Netavisens nyhedslinks uge 05
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Muqtada Al-Sadr forlanger tidsplan for amerikansk tilbagetrækning
[Netavisen - link 05.02.05] Al Jazeera (eng)
Den irakiske shi'itiske leder Muqtada al-Sadr, som ikke deltog i det irakiske valg for 'ikke at blive Vestens lakaj', men heller ikke direkte opfordrede til boykot, forlanger nu en konkret tidsplan for tilbagetrækning af besættelsesstyrkerne.

Nyt våben til Irak: Grill demonstranter
[Netavisen - link 05.02.05] World Tribune (eng)
Den amerikanske hær har opfundte et nyt våben til massekontrol, som skal afprøves i Irak. Det drejer sig om mikrobølger, som får huden til 'irriteres' og 'folk til at løbe bort'. Det er 'ikke-dødeligt', og kan rettes mod mål inden for en kilometers afstand.

Klodens klima er mere følsomt end hidtil antaget
[Netavisen - link 05.02.05] Information
Det er ved at være for sent at udøve rettidig omhu for Jordens klima. Det viser den nyeste forskning. Risikoen for livstruende og uafvendelige forandringer er større, end man hidtil har antaget. Men usikkerheden er stor og politikerne tøver. De risikerer at blive tvunget til bratte og bekostelige indgreb, fordi de ikke valgte den gradvise omstilling i tide.

Aggression som 'demokrati': Iran næste mål
[Netavisen - link 03.02.05] Washington Times (eng)
George W. Buh's tale om nationens tilstand lovede ny aggression forklædt som 'demokrati'. Iran og Syrien i de næste mål for den fascistiske 'demokrati'-eksport.

Tysk arbejdsløshed stiger mod nye højder
[Netavisen - link 03.02.05] Politiken
Ikke siden Anden Verdenskrig har arbejdsløsheden i Tyskland været højere. I januar nåede antallet af arbejdsløse over de magiske fem millioner. Det skyldes især, at statistikken tæller tidligere bistandsmodtagere med.

Iraks sunni'er: Valget illegitimt
[Netavisen - link 03.02.05] Common Dreams (eng)
Sunni-muslimmerne vil ikke anerkende resultatet af det irakiske valg, eller den 'forfatningsgivende' forsamling, som bliver dannet.

Antarktis smelter hurtigere end beregnet
[Netavisen - link 02.02.05] Politiken
Iskappen over den vestlige del af Antarktis smelter seks gange hurtigere, end forskerne hidtil har regnet med. Hvis kappen fortsætter med at smelte, vil jordens vandstand stige med mindst fem meter. Forskerne er bekymrede.

Valget i Irak 2005 - valget i Vietnam 1967
[Netavisen - link 02.02.05] CensurNyt
I en kombination af ønsketænkning, historisk uvidenhed og ren og skær propaganda, bliver valget i Irak udlagt som en succes for besættelsesmagten (herunder Danmark).

Valgfarcen i Irak: Vi har set det før
[Netavisen - link 31.01.05] Proletæren (sv.)
Hensigten med bluffvalget er at forsøge at give legitimitet til okkupationen og beslaglæggelsen af den irakiske olie. Parodien er en gentagelse af valgene under det amerikanske marionetstyre i Syd-Vietnam i 1960'erne. Valgfarcen er mest rettet mod de folkelige opinioner i vesten.

Krigspropagandavalget
[Netavisen - link 31.01.05] Klassekampen (no.)
Valget i Irak har ingen folkeretlig legitimitet. Det betyder ikke, at Iraks befolkning vender ryggen til valget. Men hvis valgdeltagelsen bliver højere end antaget, skyldes det andre grunde end den, USA's propagandaapparat vil forkynde.

Modstandskampen vinder frem
[Netavisen - link 31.01.05] Flamman (sv.)
Det Washingtonbaserede nyhedsbureau Knight Ridder publicerede for nylig en lang artikel, hvor hovedtesen er, at okkupationstropperne i Irak "ifølge enhver grundlæggende militær målestok" taber mere land til modstanden for hver dag, som går.

Arbejdsløshed tvinger kinesere til udlandet
[Netavisen - link 31.01.05] Orientering (radio)
Langt de fleste rejser illegalt, tvunget af arbejdsløshed hjemme. Det er en udvikling, som regeringen i Beijing i stigende grad er blevet opmærksom på. Ikke bare fordi udlandsarbejderne har potentialet til at blive en betydelig kilde til udenlandsk valuta, men også fordi flere og flere af dem kommer i knibe og har brug for hjælp.

Dinosaurus-økonomi med fossil energi
[Netavisen - link 31.01.05] Orientering (radio)
Den globale opvarmning er ikke længere en fjern trussel. Politikerne har måske kun har ti år til at handle på, hvis farlige klimaforandringer skal undgås, fastslår en international rapport. Kapitalismens økonomiske drivkræfter gør imidlertid kampen for energiomstilling uoverstigelig.

Usikre job og minilønninger i syd giver os billig frugt
[Netavisen - link 31.01.05] Yelah (sv.)
Frugtplantager på den sydlige halvkugle indebærer for frugtarbejderne sæsonarbejde, som følges af arbejdsløshed eller midlertidige job. Lønnen på plantagerne er minimale, og mange steder efterleves arbejdsretten ikke.

Profit frem for sundhed
[Netavisen - link 31.01.05] Flamman (sv.)
Medicinalkoncernerne snyder med laboratorieforsøgene for at få lægemidlerne godkendt og sendt på markedet. Det koster anslået livet for 200.000 patienter årligt i USA.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder