Netavisens nyhedslinks uge 45
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

USA: Terrormistænkte må ikke bruge domstole
[Netavisen - link 12.11.05] Politiken
Fangerne på Guantánamo har anlagt stribevis af sager ved civile domstole. Det distraherer efterforskningen af terror og skal stoppes, siger senator. Ny lov nægter indsatte på Guantànamo adgang til USA's retsvæsen

Tysk regering ventes mødt af demonstrationer
[Netavisen - link 12.11.05] Politiken
Den nye tyske samlingsregering må indstille sig på en bølge af protester. Momsstigning får hård medfart hos vælgere, fagforeninger og erhvervsfolk. Selv kalder partierne aftalen for 'ideel'.

IraK: Civile betaler prisen
[Netavisen - link 12.11.05] Aljazeera.com.me (eng)
USA straffer de civile irakere fordi de ikke bekæmper eller angiver modstandsfolkene iblandt dem. Tusinder civile irakere er enten blevet dræbt eller forflyttet. USA gør brug af den samme taktik som blev anvendt i Vietnam.

Oprøret i Frankrig
[Netavisen - link 11.11.05] Proletären (sv)
Det er ikke noget apolitisk oprør, sådan som det fremstilles af diverse medier. Oprøret retter sig imod det etablerede Frankrig og i særdeleshed imod den person som er blevet talsmand for det etablerede Frankrigs foragt for de fattige og udstødte. Kravet er at Sarkozy skal gå af.

Terminatorens mareridt
[Netavisen - link 11.11.05] Modkraft
Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger har netop tabt en vigtig folkeafstemning om fire forslag om nedskæringer, privatiseringer og mere magt til guvernøren.

False Flag eller indifferens?
[Netavisen - link 11.11.05] inmediares.dk, Rhina Dhahir
Et antal israelske statsborgere blev evakueret fra det bomberamte Radisson-hotel i Amman, før selvmordsbomberen skabte død og ødelæggelse. Ingen israelere blev dræbt. Nu er denne nyhed dementeret og fjernet.

Frankrig i undtagelsestilstand
[Netavisen - link 10.11.05] Modkraft
Selvom 40 franske byer blev erklæret i undtagelsestilstand, blev flere hundrede biler for 14. nat i træk brændt af.

Blair's anti-terrorlov skudt i sænk
[Netavisen - link 09.11.05] Politiken
Blairs forslag om en ny antiterror-pakke er blevet stemt i graven. Det er hans første store politiske nederlag igennem otte år som regeringsleder.

Topdiplomat: Irak skaber mere terror
[Netavisen - link 09.11.05] Politiken
Premierminister Blair er medskyldig i den katastrofale udvikling i Irak, siger tidligere britisk ambassadør i USA. Krigen skaber terror i Europa, mener han.

Se her dokumentar videoen "Falluja - den skjulte massakre"(eng)
[Netavisen - link 09.11.05] Rai.News
Italiensk TV, Rai, har vist dokumentarfilmen "Falluja - den skjulte massakre "der afslører USA's krigsforbrydelser og benyttelse af fosforbomber imod militær og civile under angrebet på Falluja november 2004. Hvornår vises den i Dansk TV?
USA bruger fosforbomber i Iraq
[Netavisen - link 09.11.05] BBC (eng)

FN's Mehlis rapport miskrediteret: Spionage mod Syrien?
[Netavisen - link 09.11.05] MediaMonitors.Net (en)
FN's undersøgelsesleder Detlev Mehlis rolle i undersøgelsen af La Belle bombningerne i Berlin i 1986 rejser alvorlig spørgsmål om hans rolle i undersøgelsen af mordet på Harri. Dengang dækkede han som anklager over USA's, Israel's og Tysk efterretningsvæsens interesse i terrorist angrebet i 1986.

Vip Damaskus

[Netavisen - link 08.11.05] Washington Post (en)
Sidste år modtog det amerikanske efterretningsvæsen og militærplanlægger besked om at udarbejde en up to date liste over mål på Syrien og forøge deres forberedelser på potentielle militære aktioner imod Syriens hovedstad Damaskus

De franske unge trodser trussel om udgangsforbud
[Netavisen - link 08.11.05] Politiken
For 12. nat i træk kom unge franskmænds frustration til udtryk i form af optøjer i Frankrigs større byer trods trusler om udgangsforbud.

Iransk oliebørs: En trussel mod petrodollaren?
[Netavisen - link 08.11.05] Al Jazeerah
Iran's beslutning om at oprette et oliemarked og udledningscentral næste år skyldes primært Iran's ønske om at afregne meget af sin handel i Euro og ikke i dollars. Planen er at gøre Iran til hovedcentral for oliehandel i regionen

Hadet ligger lige under overfladen i Bobigny
[Netavisen - link 08.11.05] Politiken
Frustrationen får frit løb ved retten i den urolige forstad, Bobigny, hvor de anholdte fra de seneste to ugers parisiske uroligheder får hastebehandlet deres sager.

Revolterende franske unge kræver indenrigsministers afgang

[Netavisen - link 07.11.05] Politiken
Den franske integrationsmodel har fejlet og forstæderne er blevet eksploderende heksekedler. De unge vil af med den forhadte indenrigsminister
Uro i Frankrig truer med at brede sig til nabolande
[Netavisen - link 07.11.05] Politiken

Budskabet fra Frankrig: Vågn op alle sammen
[Netavisen - link 07.11.05] Al Jazeerah.info (eng)
De hundredevis af biler som er blevet brændt i de franske gader er ligbål, der markerer eksponering af en fransk disillusion: At besværgelsen om "frihed, lighed, broderskab"for ikke hvide franske mænd og kvinder dækker over en anden virkelighed: undertrykkelse, diskriminering, udstødning.

Franske marginaliserede unge har ret til revolte
[Netavisen - link 07.11.05] Anti Imperialist Camp (eng)
Udbruddet af den folkelige vrede fra unge immigranter er en protest mod at være ladt tilbage i en nyliberal kapitalisme uden fremtidsudsigter

Amerikanske sagførere kræver stop for forfølgelsen af Joma Sison
[Netavisen - link 07.11.05] Defend (eng)
Amerikanske jurister kræver stop for den amerikanske regering's forsøg på at skade prof. Joma Sison og få ham udvist af Holland, hvor Sison hidtil har haft politisk asyl men er kommet på EU's og Hollands terror liste på anmodning fra USA. Sison er chefrådgiver for Phillipinernes Nationaldemokratiske Front

Reformismens platte fælde om "En bro ind i fremtiden"
[Netavisen - link 07.11.05] Proletaren (sv)
Sveriges socialdemokrati har holdt kongres med Bill Clinton som taler præsenteret som "en progressiv ven". Det socialdemokratiet bygger er nødudgange for at redde kapitalismen ind i fremtiden

Lyset fra Den Store Oktoberrevolution stråler stadig
[Netavisen - link 07.11.05] Viet Nam News Agency (eng)
Det vietnamesiske folk fejrer Oktoberrevolutionens 88-års-dag: Lyset fra den inspirerede det vietnamesiske folk til dets frihedskamp gennem årtier.

Europæisk apartheid
[Netavisen - link 07.11.05] Nationen (no)
Det officielle Frankrigs reaktion på "raceoptøjerne" viser, at vejen fra retsstat til politistat er skræmmende kort, hedder det i en lederartikel i det norske Nationen.

Protester mod Bush i Brasilien
[Netavisen - link 07.11.05] Indymedia Brasilien
Bush er nået til Brasilien - og mødes af nye protester. Fotos fra en af de mange protestmanifestationer.
Se mere på
Indymedia Brasilien

USA rekrutterer Irak-hipoer blandt fattige peruanere
[Netavisen - link 07.11.05] Flamman (sv)
35 dollar om dagen i Irak jævnført med otte dollar om dagen hjemme i Peru lokker hundredvis af tidligere soldater med erfaring fra nedkæmpelsen af guerillaer. Det private firma Triple Canopy står for leverancen af imperialistisk kanonføde.

Bolivias skæbnevalg er udskudt
[Netavisen - link 07.11.05] Flamman (sv)
Den revolutionære krise i Bolivia har nået til den fase, hvor borgerskabet aflyser et valg, som socialisterne forventedes at vinde. Udviklingen peger mod USA-støttet militærkup og/eller voldelig revolution.

Kvindeslaveriet vokser
[Netavisen - link 07.11.05] Kontradoxa
Traffickingbegrebet har skabt en definitionskrig, og pro-prostitutionslobbyen ser helst, at vi fortaber os i at diskutere prostitution som kvinders frie valg, empowerment og frivillig migration som en fattigdomsbekæmpende strategi, og at vi dermed ser bort fra kønsmagtperspektivet: manden, der køber, og kvinden, der købes.

Undertrykkelse og væbnet modstand i det fascistiske Colombia
[Netavisen - link 07.11.05] Indymedia
I et udførligt interview forklarer Eduardo Carreño Wilches, som er medlem af advokat-kollektivet "José Alvear Restrepo" i landets hovedstad Bogotá, hvordan regeringen dagligt krænker de mest elementære menneskerettigheder og stempler dem, som gør modstand mod den statslige sociale og politiske undertrykkelse, som terrorister.

Muslim-registrering i USA
[Netavisen - link 07.11.05] Telemarksavisa (no)
En såkaldt menneskeretsafdeling (!) inden for USA's ministerium for indre sikkerhed råder nu landets muslimer til frivilligt at registrere sig. "For deres egen skyld."

Solidaritet med Irans modstand mod at underordne sig USA imperiet
[Netavisen - link 07.11.05] Anti Imperialist Camp (eng)
Irans præsidents udtalelse om at fjerne Israel fra kortet udtrykker ikke andet end den klassiske antizionistiske holdning til Palæstinas befrielse som ikke vender sig imod jøder eller jøders tilstedeværelse i Palæstina. Men stiller spørgsmål ved staten Israel som en stat for jøder

Integration må være frivillig
[Netavisen - link 07.11.05] The Guardian (eng)
Leder i den britiske avis The Guardian som kommenterer slumrevolten i Frankrig: "Kollektiv solidaritet vokser op fra bunden, og den næres af økonomisk udvikling, socialt engament og jobs, ikke af flag-vifteri og loyalitetserklæringer."

Bush vidste at efterretninger om Irak var falske
[Netavisen - link 07.11.05] Politiken
Irak har biologiske og kemiske våben og træner al-Qaeda i at bruge dem, advarede den amerikanske præsident George W. Bush gentagne gange i månederne op til invasionen af Irak selvom han minimum vidste at kilden til oplysninger iflg. efterretningsrapport muligvis var fuld af løgn

Stigende kritik af Kinas sundhedssystem
[Netavisen - link 07.11.05] Politiken
Det kinesiske sundhedssystem der var gratis for alle mens Kina var socialistisk har under det pseudo kommunistiske system udviklet sig  til et mareridt især for den fattige befolkning fra landet, der søger arbejde i byerne. Råkapitalismen kræver sine ofre

Alternativ amerikansk topmøde erklæring
[Netavisen - link 07.11.05] Indymedia Washington DC
Forslaget til altrnative Mar al Plata topmøderklæring imod militarisme og amerikas rolle i verdens usikkerhed

_____________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder