Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Advokater: Christiania udsættes for magtdrilleri
[Netavisen - link30.10.05] FiretyveTimer
»Magtdrilleri og utilstedelig provokation.« Det er, hvad Christianias advokater kalder Justitsministeriets endelige afslag på christianitternes ansøgning om knap 400.000 kroner i retshjælp i forbindelse med anmeldelserne af christianitternes individuelle og kollektive rettigheder.
FiretyveTimer er en ny netavis, som følger politiets optræden på Christiania.

Muslimer føler sig forfulgt og hetzet
[Netavisen - link 30.10.05] Politiken
Pure opspind fra politiets side og endnu en anledning til at drive hetz imod muslimer. Sådan opfattes anholdelsen af to lokale drenge af mange beboere i Brøndby Strand, som gennemgår en religiøs oprustning.

Mur af tavshed om bosnisk terrorsag
[Netavisen - link 30.10.05] Politiken
I Sarajevo, hvor en tyrker med dansk opholdstilladelse netop nu sidder arresteret for planlægning af terrorisme, tager bosnierne det roligt. Folk er vant til lidt af hvert efter mange års borgerkrig.

Kulturminister vil slagte lokalradioer
[Netavisen - link 28.10.05] Modkraft
Et lovforslag fra kulturminister Brian Mikkelsen (K) kan koste omkring 100 lokale radio- og tv-nævn livet. i stedet for lokalnævn vil ministeren lade et centralt nævn – med medlemmer udpeget af ministeren selv – udstede tilladelserne.

Dårligere service i nye kommuner
[Netavisen - link 28.10.05] DR
En beregning som DR Nyheder har lavet viser, at hver tredje nyslået storkommune står overfor store udfordringer, når forskellene på børnepasning, folkeskoler eller ældrepleje skal udjævnes. Det vil betyde forringelser for tusindvis af brugere

Fødseldagsdemo for Ungdomshuset
[Netavisen - link 27.10.05] Indymedia
En kort stemningsberetning fra demoen og en tale der blev holdt af autonome på Rådhuspladsen

Krigsminister Gade fik medalje og stjernekrigsaftale
[Netavisen - link 27.10.05] BT
Den danske forsvarsminister Søren Gade og USA´s forsvarsminister Rumsfeld har nu underskrevet en missilaftale i Pentagon om deltagelse i det amerikanske stjernekrigsprojekt. Søren Gade fik tillige det amerikanske forsvarsministeriums fortjenstmedalje som udmærkelse for dansk følgagtighed overfor USA's militære engagementer

Industrien: Erstat SU med lån
[Netavisen - link 25.10.05] Politiken
Dansk Industri vil have de unge hurtigere gennem studierne. Regeringen og S er enige i, at de unge skal oppe sig, men vil ikke tage stilling til DI's konkrete forslag.

Danmark afslår at sende redningshelikopter til Pakistan
[Netavisen - link 25.10.05] Politiken
Støv og store højder gør, at Danmark ikke kan sende redningshelikopter til Pakistan. Men det danske militær kan godt sende fly og helikoptere til det afghanske bjergland!

Har min familie nu ofret nok
[Netavisen - link 25.10.05] Ekstra Bladet
Far til dræbt soldat: - Jeg vil kæmpe for, at vores søns kammerater kommer hjem fra Irak inden ju

Ombudsmand undersøger særbehandling af AP Møller og IBM
[Netavisen - link 24.10.05] DR
Folketingets ombudsmand har nu besluttet at undersøge, om Integrationsministeriet gav 300 udenlandske it-eksperter særbehandling. Særbehandlingen skulle være givet, mens Bertel Haarder var integrationsminister.

Omsorg for de svageste på retur
[Netavisen - link 24.10.05] DR
Både socialdemokratiet og de åbent borgerlige partier lægger i stigende grad ansvaret for at løse de dårligst stilledes situation som at finde arbejde over på dem selv, selv om det i mange tilfæde er umuligt lyder advarslen fra fagfolk og forskere

Farlig "fredningstid" truer Norge
[Netavisen - link 24.10.05] Revolusjon (no)
Kapitalen kan udmærket leve i nogle år med den nye norske centrum-venstre-koalition. På nogle felter er den en bremseklods i forhold til kapitalens optimale ønskedrømme, men på den anden side er den en midlertidig garanti for klassefred og stabilitet - et værdifuldt aktiv nu hvor højkonjunkturen viser tegn på at ebbe ud og gå over i en ny krisefase. Den åbner også for nye imperialistiske perspektiver.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder