Netavisens nyhedslinks uge 09
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Berlusconi mistænkes for at score millioner til sine børn
[Netavisen - link 04.03.05] Politiken
Berlusconi i centrum for ny sag, der igen retter opmærk-somheden på interessekonflikten mellem at være politiker og erhvervsmand. Denne gang er regeringschefens børn i central rolle.

’Cederrevolutionen forener libaneserne under samme flag’
[Netavisen - link 03.03.05] Information, Af Robert Fisk
Sådan lyder påstanden fra den selvbestaltede frihedshelt, druser-lederen Walid Jumblatt, men Libanons shiamuslimer – herunder Hizbollah-militsen – er ikke med i det kor, der kræver syrisk troppe-tilbagetrækning nu.

»Agent Orange« på anklagebænken
[Netavisen - link 02.03.05] Modkraft
Tre vietnamesiske statsborgere har sagsøgt amerikanske kemikalievirksomheder for deres medvirken i Vietnamkrigen, hvor virksomhederne leverede det giftige dioxinstof Agent Orange, som blev sprøjtet ud over de vietnamesiske skove. Træerne tabte bladene, så amerikanerne nemmere kunne se fjenden.

De Ti Bud for højesteret
[Netavisen - link 02.03.05] Politiken
Må De Ti Bud hænge til skue i de sekulære amerikanske retssale? Spørgsmålet ender nu i USA's højesteret.

To dræbt under Haiti protestmarch
[Netavisen - link 01.03.05] BBC (eng)
To demonstranter blev dræbt under en march til støtte for præsident Aristide, der blev afsat ved et amerikansk kup for et år siden.

I Vermont gør et møde i lille by oprør over Irak-krigen
[Netavisen - link 01.03.05] Yahoo (eng)
Et lillebysamfund i USA: Kun 1800 indbyggere. En håndfuld har været sendt til Irak i krigen. Men alle kender nogen, der er sårede eller tilmed døde dér. Nu vil mange af dem ikke være med længere ...

Østrigsk aktivist stadig fængslet i Tyrkiet
[Netavisen - link 01.03.05] Modkraft
I over to uger har den østrigske solidaritetsaktivist Sandra Bakutz været fængslet i Istanbul. Den 30-årige kvinde har i mange år været engageret i kampen for menneskerettigheder i Tyrkiet.

Nye anklager mod Blair om Irak-løgn
[Netavisen - link 01.03.05] Modkraft
Nye oplysninger peger på, at den britiske premierminister Tony Blair forpligtede sig til et militært angreb på Irak allerede et år før krigen blev indledt, skriver det britiske dagblad The Independent. Hvornår kom Fogh egentlig med?

Modstandskampen er Iraks eneste legitime repræsentant
[Netavisen - link 28.02.05] Proletæren (sv.)
- Det første formål med valget i Irak er at skabe en "legitim" regering, som skal underskrive militære og økonomiske aftaler med USA, som skal gælde i lang tid fremover, siger Sammi Alaa fra den Patriotiske Alliance. - Kontrollen over den irakiske olie skal gives til amerikanske virksomheder. USA bygger militærbaser uden for storbyerne for at garantere, at disse aftaler følges. Det andet formål er, at USA, som en udvej, når okkupationen mislykkes, har forberedt Iraks deling gennem at skabe en grobund for etniske og religiøse konflikter.

USA's skoler med stormskridt tilbage til tidlig middelalder
[Netavisen - link 28.02.05] Yelah (sv.)
Det kristne højre i USA er med succes i gang med at undergrave delstaternes mulighed for at undervise i videnskabelig udviklingslære. De skal i stedet indoktrinere ungerne med Biblens fortælling om, at jorden blev skabt på syv dage af en gud.

Vil stille USA til ansvar for klimaforværring
[Netavisen - link 28.02.05] Flamman (sv.)
ICC, som repræsenterer de 155.000 inuitter i Arktis, kæmper for at få stillet USA til ansvar for ødelæggelsen af inuitternes kultur og levegrundlag pga. klimaforandringer forårsaget af drivhuseffekten.

Darfur-krigens ansvarlige
[Netavisen - link 28.02.05] Orientering (radio)
USA har et centralt ansvar for igangsættelsen af borgerkrigen i den sudanesiske region Darfur, der som bekendt går hårdt ud over civilbefolkningen. Måske netop derfor er spørgsmålet om imperialistisk intervention prekært i FN-systemet.

Østrigs racisme
[Netavisen - link 28.02.05] Orientering (radio)
Europarådets kommission mod racisme og intolerance kritiserer i sin seneste rapport Østrig for ikke at gøre nok for at sikre en menneskeværdig behandling af flygtninge, asylansøgere og nationale mindretal. Ganske vist er fremmedfjendske udtalelser fra Jörg Haiders Frihedsparti blevet sjældne på det sidste. Men til gengæld er hele det østrigske samfund blevet mere afvisende over for fremmede.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder