Netavisens nyhedslinks uge 52
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Australiere imod krigen i Irak
[Netavisen - link 31.12.05] DR
Tilslutningen til Australiens deltagelse i krigen i Irak er faldet brat, og nu mener to tredjedele af australierne, at det var forkert at gå i krig mod Saddam Husseins styre i Irak.

Nødskrig fra den irakiske Niniveh provins
[Netavisen - link 31.12.05] Antiimperialistisk Camp (eng)
Et opråb fra Niniveh´s provinsråd, imod besættelsen og besættelsesstyrkernes krigsforbrydelser, med terror, etniske urdrensning og anvendelse af masseødelæggelsevåben mod det Irakiske folk.

Bolivias nye leder i Havanna
[Netavisen - link 31.12.05] DR
Bolivias kommende præsident, Evo Morales er ankommet til den cubanske hovedstad. Morales indsættes den 22. januar som den første præsident af indiansk afstamning i Bolivia. Han er samtidig den første præsident siden det sidste militærregimes fald i 1982, der er blevet valgt i første valgrunde. Morales skal møde den cubanske leder Fidel Castro, og besøget i Havanna opfattes overalt som et klart signal om den kommende bolivianske regerings politiske orientering.

Sultestrejke på Guantanamo breder sig
[Netavisen - link 30.12.05] DR
Antallet af fanger, der sultestrejker på Guantanamo-basen er steget kraftigt i den seneste uge. Ifølge BBC Online er der nu mindst 84 fanger i sultestrejke. Godt halvdelen, 46, skal have sluttet sig til aktionen den 25. december.
læs også
FN "bekymret" over tvangsfodring
[Netavisen - link 30.12.05] DR
Der er troværdige rapporter om, at sultestrejkende fanger på den amerikanske Guantanamo-base på Cuba bliver tvangsfodret på en "grusom måde". Det siger FN's særlige rapportør, Manfred Nowak.

Japan skal udvikle olie i iransk oliefelt
[Netavisen - link 29.12.05]Aljzeera (eng)
Det oliefattige Japan starter næste år massiv olieudvindeing i Iran på trods af amerikansk modstand.

EU-lande løber fra CO2-løfter
[Netavisen - link 29.12.05] Ingeniøren
Kun få EU-underskrivere vil leve op til Kyoto-målene om CO2-udslip, vurderer en tænketank. Det vil kræve handling fra 10 ud af 15 EU-lande, hvis de skal nå Kyoto-målene om CO2-udslip, vurderer Instituttet for Public Policy Research (IPPR).
Kun Storbritannien vil leve op til sine pligter, fulgt af Sverige.

Bush prøvede at stoppe avisartikler
[Netavisen - link 26.12.05] DR
Chefredaktørerne for såvel The New York Times som The Washington Post er blevet indkaldt til møder med præsident Bush , fordi Det Hvide Hus ønskede at stoppe offentliggørelsen af artikler, man anså for skadelige for den nationale sikkerhed, skriver kommentatoren Howard Kurtz i Washington Post.

Er USA's tidligere Irak ambassadør April Glaspie stadig udsat for mørkelægning
Netavisen - link 26.12.05] uruknet.info (eng)
Det er nu mere end 15 år siden USA's Irak ambassadør April Glaspie ved et møde i Irak gav Saddam Hussein grønt lys til at gå ind i Kuwait. En fælde som kom til at koste Irak dyrt og som var USA's påskud for angreb på Irak i den første Golf krig

Antidemokratisk 'demokratihjælp'
[Netavisen - link 26.12.05] International Relations Center (eng)
Goebbels' gamle devise om, at en megastor løgn virker bedre end små løgne, søges ført ud i livet af USA's groteske "demokratiseringsstøtte" i f.eks. Latinamerika, hvor især Hugo Chávez' Venezuela er en torn i øjet. Det amerikanske "demokratiseringsinstitut" støtter således bagmændene bag et kup mod den valgte præsident i 2002. De beskidte aktiviteter garneres med et tykt lag surrealistisk propagandistisk flødeskum.

Enke efter Arroyos terror
[Netavisen - link 26.12.05] Klassekampen (no)

Arroyo-regimet på Filippinerne holdes politisk, økonomisk og militært på benene af USA og regnes officielt med i kategorien af 'demokratiske' lande. En mere sandfærdig beskrivelse er, at det er et slet kamufleret, statsterroristisk militærdiktatur.

Kommunisme-forbud på trapperne
[Netavisen - link 26.12.05] Flamman (sv)
Det næststørste parti i Tjekkiet, KSCM, trues med forbud fra februar, da det pga. sit kommunistiske navn falder ind under loven om forbud mod kommunistiske organisationer og propaganda, som da efter alt at dømme indføres.

        _________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder