelig og syftende til at forbedre svensk sikkerhedspolitik er rapporten i virkeligheden et frontalangreb på grundlæggende demokratiske rettigheder og principper. Vänsterpartiet er ingen ærlig opposition, anser Proletæren

Ny sag om farlig aktivering
[Netavisen - link 22.01.06] Fagbladet/3F
Arbejdsløse i Højreby på Lolland blev sat til at rive et hus ned uden
instruktion, ordentligt lys og tøj.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder