Netavisens nyhedslinks uge 12
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue - Opdateringer længere nede på siden


Antikrigsprotester verden over 19. marts 2005
Stop besættelsen af Irak!

Billedserie fra New York
Workers World

Billeder fra i San Francisco

Billeder fra London
Indymedia UK

Foto fra London

 

Medierne nedtoner historisk protestdag
[Netavisen - link 23.03.05] thruthout (eng)
De store amerikanske medier dækkede bevidst de store protester den 19. marts meget ringe. Over 800 byer og lokalsamfund i USA oplevede antikrigsprotester. Soldater og pårørende deltog i betydeligt omfang. Det skal verden ikke vide.

Sovjetisk sikkerhedschef: USA bruger krigen mod terror til at røve verdens oliereserver
[Netavisen - link 23.03.05] MosNews(eng)
Med kampen mod international terrorisme som påskud prøver USA at sikre sig kontrol med verdens rigeste oliereserver, siger Leonid Shebarshin, tdl. chef for den russiske efterretningstjeneste udlandssektion.

Protester mod Unionsforfatning, Agenda 2010 og krig i Bruxelles
Den 19 marts havde en række EU-fagforeninger og sociale bevægelser, herunder Attac, indkaldt til 'fælleseuropæisk demonstration' i Bruxelles. 100.-120.000 (de officielle tal siger 50.000) deltog fra de fleste lande i Unionen - især central- og østeuropæiske. Den afholdte spå baggrund af EU-topmødet, som skal gøre halvvejs status over den såkaldte Lissabon-proces, der i 2010 skal gøre EU til 'verdens mest konkurrencedygtige økonomi' (Agenda 2010). Centralt på dagsordenen stod de såkaldte Bolkestein-retningslinjer, som vil tillade social dumpning på serviceydelser i unionen og undergrave de nationale overenskomstsystemer. Demonstranterne protesterede også mod EU-forfatningen, som er på vej gennem en række folkeafstemninger - og mod Irak-krigen.

Fotos fra Bruxelles (1)
Indymedia Belgien

Fotos fra Bruxelles (2)
Indymedia Belgien

Snapshots Bruxelles (3)
Indymedia Belgien

19. März - Europäischer Aktionstag in Brüssel
Indymedia Tyskland

Skjult dagsorden i EU
[Netavisen - link 22.03.05] Information
Bag den store Europa-ide optræder EU-Kommissionen som relæ for finans- og industrilobbyerne og som redskab for en stadig mere aggressiv liberalisme, hvis mål er total frihed for virksomhederne, streng regulering af staterne, lyder kritikken i række franske bøger om EU

Bekæmpelse af fattigdom blev væk i ny EU-plan
[Netavisen - link 21.03.05] Information
EU-Kommissionen har en stor plan for at skabe mere vækst og job. Men i de nye udkast er erklæringen om bekæmpelse af fattigdom blevet væk. Europæisk fattigdoms-netværk er 'chokeret', EU-parlamentarikerne og interesseorganisationerne tolker det som et rigtigt dårligt tegn

Udsigt til fransk nej ryster EU Berlingske Tidende
En meningsmåling peger for første gang mod et nej i Frankrig til EU-forfatningen ved folkeafstemningen om to måneder. EU-Kommissionen vil nedtone det omstridte servicedirektiv.

Wolfowitz må væk
[Netavisen - link 21.03.05] Modkraft
USA's viceforsvarsminister Paul Wolfowitz må ikke blive chef for Verdensbanken. Det er mere end 1.200 udviklingsorganisationer fra 68 lande enige om.

Tysk undergrundsblad beslaglagt
[Netavisen - link 21.03.05] Modkraft
I Berlin har et stort politiopbud beslaglagt 500 eksemplarer af det 29 år gamle venstreradikale undergrundsblad »Radikal«. To aktivister er fængslet.

Latinamerikanske tendenser
[Netavisen - link 21.03.05] Orientering (radio)
Med indsættelsen af Uruguays nye præsident forleden blev en politisk tendens i Latinamerika endnu engang understreget: USA's sydlige naboer går mod venstre og søger i stigende omfang at markere sig som en selvstændig blok i forhold til Washington og verden i øvrigt. Hos nogle vækker den udvikling automatisk bekymring, men i virkeligheden er der tale om en meget moderat venstredrejning.

USA er skidebange for Latinamerikas proletariat
[Netavisen - link 21.03.05] Klassekampen (no.)
USA taler nu næsten åbent om sine fascistiske kup-planer rettet mod det spæde demokratiske Venezuela - og begrunder dem med, at Hugo Chávez er en "trussel" imod flere latinamerikanske lande. Det sker samtidig med, at man i Venezuela har påbegyndt en demokratiseringsfase med direkte jord-konfiskationer over for godsejere. Og Chávez afsværger åbent ideen om reform-kapitalisme med et menneskeligt ansigt, som han tidligere har været fortaler for.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder