Netavisens nyhedslinks uge 10
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Britisk antiterrorlov vedtaget af Overhuset
[Netavisen - link 12.03.05] Politiken
Storbritanniens Overhus, parlamentets andetkammer, har vedtaget premierminister Tony Blairs antiterrorlov, og afslutter dermed en bitter todages magtkamp.

USA rydder op på Guantánamobasen
[Netavisen - link 12.03.05] Modkraft
»Hvis vi ikke må behandle fangerne, som vi har lyst til, kan det også bare være lige meget«. Omskrevet fra diplomat-sprog er det nogenlunde, de amerikanske forsvarsmyndigheders holdning til de 540 fanger på Guantánamobasen. Fremfor at behandle fangerne efter internationale bestemmelser, vil Pentagon nu overføre halvdelen af dem til fængsler i Saudi-Arabien, Afghanistan og Yemen.

Børn ned til 11 år i Abu Ghraib-fængslet
[Netavisen - link 11.03.05] Politiken
Der har været børn ned til 11 år i det berygtede Abu Ghraib-fængsel i Irak, viser nye dokumenter, der også giver nye eksempler på mishandling i fængslet.

Massemediernes oversete katastrofer
[Netavisen - link 11.03.05] Modkraft
Nyhedsbureauet Reuters har i samarbejde med en britisk tænketank forsøgt at afdække, hvorfor nogle af verdens største problemer lider under mangel på opmærksomhed i de internationale medier.

Amerikansk marinesoldat: Historien om Saddams tilfangetagelse rent opspind
[Netavisen - link 10.03.05] 13WHAM (eng)
En tdl. amerikansk marinesoldat, der var med til at fange Saddam Hussein, siger at den officielle version er rent opspind. Saddam havde ikke 'gemt sig i et hul', men blev taget til fange i et beskedent hus efter en hæftig ildkamp, han selv deltog i - og hvor en amerikansk soldat blev dræbt.

FN undervurderer omfanget af malaria
[Netavisen - link 10.03.05] DR
Der er langt flere tilfælde af malaria på verdensplan, end WHO hidtil har anslået, viser en ny undersøgelse. En tredjedel af jordens befolkning er i fare for at blive smittet. Fejlskønnet kan få katastrofale følger.

USA: Fængslede må ikke kontakte diplomater
[Netavisen - link 10.03.05] DR
USA trækker sig ud af en international konvention, som landet selv står bag. Konventionen handler blandt andet om, at borgere, der fængsles i et fremmed land, har ret til at kontakte sit hjemlands diplomater.

Amerikanske soldater skal lære at skelne ven fra fjende
[Netavisen - link 10.03.05] DR
Amerikanske soldater er så hurtige på aftrækkeren i Irak, at de nu får specialtræning, som skal forhindre, at de skyder på allierede. Det skriver den britiske avis The Times. Alene i det sydlige Irak er der registreret 32 angreb mod britiske og andre allierede køretøjer i de seneste 12 måneder - alle udført af allierede soldater. Langt de fleste af angrebene blev udført af amerikanske soldater.

Gigantdemonstration i Beirut mod amerikansk/israelsk indblanding
[Netavisen - link 09.03.05] Al Jazeera (eng)
Omkring 2 millioner (Al Jazeera siger forsigtet mindst 1½ mio.) demonstrerede i den libanesiske hovedstad Beirut mod amerikansk, fransk og israelsk indblanding i Libanon - og imod (USAs) antisyriske kampagne, som er blevet blæst op i de vestlige medier i de seneste uger.

Tyskland ned i økonomisk sort hul
[Netavisen - link 09.03.05] Berlingske Tidende
Dt går rigtig skidt for Danmarks største eksportmarked, Tyskland. Væksten går ned, ledigheden op. Den udvikling vil trække Danmark med ned, hvis den trækker ud i årevis

Ny skandale om overgreb på irakiske fanger
[Netavisen - link 09.03.05] DR
Den amerikanske avis The Palm Beach Post fik i lørdags adgang til en DVD, der viser billeder af amerikanske soldater fra Floridas Nationalgarde, der, under et sammenstød i den irakiske by Ramadi, sparker en døende irakisk fange og bruger en afdød irakisk fanges hånd til at 'vinke' til kameraet.

Italienerne og Sgrena-sagen
[Netavisen - link 09.03.05] Orientering (radio)
Amerikanske soldaters drab på en ledsager til en frigiven italienske journalist i Irak i fredags har oprørt hele Italien og gjort det sværere for Berlusconi-regimet at fastholde sine tropper der.

USA imod retten til fri abort
[Netavisen - link 09.03.05] Orientering (radio)
I årevis har USA markeret sig på internationale konferencer om kvinders rettigheder og befolkningsudvikling med en stærk modstand mod retten til fri abort. På FN's aktuelle 10-års markering af den store kvindekonference i Beijing i 1995 har USA igen forsøgt at presse sin modstand mod fri abort igennem.

Kvinder demonstrerer for stemmeret i Kuwait
[Netavisen - link 08.03.05] Politiken
Omkring 500 aktivister demonstrerede mandag uden for parlamentet i Kuwait for at kræve stemmeret for kvinder.

Angrebet på den italienske journalist: Et angreb på uafhængig journalistisk
[Netavisen - link 08.03.05] Democracy Now (eng)
Interview med en af bagmændene bag Il Manifesto og med den italienske journalist Giuliana Sgrena om det amerikanske drabsforsøg på hende, da hun blev løsladt fra sit fangenskab hos gidseltagere i Irak

Blairs anti-terrorlov faldt i Underhuset
[Netavisen - link 08.03.05] DR
Det britiske Overhus sagde i går nej til Blair-regeringens antiterrorlov, så det er stadig op til en dommer at afgøre, om de personlige frihedsrettigheder skal indskrænkes.

Rapport: Den amerikanske hær mistede kontrol over Irak tre måneder efter invasionen
[Netavisen - link 08.03.05] World Tribune (eng)
En rapport fra den amerikanske hær konkluderer, at kontrollen med Irak allerede gik tabt tre måneder efter invasionen i 2003 - og stadig ikke er blevet genoprettet.

US-soldaterne i Irak fyrer løs på venner og fjender
[Netavisen - link 08.03.05] Yahoo (eng)
'Friendly fire' - fra skydegale amerikanske soldater ved checkpoints og hvor de ellers slippes løs - rammer tildels i flæng - også allierede soldater.

USA og Israel stod bag statsmands-drab
[Netavisen - link 07.03.05] Flamman (sv.)
Mordet på den tidligere libanesiske statsminister tjener USA, Israel og den libanesiske højrefløj og er i stik modstrid med Syriens interesser, mener en libanesisk iagttager. Han mener ikke, at USA har styrke til at invadere Syrien, men derimod kan opnå at presse syrerne til at støtte sig i bl.a. okkupationen af Irak.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder