Netavisens nyhedslinks uge 01
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Sociale boliger i København for dyre for mange lejere
[Netavisen - link 08.01.06] DR
De ledige almene boliger i København er for dyre til, at kontanthjælpsmodtagere kan betale huslejen. Det viser en ny opgørelse fra Københavns Kommune.

Stadig for få der bryder mønsteret
[Netavisen - link 08.01.06] DR
Lige muligheder for job og uddannelse er fortsat en skrøne.
Mens et ud af tre børn fra akademikerfamilier vælger en videregående uddannelse, så gælder det kun for et ud af 20 børn med ufaglærte forældre. Det viser en undersøgelse, som Jens Peter Thomsen har lavet. Han er ph.d.-studerende ved Roskilde Universitet.

Årets Cavlingpris for TV-programmet "Hævet over mistanke"
[Netavisen - link 07.01.06] DR
Cavling-prisen 2005 tildeles journalisterne Christian Andersen og Michael Klint for TV-programmet "Hævet over mistanke". Programmet afslører myndighedernes manglende vilje til at efterforske dødsårsagen til ung mands død under anholdelse. Sagen har mange lighedspunkter med Benjaminsagen hvor en anden ung mand også døde under politiets anholdelse af ham.

Jyllandsposten går fri for tegningerne af Muhammed
[Netavisen - link 07.01.06] DR
Statsadvokaten i Viborg nægter at rejse straffesag mod Jyllands-Posten for at have bragt tegninger af profeten Muhammed, hverken i forhold til blasfemiparafraffen eller racismeprargraffen.

Natarbejde giver øget risiko for brystkræft
[Netavisen - link 07.01.06] DR
Natarbejde giver kvinder en øget risiko for at få brystkræft. Faktisk er risikoen 70 procent større, end for kvinder der arbejder om dage.

Myndigheder sylter kæmpe illegal sag
[Netavisen - link 07.01.06] 3F
Retten i Horsens kan ikke finde entreprenør Allan Rønne, der har opført legepladser i 47 byer med illegal arbejdskraft. Men det kan Nyhedsbrevet 3F - på hans mobiltelefon. Straffesagen mod entreprenør Allan Rønne, der er tiltalt for at have hyret to illegale polakker til at opføre legepladser i mindst 47 byer landet over, var berammet til december sidste år, men sagen blev udsat, da retten i Horsens ikke kunne få fat i Allan Rønne og forkynde anklageskriftet for ham, oplyser Horsens Politi.

Kommunal fup med aktivering skal koste bøder
[Netavisen - link 07.01.06] 3F
Enhedslisten foreslår lov om erstatningskrav og bøder til kommuner, der bryder loven eller snyder ledige. Senest er Kolding frikendt i Højesteret for at snyde syg. Kommuner, der bryder loven, laver konkurrenceforvridende aktiveringsprojekter eller snyder ledige og syge skal straffes økonomisk og tvinges til at betale erstatning. Det mener Enhedslisten, der nu fremsætter lovforslag om bøder og erstatningskrav til kommuner.

Louise Frevert går fri
[Netavisen - link 06.01.06] DR
Louise Frevert har ikke overtrådt straffelovens racismeparagraf påstår statsadvokaten. Der er heller ikke rejst sigtelse imod Louise Freverts webmaster som i 2. omgang overtog ansvaret for de racistiske udtalelser mod islamer og udtalelser mod krigsmodstandere:.." Vore love forbyder os at dræbe vore modstandere officielt, så vi har kun den mulighed at fylde vore fængsler med disse kriminelle".

Arla risikerer millionbøde for monopolmisbrug
[Netavisen - link 06.01.06] DR
En bøde på mindst 15 millioner kroner ventes at blive kravet i den retssag mod Arla, der begynder på tirsdag. Bagmandspolitiet har tiltalt Arla for at have misbrugt sin dominerende stilling.

Politisk hærværksaktion fortsat uopklaret
[Netavisen - link 06.01.06] Modkraft
Roskildes politimester Henning Dahlfelt ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at fange dem, der stod bag brandattentatet mod integrationsminister Rikke Hvilshøjs bil i starten af juni. Aktionen skete ifølge en pressemeddelelse fra gruppen bag hærværksaktionen i »protest mod regeringens racistiske flygtningepolitik«.

Mandlige hospitallæger topper selvmordsstatistikken
[Netavisen - link 05.01.06] DR
Mandlige hospitalslæger ligger øverst i selvmordsstatistikkerne. De har næsten tre gange så høj risiko for at begå selvmord som en gennemsnitlig mand i arbejde, oplyser Danmarks Statistik.

Regeringen kræver kommunale besparelser
[Netavisen - link 05.01.06] Politiken
Raseriet vokser i landets kommuner, der er tvunget til at gennemgå for længst vedtagne budgetter for at finde 2,2 milliarder kroner i besparelser trods statens kæmpeoverskud.

43.000 underskrifter mod afskaffelse af gruppeeksamen
[Netavisen - link 04.01.06] Politiken
Næsten 43.000 har skrevet under på en protest til undervisningsministeren mod afskaffelse af gruppeeksamen. Ministeren står fast.

Norges regering afviser EU's terrorliste
[Netavisen - link 03.01.06] Modkraft
Den norske regering vil ikke længere følge EU's terrorliste. I stedet vil Norge fremover holde sig til FN's liste.

Danish Crown brugte illegal arbejdskraft i Tyskland
[Netavisen - link 03.01.06] Politiken
Mistanken om illegale kolonnearbejdere på Danish Crowns slagteri i Tyskland er nu bekræftet - omstridt kolonnefører tilstår svindel.

Regeringen klar til at afskaffe efterlønnen for de mange
[Netavisen - link 03.01.06] DR
Regeringen overvejer at ændre efterlønnen på en måde, der reelt betyder, at ordningen på længere sigt afskaffes for en stor gruppe lønmodtagere.

Flere unge piger skærer i sig selv
[Netavisen - link 03.01.06] DR
Et stigende antal unge skærer og skader sig selv med vilje. Den første kortlægning af problemets omfang viser, at hver sjette pige i en ganske almindelig 8. eller 9. klasse har gjort skade på sig selv. For langt de flestes vedkommende sker det ved, at pigerne skærer i sig selv.

6 års nedskæringer skader uddannelseskvaliteten
[Netavisen - link 02.01.06] Politiken
På seks år har universiteterne fået skåret undervisningsbevillingerne med syv procent i gennemsnit. Vi kan ikke uddanne kandidater så godt, som vi vil, advarer rektorer.

Svensk demokrati-opråb beder om norsk reaktion
[Netavisen - link 02.01.06] Klassekampen (no)
- Det ville være utrolig interessant at få en afklaring fra den norske regering om, hvordan den stiller sig til EU's terrorliste, særlig i lyset af den internationale selvbestemmelse, Norge fejrede i 2005, reflekterer Eva Myrdal, redaktør af Folk i Bild og medunderskriver på det aktuelle svenske initiativ til støtte for befrielseskamp og demokrati.

Flagbrændings-forbud kræves af DF
[Netavisen - link 02.01.06] Modkraft
Dansk Folkeparti vil stille forslag om, at afbrænding af dannebrog skal kunne straffes med fængsel i op til to år. Og det samme skal gælde, hvis man på anden måde forhåner Danmark, dannebrog eller danske nationalitetsmærker.

Med de grønne for krigen og eliten
[Netavisen - link 02.01.06] Yelah (sv)
Miljøpartiet i Sverige er en trofast støtte til Perssons socialdemokratiske regering. I denne egenskab har partiet været en katastrofe for miljøkampen og en støtte for krig og reaktion.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder