Netavisens nyhedslinks uge 41
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Norge trækker soldater hjem fra Irak
[Netavisen - link 14.10.05] Politiken
Den nye rød-grønne regering i Norge skærer ned på deltagelsen i militære operationer i både Irak og Afghanistan.

Polsk byggefirma blæser på myndighederne
[Netavisen - link 14.10.05] 3F
Nova-Baus medarbejdere, der er i færd med at indrette taglejligheder på Amager, lader hånt om Arbejdstilsynets påbud – og slipper indtil videre godt fra det.

Offentligt ansatte på Færøerne strejker
[Netavisen - link 13.10.05] Politiken
Samtlige offentlige kontorer på Færøerne er lukket på grund af strejke. De offentligt ansatte har nedlagt arbejdet, efter finansministeren pludselig sløjfede et ellers godkendt mæglingsforslag.

Regeringen klar til at skabe mere ulighed
[Netavisen - link 13.10.05] 3F
Fra 2007 vil regeringen spare 185 millioner kroner på kontanthjælpen om året. 3F's næstformand Jane Korczak frygter, at besparelserne vil skabe mere ulighed i samfundet

Klimaforandringer er hårde ved den danske natur
[Netavisen - link 13.10.05] Politiken
Politikerne er nødt til allerede nu at tage højde for de kommende klimaændringer. Ellers vil naturen får alvorlige problemer, hedder det i ny rapport.

Stor byggevirksomhed går konkurs
[Netavisen - link 13.10.05] Politiken
Den kooperative byggevirksomhed J&B Entreprise, der sidste uge gik i betalingsstandsning, har nu indgivet konkursbegæring. 350 mand mister jobbet.

Fogh blander sig i valget på Zanzibar
[Netavisen - link 13.10.05] Politiken
Anders Fogh trækker overskrifter i de afrikanske medier. Den danske statsminister har udtalt, at eventuel tvivl om valgresultatet på den tanzaniske ø Zanzibar kan få konsekvenser for ulandsstøtten.

Rå tone i stilladskrig
[Netavisen - link 12.10.05] 3F
3F kalder Dansk Byggeris opfordringer om at smide stilladsarbejderne ud af Forbundet for uartig indblanding. 3F blander sig nemlig ikke i, hvem Dansk Byggeri organiserer.

EU-Kommissionen skal forklare sig
[Netavisen - link 12.10.05] 3F
Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet vil have en forklaring i sagen om fagforeningers ret til at bruge konflikt for at få overenskomst med udenlandske firmaer.

Statsministeren stævnes for grundlovsbrud
[Netavisen - link 11.10.05] Modkraft
Den danske deltagelse i Irak-krigen er grundlovsstridig. Sådan lyder anklagen fra 24 personer, der vil have slået fast, at grundloven »ikke er et tagselvbord«, og som vil forhindre en gentagelse.
Se også
Danskere slæber den danske stat i retten for Irak-krig Politiken

Fagforening nægter brug af grove stilladsmetoder
[Netavisen - link 11.10.05] Politiken
De københavnske stilladsarbejdere beskyldes for at bruge grove metoder for at holde konkurrenterne væk. Men deres fagforening 3F afviser beskyldningerne.

Den danske hær betaler blodpenge i Irak
[Netavisen - link 11.10.05] Politiken
I ni tilfælde har den danske hær betalt erstatning til irakere, hvis familiemedlemmer er blevet såret eller dræbt af danske soldater

Klasseskel ses tidligt
[Netavisen - link 10.10.05] Politiken
Fattige børn kender råd om sundhed og livsstil Men de magter ikke at føre dem ud i livet, fordi de kæmper alene. Uligheden i danskernes sundhed begynder allerede i barndommen, viser ny undersøgelse.

Arbejdskraftimport - trussel mod arbejdsvilkår og løn
[Netavisen - link 10.10.05] Proletæren (sv)
"Fri bevægelighed for arbejdskraft" er en af grundstenene i kapitalens EU. Siden EU blev udvidet østerud, er importen af arbejdskraft fra lavtlønslande som Polen og Baltikum øget drastisk. De importerede arbejdere betales langt under de skandinaviske gennemsnitslønninger og jobber i et arbejdsmiljø, som er under al kritik. Den parlamentariske venstrefløj sætter kikkerten for det blinde øje.
Se også
- Giv fortrinsret til de arbejdsløse
[Netavisen - link 10.10.05] Proletæren (sv )
Proletæren har truffet fire elektrikere i Malmø for at diskutere arbejdskraftimport og løndumping.

Frontalangreb på faglig organisering
[Netavisen - link 10.10.05] Proletæren (sv)
Transportkoncernen Connex, som driver Stockholms metro, har fyret en fællestillidsmand og indledt en blitzkrieg imod selve den faglige organisering. Den faglige top i SEKO har forholdt sig samarbejdsvillig og har hjulpet firmaet med at undertrykke de nedefra kommende faglige protester.
Se også
Ytringsfrihed også under angreb
[Netavisen - link 10.10.05] Flamman (sv)
- Hvis Connex lykkes med det her, så går ingen sikker. Så kan en virksomhed anvende sig af anklager om "illoyalitet" for at gøre sine ansatte tavse. Vi kan ikke acceptere sådan noget her, og det handler ikke bare om vor klub, men om hele fagforeningsbevægelsen, siger en lokal tillidsmand.

Strukturreform mister opbakning
[Netavisen - link 10.10.05] TV2
Fem uger før kommunal- og regionsval­get viser en meningsmåling, som Zapera har foretaget for Mandag Morgen, at danskerne ikke ved meget om den nye kommunalreform.

Danske soldater i skudepisoder holdes hemmelige
[Netavisen - link 10.10.05] Politiken
Danske soldater i Irak har været involveret i flere skudepisoder end omtalt for offentligheden.

Fascistoid retspraksis i Sverige
[Netavisen - link 10.10.05] Proletæren (sv)
Det svenske retssystem viser sig med en nylig 'terror'-dom imod to eksilirakere at være fuldstændig styret af USA-imperialismens krav. Der leves ikke op til de mest elementære retssikkerhedsprincipper, og værst af alt stemples legitim modstandskamp i Irak som "terror".

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder