Netavisens nyhedslinks uge 45
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Kommunal ondskab
[Netavisen - link 14.11.05] Fagbladet
Knoglerne smuldrede, men det skulle bare trænes væk, sagde Ikast kommune.
Herefter måtte Poul Dam stort set passe sig selv i tre år. Indtil de
pludselig stoppede sygedagpengene.

Borgfred om dansk EU-politik brudt
[Netavisen - link 11.11.05] Ekstra Bladet
Oppositionen beskylder regeringen for nu også at føre blokpolitik, når det gælder dansk EU-politik

Jobvækst hviler på usikkert grundlag
[Netavisen - link 11.11.05] DR
En meget stor del af nye job opstår indenfor sårbare områder, der er følsomme over for, om danskerne fortsætter med at bruge mange penge, skriver Berlingske Tidende.

Politi skal redegøre for Frevert-efterforskning
[Netavisen - link 11.11.05] Politiken
Statsadvokaten for København har bedt Københavns Politi om at redegøre for flere aspekter i sagen mod Louise Frevert. Ny bog om Frevert-sagen.

FOA vil kræve stop for udlicitering af bybusser
[Netavisen - link 09.11.05] Politiken
Politikerne bør stoppe enhver tale om at sende de kommunale busser i licitation til private busselskaber. Budskabet kommer fra fagforbundet Fag Og Arbejde (FOA), der organiserer en del af landets buschauffører.

3-F utilfreds med finanslov
[Netavisen - link 08.11.05] 3F
Selv om halvdelen af besparelserne på erstatninger til arbejdsskadede er opgivet i finansloven, er 3F ikke imponeret. Der skal stadig spares en milliard kroner på arbejdsskadede i fleksjob.

Hver tredje nye storkommune garanterer ikke mod fyringer
[Netavisen - link 08.11.05] 3F
I hver tredje af de nye storkommuner kan de ansatte ikke vide sig sikre på tryghed i jobbet efter 2007. To tredjedele af kommunerne har eller vil indgå en tryghedsaftale.

DF: Uro i Paris og Rosenhøj er terror
[Netavisen - link 08.11.05] DR
For Dansk Folkeparti er udstødte unges frustration og kaotiske protest imod fremmedgørelse, arbejdsløshed, racisme, og udstødning lig med terror og skal bekæmpes som sådan

Nye skrappe A-kasse-sanktioner
[Netavisen - link 08.11.05] Orientering (radio)
Hvis en arbejdsløs på vej til et møde i Arbejdsformidlingen sidder fast i en bilkø og ikke når frem til tiden, så falder hammeren. Den arbejdsløse bliver indberettet og A-kassen skal idømme en sanktion på tre ugers karantæne - et minus på knap 10.000 kr. Det er indholdet i en helt ny bekendtgørelse til A-kasserne, som trådte i kraft den 1. november.

Forsvarstop trænede i at vidne
[Netavisen - link 08.11.05] Politiken
To af militærets topfolk øvede sig sammen på at svare på spørgsmål, som de kunne blive stillet som vidner i Hommelsagen. Det var kun for at genopfriske hukommelsen og ikke for at afstemme vidneudsagn påstår de nu.

"Kommunistisk Samling" stiftet
[Netavisen - link 07.11.05] Modkraft
På et møde mellem 42 nuværende og tidligere medlemmer af KPiD blev foreningen Kommunistisk Samling stiftet på et møde i Århus lørdag den 5. november 2005.

3F frygter privatisering af vandforsyning
[Netavisen - link 07.11.05] Fagbladet
En regeringsrapport foreslår liberaliseringer af den danske vandforsyning, øget selskabsdannelse og mulighed for at tjene penge på salg af rent vand.

Journalist-opråb mod antiterrorlove
[Netavisen - link 07.11.05] Flamman (sv)
Den Europæiske Journalistføderation EFJ har udsendt en stærk advarsel imod de nye terrorloves krænkelser af de demokratiske rettigheder og ytringsfriheden.

Betty Frydensbjerg, KPiD: Aktiv tænkepause
[Netavisen - link 07.11.05] Kommunist
Interview med KPiDs formand om den såkaldte kommunistiske samling med DKP/ML og modsætninger i KPiD: "Partiets enhed i handling efter de trufne beslutninger er brudt. Det mindretal i landsledelsen, der har manifesteret sig som en gruppe, forlod deres ledelsesfunktioner på oktober landsledelsesmødet. Nogle har nu indkaldt til et stiftende møde til dannelse af en ny “kommunistisk forening”. Men at oprette en ny forening for at ville hurtigere samling, og at splitte for at få samling er et paradoks."

Politi undersøger kurdisk tv-station i Danmark
[Netavisen - link 07.11.05] DR
Tyrkiets regering mener, at den københavnske tv-station ROJ TV opfordrer til had, samt at stationen har forbindelse til det forbudte kurdiske arbejderparti i Tyrkiet, PKK. Derfor er tv-stationen, der sender nyheder og underholdning til herboende kurdere, nu blevet genstand for en større politiundersøgelse! Terrorbekæmpelse eller undertrykkelse?

Vi stemte for EU-straffe - uden at vide det
[Netavisen - link 07.11.05] Notat
Ved fire folkeafstemninger stemte den danske befolkning for at give EU ret til at fastlægge bøder og fængselsstraffe, påstår regeringen nu. Ikke engang Justits-ministeriet vidste det dengang.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder