Netavisens nyhedslinks uge 48
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Århus: Racister angreb igen
[Netavisen - link 04.12.05] Modkraft
Lidt efter midnat natten til søndag prøvede 10-15 personer at tiltvinge sig adgang til Café Oskar i Århus, som fire dage tidligere dannede rammen om et voldeligt overfald.

Igen White Pride-ballade i Århus
[Netavisen - link 04.12.05] DR Østjylland
Efter en fredelig demonstration i går eftermiddags mod nazivold smadrede en flok på omkring 15 unge med tilknytning til den højreorienterede AGF-fangruppe White Pride smadrede kort før midnat facaderuden til Café Oscar i Mejlgade.

Stor anti-racistisk demonstration i Aarhus
[Netavisen - link 04.12.05] Modkraft
Mellem 700 og 800 mennesker demonstrerede Aarhus mod nazisme og racisme. Baggrunden var tirsdagens overfald på et anti racistisk møde i byen, samt mange andre volds episoder med udspring i den extreme højreorienterede hooligangruppe White Pride og det racistiske netværk Dansk Front.
Se også video:
700 deltog i antiracistdemonstration i Århus (TV-AVISEN 18:30) 

Mærsk i Irak under anklage
[Netavisen - link 03.12.05] Politiken
Topfolk i USA og Irak beskylder A.P. Møller-Mærsk for at have udnyttet krigens kaos til det yderste for at sætte sig på Iraks største oliehavn, skriver Information.

Ny anholdelse for nazi-vold
[Netavisen - link 02.12.05] Modkraft
Endnu en person fra overfaldet på antiracistisk møde i Århus er blevet anholdt.

To anholdt for nazi-vold
[Netavisen - link 02.12.05] Modkraft
Århus Politi ar arresteret to mænd for overfaldet på et antiracistisk møde i Århus.

Kommentar: Magtens nye fortælling
[Netavisen - link 02.12.05] Modkraft
Terrorlovgivningen og ‘krigen mod terror’ er den foreløbige slutsten i en proces, der har stået på i adskillige år. Sociale og politiske løsningsmodeller bliver trængt i baggrunden af magtanvendelse, kriminalisering, øget strafudmåling, udvidede politimæssige beføjelser, og indskrænkninger i borgeres beskyttelse i forhold til "statens sikkerhedsmæssige interesser", udtaler Patrick Mac Manus

Ny politioffensiv mod Oprør
[Netavisen - link 02.12.05] Modkraft
Formanden for Foreningen Oprør har fået endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens såkaldte terrorparagraf. Samtidig har politiet kontaktet samtlige hjemmesider, der har foreningens »oprørsappel« liggende. Politiet truer med retssag, hvis ikke appellen fjernes.
Læs også
Foreningen Oprørs pressemeddelelse
Ny sigtelse mod Foreningen Oprør

"Velfærdskommissionen" foreslår invandrerstop
[Netavisen - link 01.12.05] Politiken
Siden 1973 har Danmark haft indvandrerstop, men med undtagelser som flygtning, familepårørende og arbejde indenfor visse fag mv. Et helt stop for indvandring/ familesammenføring fra de fattige lande kan løse problemet, mener Velfærdskommissionen.

Kritik af stramninger af regler for arbejdsløse
[Netavisen - link 01.12.05] Politiken
FTF beskylder beskæftigelsesministeren for at ville stramme rådighedsregler på et forkert grundlag.

Antiracistisk møde overfaldet
[Netavisen - link 30.11.05] Modkraft
Antiracistisk Netværk i Aarhus holdt tirsdag aften møde i Café Oskar. Udenfor mødelokalerne angreb omkring 12 personer to medlemmer af Enhedslisten. Da den unge infiltrator indenfor blev afsløret, sprøjtede han peberspray i ansigtet på to personer hvorefter gruppen udenfor, stormede ind og hærgede Café Oskar. Mødedeltagerne er ikke i tvivl om at det er nazi-organisationerne Dansk Front og White Pride, der står bag overfaldet.

Norge: Censureret modstand
[Netavisen - link 30.11.05] Klassekampen, Komiteen For et Frit Irak(no)
Norske medier skaber et vrængebillede af modstandsbevægelsen i Irak. Det burde ikke forbavse eller chokere nogen. Den eneste kilde til information om modstandsbevægelsen er den amerikanske censur, det vil sige det amerikanske militærkontor i Irak, modstandsbevægelsens fjende. Og denne amerikanske nyhedskilde er censureret på en gennemført overdreven og tendensiøs måde.
(Det står om muligt endnu værre til i Danmark)

Akademikere på efterløn er en myte
[Netavisen - link 30.11.05] DR
Myten om akademikerne, der vælger at gå på efterløn for at spille golf, gennemhulles effektivt i en ny opgørelse fra A-kasernes Samvirke.

Hård modstand mod at afskaffe gruppeeksamen
[Netavisen - link 30.11.05] Politiken
Det er en 'idiotisk' beslutning at fjerne gruppeprøver fra landets universiteter, mener rektoren fra Aalborg Universitet. Også blandt de studerende er der stor modstand mod beslutningen.

Flygtninge lever for 1.859 kroner
[Netavisen - link 30.11.05] Politiken
Danmark skraber bunden i en europæisk sammenligning af, hvad flygtninge har at leve for. Det fører til en ny underklasse og mere sort arbejde, siger forsker.

Operation Dagsværk går til Sydafrika næste år
[Netavisen - link 30.11.05] Modkraft
Eleverne på de gymnasiale uddannelser har på stormøde i Kerteminde besluttet at næste års projekt skal gå til Sydafrika. Hjælpen skal gå til unge sydafrikanere i Cape Flats, den fattige forstad til Cape Town.

Terrorsag smuldrer?: To fra Glostrup løsladt
[Netavisen - link 29.11.05] DR
Politiet løslader to af syv sigtede i sagen om en påstået ”dansk terrorcelle” med forgreninger til Sarajevo. De to var fængslet frem til tirsdag, men juristerne fandt ikke belæg for fortsat fængsling.

Dansk FARC-film vækker harme
[Netavisen - link 29.11.05] Politiken
Den roste danske dokumentarfilm, »Guerrilla Girl«, der handler om den colombianske guerillabevægelse FARC er kommet under kraftig beskydning fra USA og Colombia. Klip fra filmen har været vist på den landsdækkende colombianske tv-station Caracol og den danske konsul indblandes.

Læger bijobber for medicinalindustrien
[Netavisen - link 28.11.05] Politiken
Mindst 130 danske sygehuslæger har bijob i lægemiddelindustrien. Medicinalvirksomhederne forsøger at påvirke lægerne ved at betale for forskning, holde foredrag og for at undervise kollegerne, skriver ugebrevet Mandag Morgen.

Danskerne vil ikke røre ved SU'en
[Netavisen - link 28.11.05] Politiken
Både regeringen, Dansk Industri og LO vil skære i SU'en for at tvinge de unge til hurtigere at gå igang med og færdiggøre uddannelse. Men et stort flertal af befolkningen vender sig imod forringelser af uddannelsesstøtten.

Undervisningen i gymnasiet skal igen laves om
[Netavisen - link 28.11.05] Politiken
Regeringen vil have færre obligatoriske fag i gymnasiet. Både elever og lærere advarer mod at nedtone den almene dannelse.

BAT-kartellet siger nej til arbejsmarkedsstramninger
[Netavisen - link 28.11.05] 3F
Der er minimum fire gode grunde til, at politikerne ikke følger vismændenes forslag til stramninger på arbejdsmarkedet, siger BAT-kartellet.

Borgerdebattens dårehus
[Netavisen - link 28.11.05] Proletæren (sv)
Det har vakt et ramaskrig i den svenske borgerlige offentlighed, at Venstrepartiets Lars Ohly har foreslået et projekt for 200.000 nye job i den offentlige sektor. 'Vi har ikke råd til arbejde,' lyder argumentet nærmest.

Norges udenrigspolitik fortsætter Quisling-kursen
[Netavisen - link 28.11.05] Revolusjon (no)
Norges nye udenrigsminister kommer direkte fra en stilling som leder i Røde Kors, og den "rød-grønne" regering kom til taburetterne på valgløfter om blandt andet en ny udenrigspolitik. Hvis nogen på den baggrund havde forventet fremskridt, tog de grusomt fejl. USA befaler, Norge følger.
Se også her.

FN: Afskaf 24-års-reglen
[Netavisen - link 28.11.05] DR
Den danske 24-års-regel er blevet kritiseret fra flere sider, og nu melder FN sig også i koret af kritikere.

_______________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder