Netavisens nyhedslinks uge 32
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue - Opdateringer længere nede på siden

Bush truer Iran
[Netavisen - Link 14.08.05] Politiken
Hvis Iran ikke giver sig i atomstrid, så vil USA's præsident George W. Bush ikke udelukke magtanvendelse.

USA standser nye billeder fra Abu Ghraib
[Netavisen - Link 14.08.05] Politiken
USA's forsvarsministerium frygter, at offentliggørelse af nye billeder af overgreb i Abu Ghraib fængslet vil hjælpe irakiske oprørerne med at rekruttere folk.

International politiaktion bag sidste års angreb på Indymedia
[Netavisen - Link 12.08.05] Indymedia dk (mest eng)
I historien om FBIs aktion mod Indymedia-netværket den 7. oktober 2004 dukker efterhånden flere interessante detajler op, som afdækker konturene af noget, der ligner en international politiaktion mod samfundskritisk ytringsfrihed på internettet.

'FN' kræver stop for Irans atomaktiviteter
[Netavisen - Link 12.08.05] Politiken
FN's atomagentur tilslutter sig en EU-resolution, der kræver et fuldt stop for Irans atomaktiviteter. Iran kalder kravet uacceptabelt og ulovligt.

Verdens sult kan nu stilles
[Netavisen - Link 11.08.05] Politiken
Forskere har fundet den genetiske kode for ris. Så nu kan landmænd i princippet producere mad nok til verdens sultende. Opdagelsen kaldes 'en milepæl'.

Den irakiske modstand kan fortsætte kampen i et årti
[Netavisen - Link 09.08.05] Komiteen for et Frit Irak
Interview med Salah Al-Mukhtar. Al-Mukhtar var i perioden 1993-1998 chefredaktør på det irakiske dagblad Al-Jumhuriya (Republikken) og fra 1999 til 2003 Iraks ambassadør i Indien. I dag lever han i eksil i Yemen, som ifølge ham selv blot er et midlertidigt opholdssted på vejen tilbage til Irak.

Professor: Blair-udspil mod radikale muslimer er forhastet
[Netavisen - Link 09.08.05] TV2 Fyn
Dansk islam-ekspert: Blair-regeringen vil komme til at fortryde planlagt lovtiltag mod radikale, muslimske personer og organisationer i Storbritannien.

Seje kællinger ved fronten
[Netavisen - Link 08.08.05] Flamman (sv)
Mere end fyrre procent af de 20.000 guerillasoldater i colombianske Farc-EP er kvinder. De er frygtede, bevidner soldater, som er blevet interviewet efter strider med kvinderne. Flammans Latinamerikareporter Dick Emanuelsson har truffet flere af disse kvinder og giver her et portræt af guerillakvinden Susana.

USA og Sydamerika
[Netavisen - Link 08.08.05] International Relations Center (eng)
USA er begyndt at få alvorlige vanskeligheder med at kontrollere sin traditionelle syd amerikanske baggård militært og økonomisk. Især Brasilien er faktisk stærk nok til at promovere sin egen regionale stormagtsdagsorden, og landet forbereder sig på at modstå et amerikansk angreb. USA forsøger at dække over det stigende omfang af sit militære engagement i Sydamerika ved at hyre dertil indrettede paramilitære lejetropper.

USA og Usbekistan 4
[Netavisen - Link 08.08.05] Orientering (radio)
Usbekistan har opsagt amerikanernes besiddelse af Kharsi-Khanabad-basen, som er af stor vigtighed for USA, der oprettede den som udgangspunkt for angrebet mod Afghanistan i 2001. Det usbekiske styre har hidtil været en lydig amerikansk klient, men søger nu at underlægge sig Rusland og/eller Kina.

Brune militærlove undervejs
[Netavisen - Links 08.08.05] Orientering (radio)
Til undsætning for krigens lov  Parameters (eng)
Den amerikanske hær arbejder med udgangspunkt i Guantánamo-problematikken på at skrive en ny militærlovgivning af de facto åbent fascistisk tilsnit, som krænker den internationale folkeret, og som kan anvendes til at legalisere USA's repressive metoder.

Hvad sker der i Palæstina?
[Netavisen - Link 08.08.05] Indymedia Danmark
Alt imens verdens offentlighed koncentrerer sig om den iscenesatte israelske tilbagetrækning i Gaza, forcerer Sharon-regeringen bosættelserne i og omkring det arabiske Østjerusalem og i Jordan-dalen. Israelske og palæstinensiske venstrefløjsfolk kalder Israels tilbagetrækning fra Gaza-striben for et stort propagandanummer, der i virkeligheden er et skalkeskjul for en omprioritering af den hidtidigt førte besættelsespolitik.

_____________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder