Netavisens nyhedslinks uge 49
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Underskriftsindsamling mod afskaffelse af gruppe-eksamen
[Netavisen - link 11.12.05] Studentersamfundet Aalborg Universitet
Studenterrådet ved Ålborg Universitet og Studenterrådet ved Roskilde Universitets Center har startet en underskriftsindsamling mod regeringens forslag om at afskaffe gruppeprøver. Du kan skrive under online her, samt selv sende ideen videre.

Regeringen giver håndsrækning til dansk våbenproduktion
[Netavisen - link 11.12.05] Politiken
Forbuddet mod udenlandsk kapital i dansk våbenproduktion skal lempes, fremgår det af et nyt lovforslag.

Afstandtagen imod "hvid hjemmehjælp"
[Netavisen - link 11.12.05] infopaq
Det vækker forargelse, at en række kommuner er villige til at efterleve de ældres krav om kun at sende 'hvide' hjemmehjælpere. I syv ud af otte kommuner, kan de ældre få en 'hvid' hjemmehjælper frem for én med en mørk hudfarve.
"Det er hårrejsende," lyder det fra forbundsformand i Fag og Arbejde (FOA) Dennis Kristensen, der mener, at kommunerne burde skamme sig over så ussel en personalepolitik.

Mærsk på kant med loven om irakisk havn
[Netavisen - link 11.12.05] Politiken
A.P. Møller-aktien steg efter nyheden om at Mærsk skulle drive en havn i Irak. Men oplysningerne var forkerte, og aktionærerne blev aldrig informeret efter reglerne

DGS imod elitegymnasier
[Netavisen - link 11.12.05] Politiken
DGS, Danske Gymnsieelevers Sammenslutning ser oprettelsen af "Buiseness Science" gymnasiet som første skridt til en uddannelsesmæssig polarisering, hvor man adskiller stærke og svage elever og mener det vil underminere gymnasiernes uddannelsesstandard

Fejl at støtte krigen i Irak
[Netavisen - link 11.12.05] Politiken
Regeringens Irak-politik er på afgørende områder ude af trit med befolkningen.

Spionbeviser fortsat hemmelige efter 25 år
[Netavisen - link 10.12.05] Politiken
Danmarkshistoriens mest besynderlige spionsag stadig skjult for den anklagede. Næsten 25 år efter, at forfatteren Arne Herløv Petersen blev anklaget for spionage, kan han stadig ikke få mere at vide om, hvad anklagerne byggede på.

Korruption »meget markant« i danske virksomheder
[Netavisen - link 10.12.05] Politiken
Hver femte danske virksomhed har oplevet svindelsager inden for de sidste to år. Mange af sagerne drejer sig om bestikkelse - langt mere end i Europa generelt, fortæller ekspert.

Imam kræver Langballe retsforfulgt
[Netavisen - link 09.12.05] Politiken
Dansk imam ønsker Jesper Langballe (DF) retsforfulgt for nedsættende udtalelser om muslimer fra Folketingets talerstol. Men Folketingets formand afviser at ophæve Langballes immunitet.

Myten om ældrebomben
[Netavisen - link 09.12.05] Modkraft
Velfærdskommissionens rapport bygger på myter. Ikke stigende levealder, men kapitalisme er problemet.

Over 7.000 3F'ere vil miste dagpengene
[Netavisen - link 08.12.05] 3F
30 procent af alle 3F's ledige medlemmer vil miste dagpengeretten, hvis dagpengeperioden sættes ned til to et halvt år, viser tal fra 3F's a-kasse.

Mange flere fængsles i isolation
[Netavisen - link 08.12.05] Politiken
På et år er antallet af isolationsfængslinger steget med 22 procent. Forsvarsadvokat mener, at der er brug for nye retningslinjer for brugen af isolationsfængsling.

Velfærds-rapport forgylder de rige
[Netavisen - link 07.12.05] Politiken
Skatten på arbejde skal ned, og der skal mere skat på mursten, forslår Velfærdskommissionen i sin rapport. Forslagene vil især gavne de rigeste.

De 43 "velfærdsforslag"
[Netavisen - link 07.12.05] DR
Opridsning af Velfærdskommissionens 43 forslag.

'Velfærdskommissionens' 43 forslag
[Netavisen - link 07.12.05] Politiken
Foghs 'Velfærdskommission' er klar med dens længe ventede anbefalinger til fremtidens velfærdssystem. Blandt andet vil kommissionen afskaffe efterlønnen og indføre brugerbetaling på kandidatuddannelser.

"Velfærdkommissionen" er kommet med sin rapport "Fremtidens Velfærd" der burde have overskriften: Tag fra de fattige og giv til de rige!
læs den i pdf her

Århus politi "kan ikke finde ud af nazivold"
[Netavisen - link 07.12.05] Politiken
I stedet for at optrevle og anholde gruppen bag nazistiske trusler, overfald og hærværk i Århus, fortsætter og uddyber politiet ideen om at det skulle være et gruppeopgør og sætter fokus på antiracisterne. Samtidig konstaterer de "ubehjælpsomt", at det skulle være svært at finde hoved og hale i sagen, hvor de højreekstreme forsøger at erobre gaden, truer og hærger Århus.

25.000 presset væk fra efterløn
[Netavisen - link 07.12.05] Politiken
Efterlønsreformen fra 1998 der undergravede den hidtidige efterløn og blev mødt med protester fra den brede befolkning har presset 25000 som ellers ville til ikke at gå på efterløn. Nye angreb på efterlønnen står for med den nye "velfærdsreform".

CIA politianmeldes for overflyvninger og landinger i Danmark
[Netavisen - link 07.12.05] DR
Den amerikanske efterretningstjeneste, CIA er belvet anmeldt  til Rigspolitichefen af Enhedslisten for overflyvninger og landinger i Danmark. Det sker på baggrund af oplysninger fra internationale menneskerettighedsorganisationer om at
besætningerne på en række fly har medvirket til kidnapning, ulovlig tilbageholdelse og tortur ved at flyve fanger til hemmelige fængsler eller fængsler i tredjelande, hvor fangerne holdes fængslet uden rettergang og udsættes for tortur.

De fattigste har fået det dårligere
[Netavisen - link 06.12.05] DR
Det er blevet sværere at være fattig i Danmark. Det er den overordnede konklusion i en rapport, som socialministeren har fået lavet.

Ældre ledige skubbes ud af arbejdsmarkedet
[Netavisen - link 06.12.05] 3F
Arbejdsløse 55-59-årige vil gerne arbejde, men skubbes ud af arbejdsmarkedet, viser undersøgelse fra 3F’s a-kasse. 59-årige ledige 3F-kvinder er hårdest ramt.

Protest mod afskaffelse af gruppeeksamen
[Netavisen - link 06.12.05] TV2
Over 7.000 studerende og undervisere ved de videregående uddannelser protesterer med en underskriftsind­samling mod regeringens beslutning om at afskaffe gruppeeksamen.

Efterskoler: 150 års skolearbejde er i fare
[Netavisen - link 06.12.05] Politiken
100 af landets 250 efterskoler risikerer at dreje nøglen om, hvis regeringen står fast på at nedlægge den nuværende 10. klasse. 150 års skolekultur er i fare, mener Lederforeningen i Efterskolen.

Nej til aktivering betyder nej til kontanthjælp: Punktum!
[Netavisen - link 06.12.05] Politiken
Hvis en kontanthjælpsmodtager siger nej til at deltage i aktivering, må kommunen godt smække kassen i. Det viser dom fra Højesteret. Pisken skal kunne mærkes!

Syg af at arbejde med kviksølv
[Netavisen - link 06.12.05] Politiken
Efter TV udsendelse har over 100 klinikassistenter henvendt sig til HK med mistanke om, at deres arbejde med meget giftige tungmetal kviksølv har gjort dem syge. Sundhedsordførere i Folketinget kræver en undersøgelse af klinikassistenternes helbred.

Ledig: Aktivering/kontanthjælpstop er i strid med Grundloven
[Netavisen - link 05.12.05] Politiken
Højesteret skal i dag vurdere, om det er i strid med grundloven, når kommuner lukker for kontanthjælpen til de arbejdsløse. Aktivering er nedværdigende tvangsarbejde, en form for slavearbejde mener tidligere kontanthjælpsmodtager.

Sverige: Våbenbror med Israel
[Netavisen - link 05.12.05] Flamman (sv)
Til trods for regeringens benægtelser af det foregår der et intimt militært samarbejde mellem Sverige og Israel

Sveriges militære mødom bristet
[Netavisen - link 05.12.05] Proletæren (sv)
Sverige har haft sin første dræbte soldat i felten i imperialismens tjeneste, i Afghanistan. Pressen gentager ustandseligt, at de svenske tropper i Afghanistan er på en slags international fredsmission, men de er nu engang en del af en forhadt amerikansk-ledet okkupation, og de bidrager til at aflaste USA og UK i Irak.

Århus: Racister angreb igen
[Netavisen - link 04.12.05] Modkraft
Lidt efter midnat natten til søndag prøvede 10-15 personer at tiltvinge sig adgang til Café Oskar i Århus, som fire dage tidligere dannede rammen om et voldeligt overfald.

Igen White Pride-ballade i Århus
[Netavisen - link 04.12.05] DR Østjylland
Efter en fredelig demonstration i går eftermiddags mod nazivold smadrede en flok på omkring 15 unge med tilknytning til den højreorienterede AGF-fangruppe White Pride smadrede kort før midnat facaderuden til Café Oscar i Mejlgade.

Stor anti-racistisk demonstration i Aarhus
[Netavisen - link 04.12.05] Modkraft
Mellem 700 og 800 mennesker demonstrerede Aarhus mod nazisme og racisme. Baggrunden var tirsdagens overfald på et anti racistisk møde i byen, samt mange andre volds episoder med udspring i den extreme højreorienterede hooligangruppe White Pride og det racistiske netværk Dansk Front.
Se også video:
700 deltog i antiracistdemonstration i Århus (TV-AVISEN 18:30) 

Mærsk i Irak under anklage
[Netavisen - link 03.12.05] Politiken
Topfolk i USA og Irak beskylder A.P. Møller-Mærsk for at have udnyttet krigens kaos til det yderste for at sætte sig på Iraks største oliehavn, skriver Information.

_______________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder