Netavisens nyhedslinks uge 46
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Havnearbejdernes job er fortsat i fare
Netavisen - link 21.11.05] Fagbladet 3F
EU's havnedirektiv, som åbner op for, at søfolk fra lavtlønslande kan overtage havnearbejde, skal behandles den 21. november. Imens vil Europas havnearbejdere protestere.

CIA-fly fløj 64 gange til Guantánamo
Netavisen - link 20.11.05] Politiken
Regeringen skal forklare, hvorfor CIA-fly er landet på den omstridte base på Guantánamo både før og efter, de har været på dansk territorium. Danmark kan have lagt luft og jord til USA's hemmelige fangetransporter, mener ekspert.

Svensk udenrigsminister affærdiger CIA-flyvninger
Netavisen - link 19.11.05] Svenska Dagbladet (sv)
Den svenske udenrigsminister Leila Freivald affærdiger at det er 7 CIA-fly der er landet i Sverige brugt til fangetransporter til Guantanamo. Samtidig kommer nye forlydender frem om at yderlige et CIA-fly har landet i Sverige.

USA kræver Roi TV- i Danmark lukket
Netavisen - link 19.11.05] 3F
USA kræver, at de danske myndigheder forbyder den kurdiske tv-station Roj TV. Tyrkiet beskylder stationen for at have forbindelser til det de kalder "terrororganisationen PKK", der forsvarer kurdernes nationale rettigheder.

Fængsler anklages for at stjæle job til halv pris
Netavisen - link 19.11.05] 3F
Fangearbejde resulterer i at 3F'ere blev fyret hos Coop i Odense Fyringerne skete kort efter fængsler fik opgaver for koncernen. Coop oplyser at de fængslerne kan klare arbejdet for halv pris.

Dansk medansvar
Netavisen - link 19.11.05] Kommiteen for et Frit Irak
”Befrielsen” af Falluja i november 2004 har nu vist sig at være et kemisk massemord på uskyldige civile. Regeringen og den socialdemokratisk-radikale ”opposition”  samt FN afventer en undersøgelse fra det irakiske quislingstyre og dækker dermed over den FN-stridige krig.

Svensk udenrigsminister affærdiger CIA-flyvninger
Netavisen - link 19.11.05] Svenska Dagbladet (sv)
Den svenske udenrigsminister Leila Freivald affærdiger at det er 7 CIA-fly der er landet i Sverige brugt til fangetransporter til Guantanamo. Samtidig kommer nye forlydender frem om at yderlige et CIA-fly har landet i Sverige.

Kurdiske Roj TV frikendt
Netavisen - link 19.11.05] Modkraft
Radio- og tv-nævnet vil ikke forbyde den kurdiske station Roj TV, som af Tyrkiet bliver beskyldt for at have relationer til PKK, der er på EU's terrorliste.

Enhedslisten kræver en officiel undersøgelse af CIA fly
Netavisen - link 19.11.05] Modkraft
På linie med en række europæiske lande kræver Enhedslisten iværksat en undersøgelse om CIA´s såkaldte tortur fly. Nylig spansk undersøgelse bekræfter at nogle af de fly der har været i dansk luftrum har deltaget i fangetransporter til hemmelige fængsler

Grønland på vej mod bred koalition
[Netavisen - link 18.11.05] DR
Det socialdemokratiske Siumut, det venstreorienterede Inuit Ataqatigiit (IA) og det borgerlige Atassut er blevet enige om at lave en køreplan for de videre forhandlinger med henblik på dannelse af et landsstyre.

Oppositionen kritiserer regeringen i sag om hvid fosfor
[Netavisen - link 18.11.05] DR
Socialdemokraterne og SF vil have regeringen til at tage afstand fra USA's brug af kampmidlet hvid fosfor i Irak. Men udenrigsminister Per Stig Møller vil foreløbig afvente en rapport fra de irakiske myndigheder.

EU-parlamentet satte kemi-industrien over hensynet til miljø og sundhed
[Netavisen - link 18.11.05] Folkebevægelsen Mod EU
De vedtagne udvandinger betyder, at tusinder af kemikalier ikke skal vurderes. Reformen tegner til at blive et blålys i stedet for sejr for sunde, grønne værdier, udtaler Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU

Racistiske overfald i Langeskov for retten
[Netavisen - link 17.11.05] Modkraft
Retssagen om en stribe trusler og overfald i Langeskov mod somaliske indvandrere i foråret, er begyndt ved byretten i Odense. De anklagede er fire unge mænd, heriblandt en 15-årig. Der falder dom fredag.

Tyrkiske medier: Fogh støtter terrorister
[Netavisen - link 17.11.05] Politiken
De tyrkiske medier støtter den tyrkiske statsminister Erdogans udvandring fra pressemødet med Fogh. De mente heller ikke at han skulle være i stue med jounalist for TV kanalen ROJ TV som er med til at give det undertrykte kurdiske folk stemme i Danmark

Dommere advarer mod terrorlove
[Netavisen - link 17.11.05] Politiken
Retsikkerheden er i fare, når politi og efterretnings­tjeneste ikke skal søge om tilladelse til at undersøge personer. Landets dommere er betænkelige ved terrorpakken.

Terrorpakke: Øget beredskab og mere overvågning
[Netavisen - link 17.11.05] Politiken
Regeringen fremlægger nu anti-terrorplanen. En lang række konkrete indgreb og lovforslag til terrorbekæmpelse bliver allerede lagt frem for Folketinget til foråret.

Færøerne kræver forklaring på CIA-fly
[Netavisen - link 17.11.05] TV2 Fyn

Sverige vil undesøge ulovlige CIA flyvninger
[Netavisen - link 17.11.05] DR
Sverige vil nu undersøge om fly, som bruges af den amerikanske efterrretningstjeneste CIA, med fangetransporter har mellemlandet i svenske lufthavne

CIA overflyver Danmark uden officiel tilladelse
[Netavisen - link 17.11.05] DR
Et hemmeligt CIA-fly, som bruges til at transportere mistænkte terrorister rundt i verden, har 14 gange siden 2001 benyttet dansk luftrum i forbindelse med overflyvninger.

Grønland: Uklare koalitionsmuligheder
Netavisen - link 17.11.05] KNR
Det ventede valgnederlag til Siumut udeblev. Det har fortsat 10 mandater - og forhandler med Atassut om regering. Atassut fik 6, IA 7 mandater, en tilbagegang med et mandat til hver. Demokraterne gik frem fra 5 til 7 mandater. Kandidatforbundet atter et enkelt.
Se også
Hvem blev valgt?
KNR

Regionsformand klar til sygehuslukninger
[Netavisen - link 17.11.05] Politiken
Ny regionsformand i Region Midtjylland, socialdemokraten Bent Hansen lægger ikke skjul på, at der bliever sygehuslukninger i regionen.

Socialdemokratiet gik frem på landsplan og Venstre gik tilbage
[Netavisen - link 16.11.05] DR
Stemmemæssigt gik socialdemokratiet i kommunalvalget frem og Venstre lidt tilbage på landsplan. Det resulterer i at i 43 af de nye kommuner vil der være sikret en socialdemokratisk borgmester især i byerne, mens Venstre har sikret sig 32 kommuner - fortrinsvis i landkommunerne.

Mange nye mandater til Enhedslisten
[Netavisen - link 16.11.05] DR
Enhedslisten er i valget gået frem fra 11-23 mandater. Et udtryk for at utilfredse socialdemokratiske og SF vælgere er gået mod venstre.

Vælgerne straffede Frevert i København
[Netavisen - link 16.11.05] Politiken
De københavnske vælgere gav Louise Frevert Dansk Folkeparti afregning for hendes racistiske udtalelser og hjemmeside og fratager Dansk Folkeparti ét mandat.

Flere danske soldater kan være på vej til Afghanistan
[Netavisen - link 16.11.05] Politiken
NATO beder om flere danske soldater til Afghanistan. Statsminister Anders Fogh Rasmussen overvejer anmodningen.

Regeringen erkender problemer med terrorpakke
[Netavisen - link 16.11.05] Politiken
Kontroversielle dele af regeringens terrorpakke kan teknisk ikke lade sig gøre, meddeler embedsmandsgruppe.

Kommunal ondskab
[Netavisen - link 14.11.05] Fagbladet
Knoglerne smuldrede, men det skulle bare trænes væk, sagde Ikast kommune. Herefter måtte Poul Dam stort set passe sig selv i tre år. Indtil de pludselig stoppede sygedagpengene.

Krystalnat mindet i Linkøping
[Netavisen - link 14.11.05] Yelah (sv)
Der var en pænt stor antiracistisk demonstration på Krystalnatten i midtsvenske Linkøping, som forleden blev belemret med en nazidemonstration. Denne gang turde den myge parlamentariske venstrefløj godt være med.

Sorteper til nordmændene
[Netavisen - link 14.11.05] Revolusjon (no)
Den nye norske "rød-grønne" regering er allerede kommet langt ud i det reaktionære mudder med svig imod vælgerne. Tilhørsforholdet til NATO bekræftes udadtil, og indadtil føres fremdeles politik for borgerskabet.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder