Netavisens nyhedslinks uge 20
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue - Opdateringer længere nede på siden

USA i vanskeligheder med sin allierede i Uzbekistan
[Netavisen - link 19.05.05] Af Jim Lobe, AntiWar (eng)
Massakren i Uzbekistan, begået af USAs nære allierede i 'krigen mod terror' den uzbekiske præsident Islam Karimov, har skabt vanskeligheder for Bush og Co., der hævder at støtte globalt demokrati. Men heldigvis kontrollerer man jo også de globale massemedier ...

Terrormistænkt asylansøger giver Bush problemer
[Netavisen - link 18.05.05] Politiken
Eksilcubaneren og antikommunisten Luis Posada Carriles, der er anklaget for bombningen af et cubansk fly og andre attentater, er blevet tilbageholdt i USA efter at have søgt om asyl. Bush har 48 timer til at afgøre om han frihedskæmper eller terrorist.
Se også
Posada - eksilcubansk storterrorist SF Chronicle (eng)

Budskab fra den irakiske modstands generalkommando
[Netavisen - link 18.05.05] albashra.net (eng)
Et budskab fra den irakiske modstands generalkommando fra 16. maj om de amerikanske besættelsesstyrkers nederlag i kampen om Al-Qa'im - den såkaldte 'Matador'-aktion, som amerikanerne hævder var en succes og den største militæroperation efter slaget om Falluja.

Retssag mod desertør i USA: Dommeren dømmer krigene i Jugoslavien, Afghanistan og Irak ulovlige
[Netavisen - link 18.05.05] Socialist Worker (eng)
En amerikansk soldat, som af samvittighedsgrunde nægtede at tage tilbage til Irak (hvor han havde overværet barbariet i Abu Ghraib), skulle efter anklagerens forlangende 9 måneder i spjældent. Men dommeren var enig med den anklagede og forsvarets vidne, antikrigsadvokaten Marjorie Cohn. Dommer Lt. Cmdr. Robert Klant erklærede: "- Regeringen har bevist, at enhver tjenestegørende soldat har rimelig grund til at mene, at krigene i Jugoslavien, Afghanistan og Irak var ulovlige' - og gav soldaten en meget mild dom.

Israel: Apartheid revner
[Netavisen - link 16.05.05] Orientering (radio)
En ny israelsk menneskeretsorganisation, Yesh Din, der kæmper for mere retfærdighed for palæstinenserne, vil forsøge at tvinge det israelske politi og retssystem til at underlægge bosætterne på Vestbredden almindelige retsprincipper.

Irak: Modstandskampen vil rense sig
[Netavisen - link 16.05.05] Flamman (sv.)
Næsten alle den irakiske befrielsesbevægelses angreb retter sig imod fuldt legitime mål. Et meget lille mindretal af ekstremister skader imidlertid modstandskampen med deres angreb på civile, og disse elementer er nu selv kommet på den rigtige, patriotiske modstandsbevægelses måltavle.

Venezuela: Taktik-ændring hos klassefjenden
[Netavisen - link 16.05.05] Flamman (sv.)
Venezuelas borgerskab er i defensiven, og nu forsøger dets partier at promovere en 'moderat venstreorienteret' politik for at lægge afstand til de forgangne års kupforsøg.

_______________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder