Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

White Pride-medlemmer tiltalt for racistisk overfald
[Netavisen - link 22.12.05] Politiken
Fire mænd med tilknytning til den rabiate gruppering White Pride i Århus er tiltalt for overfald på en ung mand fra Etiopien, som blev overdænget med både spark og slag og racistiske skældsord. Med det personsammenfaldende Dansk Front udgør de kernen af nazister i Århus, som i forrige uge angreb antiracister fra censtrefløjen og lavede hærværk mod Café Oscar.
Se også
Ledere af Dansk Front til nazimarch
[Netavisen - link 22.12.05]Modkraft
Den højreekstreme organisation Dansk Front forsøger udadtil at skabe et billede af sig selv om pæne patrioter. Men ved den årlige svenske nazi-march i Salem deltog flere ledende medlemmer af organisationen iført tøj, der reklamerede for den nazistiske terrororganisation Combat 18 og et illegalt tysk nazi-band. De »pæne patrioter« fulgtes desuden med erklærede nazister fra Blood & Honour.

Rædselsrapport om Banedanmark
[Netavisen - link 21.12.05] Ingeniøren
Trafikstyrelsens tilsyn afdækker store problemer med sikkerhedskultur i Banedanmark, hvor økonomien er sat over vedligeholdelsen af skinnerne og overholdelse af regler og normer.

Forfatterkritik af indvandrerdebat vokser
[Netavisen - link 21.12.05] Politiken
Dansk Forfatterforening slutter nu op om de 12 forfattere, der i Politiken i sidste uge under overskriften 'Det er på tide vi siger fra' krævede en bedre tone i den danske indvandrerdebat.

Tilhørere i stilhed for dræbt soldat
[Netavisen - link 21.12.05] DR
Der var fakler, alvorlige miner og stille, fredfyldt musik, da omkring 250 mennesker tirsdag skuttede sig i kulden på Christiansborg Slotsplads. De var mødt op for at mindes den danske soldat Bjarke Kirkmand, der under andre omstændigheder tirsdag ville have fejret sin 22-års-fødselsdag. Den 1. oktober mistede han livet til en vejsidebombe ved Al Harta i det sydlige Irak.
læs også
Dræbt dansk soldat mindet foran Christiansborg

[Netavisen - link 21.12.05] Politiken
Den dræbte Iraksoldat Bjarke Kirkmand er blevet mindet af sin sørgende familie foran Christiansborg. Familien er skuffet over, at Folketinget ikke kom dem i forkøbet.

Haarder fastholder afskaffelse af gruppeeksamen
[Netavisen - link 21.12.05] DR
De mange kritiske reaktioner over for regeringens beslutning om at afskaffe gruppeeksaminer i uddannelsessystemet giver ikke regeringen anledning til at ændre beslutningen

Stressede pædagoger får en fyreseddel
[Netavisen - link 20.12.05] Politiken
Arbejdsbyrden i daginstitutionerne er blevet for stor, mener BUPL, som behandler flere og flere sager om pædagoger, der bliver sagt op, fordi de er stressede.

Danske ambassadører leverer skarp kritik af Fogh
[Netavisen - link 20.12.05] Politiken
Anders Fogh Rasmussen (V) burde have sagt ja til at mødes med de muslimske landes ambassadører for at tage en dialog om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Det siger 22 tidligere danske topdiplomater i et usædvanligt og åbenhjertigt debatindlæg.

Frygter milliard-indgreb vil ramme offentligt ansatte
[Netavisen - link 19.12.05] 3F
3F frygter, at de offentligt ansatte kommer til at betale for de 2,2 milliarder kroner, som finansministeren vil tvinge kommunerne til at finde på budgettet for næste år. Enten kommer der til at ske fyringer, eller også skal de offentligt ansatte løbe hurtigere.
-Det er dybt bekymrende, at finansministeren med et pennestrøg i form af en "tekstanmærkning" til finansloven kan luske en besparelse på 2,2 milliarder kroner ind, siger Ellen Lykkegaard , der er formand for Den offentlige gruppe i 3F.

Hundreder demonstrerede mod stramninger
[Netavisen - link 19.12.05] DR
Flere hundrede mennesker samlede sig mandag på Christiansborg slotsplads for at protestere mod regeringens skærpede krav til statsborgerskab i Danmark. Stramningerne blev indført sidste mandag.

Modersmålsundervisning spares væk
[Netavisen - link 19.12.05] DR
Indvandrere og flygtninges mulighed for at modtage undervisning på deres modersmål er blevet kraftigt forringet, skriver Dagbladet Information. Siden regeringen for tre år siden fjernede statsstøtten har mange lokalpolitikere sløjfet modersmålsundervisningen.

Sverige: Mere klassekamp ovenfra
[Netavisen - link 19.12.05] Proletæren (sv)
Den svenske kapitalistsammenslutning SN har med støtte fra den socialdemokratiske regering iværksat en generel kampagne imod arbejdskamp og faglige rettigheder.

Norge: Til kamp mod servicedirektivet
[Netavisen - link 19.12.05] Revolusjon (no)
EU's Bolkensteindirektiv det såkaldte servicedirektiv er en direkte vej til nedsabling af lønninger og arbejdsvilkår. Nogle forsmag har EØS-landet Norge fået allerede: I Trondheim og Tromsø har polske bygningsarbejdere fået en løn på ni kroner i timen med elendige boforhold. På vestlandet har et norsk udlejningsfirma udlejet baltiske kvinder til hoteller for en timeløn på 12 kroner.

Antinazistisk hasteaktion
[Netavisen - link 19.12.05] Indymedia
Højreekstremister fra "Dansk Front" fik travlt med at komme af sted, da omkring 100 antiracister mødte på Københavns Hovedbanegård, hvor nazisterne ville forsamle sig.

_______________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder