Netavisens nyhedslinks uge 2
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danske pensions- penge sættes i a-våben
[Netavisen - link 14.01.06] Politiken
En million danskere er ikke klar over, at deres pensionspenge investeres i selskaber, der producerer kernevåben. Næsten en million danskere er via pensionskasserne Pen-Sam, PKA og Danica medejere af selskaber, der udvikler og producerer kernevåben.

Fordobling af den danske besættelsesstyrke i Afghanistan
[Netavisen - link 14.01.06] DR
Den danske Afghanistan-styrke står foran en markant udvidelelse. Udenrigsminister Per Stig Møller foreslår i et nyt beslutningsforslag, at styrken mere end fordobles fra de nuværende 160, så det samlede antal kommer op på 360. Samtidig skal 290 af disse soldater sættes ind i den sydlige del af landet hvor modstandsbevægelsen er meget aktiv.

»Hvorfor skal vi mishandles«
[Netavisen - link 13.01.06] Modkraft
Psykiatribrugere demonstrerer mod genindførelse af »gøgeredepsykiatrien«. Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP), som repræsenterer hundredetusindvis af danskere, som har »ondt i sjælen« – og modtager hjælp for det – indkalder til demonstration mod et lovforslag, som sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sat på banen.

Mistænkt for Hvilshøj-hærværk forhøjer erstatningskrav
[Netavisen - link 13.01.06] Politiken
Den mand, der var grundløst sigtet for at stå bag brandattentatet mod integrationsministerens bil og resulterede i brand i huset, kræver forhøjet erstatning.

Byretten: Arla salgsdirektør vidste "Hirtshals Mejeri" var lukket ned hos Metro
[Netavisen - link 13.01.06] Politiken
Ledelsen i Arla Foods vidste meget tidligt, at Hirtshals Andelsmejeri var smidt ud af engroskæden Metro, fortalte salgsdirektøren i retten i går. Det kan pege på, at Arla Foods havde en finger med i spillet.
læs også
Arla har mistet hver ottende kunde
[Netavisen - link 13.01.06] Politiken
De mange sager i medierne om Arla's udnyttelse af sin næsten monopolstilling har kostet Arla markedsandele. Tæt på hver ottende kunde er væk.

Illegale chauffører får 29 kroner i timen
[Netavisen - link 13.01.06] 3F
Mange af vognmand Kim Johansens illegale estiske chauffører har en dagsløn på 375 kroner og flygter nu fra arbejdet i Danmark. Ifølge vognmanden lever lønnen op til overenskomsten.
læs også
Kendt vognmand afsløret med illegale chauffører
[Netavisen - link 13.01.06] 3F
Vognmand Kim Johansen fra Greve, bruger i stor stil illegale estiske chauffører.

Eksklusivaftaler faldt i Strasbourg!
[Netavisen - link 12.01.06] 3F
Eksklusivaftaler er i strid med Den Europæiske Menneskeretskonvention, påstår 12 ud af 17 dommere ved Menneskerettighedsdomstolen. To af dommerne, heriblandt det danske medlem af domstolens storkammer, Peer Lorenzen, mener ikke at nogen af de to klagere burde have haft medhold. Dommen er et alvorligt angreb på tilkæmpede rettigheder - et angreb på arbejderklassens solidariske optræden - men helt i tråd med de individuelle vinde som for tiden er fremherskende.
læs også
Juridisk mavepuster til fagbevægelsen
[Netavisen - link 12.01.06] Modkraft

Svensk militær imod landets egne borgere
[Netavisen - link 11.01.06] sv2 Video (sv)
Sveriges Försvarsberedning slår i en ny rapport til lyd for at militæret skal kunne bruges mod landets egne borgere. Militæret har ikke været brugt mod civil samfundet siden nedskydningen af arbejdere i 1930erne. "Beredningen vill också att Försvaret får en roll vid terroristbekämpning, under polisens ledning, en fråga som har ältats i åratal utan resultat."

Underbetaling af kinesiske flyansatte kan lamme SAS
[Netavisen - link 11.01.06] DR
Det delvist statsejede SAS kan blive ramt af strejke, hvis SAS ikke inden 1. marts går med til at lade 35 nyansatte kinesiske stewardesser arbejde på danske overenskomster, skriver Berlingske Tidende. De 35 nyansatte aflønnes med en femtedel af en dansk ansats løn.

Fagforeninger mister medlemmer
[Netavisen - link 11.01.06] Politiken
13.000 medlemmer har forladt 3F i løbet af det sidste årog 8000 har forladt HK. En udvikling der synes at fortsætte for fagforeninger bredt. Det er især ungdommen der falder fra fagforeningerne, der i dag i stigende grad drives som dårlige individuelle service foreninger - væk fra kollektive aftaler baseret på solidaritet og kampsammenhold.

Norsk avis følger op på Jyllands Postens hetz tegninger
[Netavisen - link 11.01.06] Politiken
Også i Norge er der kræfter der forstår at tage initiativer for at styrke fremmedfjendligheden og modstand mod muslimer. Den "kristne" avis Magazinet har nu trykt og offentliggjort tegningerne i Norge.

RBF og magistrene har den højeste ledighed
[Netavisen - link 11.01.06] 3F
Ledigheden for medlemmerne af 3F's A-kasse var i november 7,7 procent ifølge Danmarks Statistik, hvilket er den tredjehøjeste ledighed. RBF (Restaurationsbranchens Forbund) topper listen over a-kassernes ledighed. Det viser tal fra Danmarks Statistik over ledigheden i november 2005, fordelt på a-kasser.
RBF havde i november 2005 en ledighed på 13,4 procent, og ligger dermed langt over listens nummer to, Magisterne, der havde en ledighed på 8,2 procent. På tredjepladsen kommer 3F.

Protest hærværks aktion i Rosenhøj ved Århus
[Netavisen - link 10.01.06] DR
Ingen har taget ansvaret for ny hærværksaktion ved Rosenhøj i Århus. Som ved tidligere aktioner kan man ikke se bort fra forbindelsen til den nedgørende politik fremmede og især fremmede med islamisk baggrund udsættes for anført af en Pia Kærsgård. En reaktion fra personer som måske ikke engang er specielt troende, men føler sig udstødt og fremmedgjort i Danmark.

Forbrugerrådet: Katastrofal EU- dom rammer forbrugerne
[Netavisen - link 10.01.06] DR
Forbrugerne er bombet tilbage til stenalderen. Så markant er Forbrugerrådets reaktion på en dom fra EF-domstolen i dag. Dommen slår fast, at forbrugeren ikke bare kan gå i butikken og klage over en vare med fejl, men i mange tilfælde må gå til producenten.

Et sikkert præfascistisk tegn - Europarådet på vej med kriminalisering af kommunismen
[Netavisen - link 09.01.06] Arbejderen
Venstre-politikeren Hanne Severinsen med til at forberede hetzen mod kommunisme
Hitler spøger i Europarådet
[Netavisen - link 09.01.06] Arbejderen
Foghs udsendte på kommunistjagt - grækere advarer
[Netavisen - link 09.01.06] Arbejderen
Hanne Severinsen synes ikke man skal føle sig forulempet - men det gør blandt andet politikere, fagforeninger og pensionerede officerer i Grækenland .

Norge: SV med fodlænker made in Israel
[Netavisen - link 09.01.06] Revolusjon (no)
Lederen af SV, som er med i den norske regering, er blevet banket på plads af den socialdemokratiske storebror og den borgerlige offentlighed på spørgsmålet om Israel-boykot. Se også Revolusjons linkside.

"Svensk politi begår justitsmord"
[Netavisen - link 09.01.06] Aftonbladet (sv)
"Politifolk lyver, og domstolene har for travlt, så følgen bliver, at uskyldigt dømte sidder i landets fængsler," anklager den svenske regerings højeste juridiske rådgiver. Politiet udtrykker raseri.

Sveriges allierede i Afghanistan
[Netavisen - link 09.01.06] Yelah (sv)
Miljøpartiet, Socialdemokraterne og den borgerlige blok stemte i december for at øge Sveriges militære indsats i Afghanistan. Sverige støtter den ene side i en væbnet konflikt. Det kan da være interessant at fundere over, hvilke Sveriges allierede er, og hvor fornuftigt det er at alliere sig med dem.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder